Twitter API script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ruben php

ruben php

02/12/2010 23:47:53
Quote Anchor link
1. heeft een van u allen toevallig een goed werkende twitter api class bij de hand voor mij? ik kom er helaas niet uit.

Quote:
heb op internet meerdere voorbeelden bekeken maar het schiet niet echt op, wellicht met een goede class van een van u voorzien van een kleine uitleg dat ik dan verder kom.


2. Wie weet hoe je het beste CURL op wamp server in windows moet installeren? dit heb ik gedaan volgens een handleiding van een website op mijn debug machine, maar het werkt niet, wel geeft phpinfo() aan dat alles correct zou moeten werken.

Alvast heel hartelijk bedankt voor alle reacties en commentaar.

groet

Ruben
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:26:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2010 23:55:02
Quote Anchor link
Wat wil je precies? Een Twitter uitlezen, of ernaar toe posten?

Ikzelf gebruik deze: https://github.com/abraham/twitteroauth, en met plezier.

Wat werkt er niet aan Curl? Kan je wat specifieker zijn?
Gewijzigd op 02/12/2010 23:56:16 door - Ariën -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2010 10:30:06
Quote Anchor link
@Ruben,
Waarschijnlijk gebruik je de oude methode, waarbij je nog geen OAuth nodig had.
De library die Aar aangeeft is op het moment gewoon de best werkende (lees makkelijkst).
De code is ook niet zo heel moeilijk om dan voor de rest aan te maken.
Maar om zelf de code voor OAuth te gaan schrijven, mag je toch van redelijk goede huizen komen, ik weet niet precies hoe het bij twitter zit, maar bij hyves heb je nog een vage key nodig, die je aan de hand van "iets" moet berekenen.
Nagevraagd bij een developer, en die heeft maar toegegeven dat zij enigste nuttige antwoord richting mij was, dat ik maar een bestaande library moest nemen, want hij snapte ook niet hoe dat precies in elkaar stak.
Staat vast wel op internet, maar maak gebruik van wat er al is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2010 11:40:02
Quote Anchor link
De Twitter-class die ik gisteren genoemd heb gebruik ik overigens om vanuit mijn Adminbackend nieuwsberichten van mijn site naar Twitter toe te posten.
 
Ruben php

ruben php

06/12/2010 10:48:38
Quote Anchor link
ik krijg een foutmelding dat het oauth token niet doorgegeven word. enig idee wat het zou kunnen zijn. de curl problemen krijg ik met uw class niet meer. wellicht wilt u een voorbeeldje posten van een index?
 
Justin S

Justin S

06/12/2010 11:45:33
Quote Anchor link
Als jij nou eens de relevante code post?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2010 12:11:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();
//config
define('CONSUMER_KEY',"******");
define('CONSUMER_SECRET',"********");
define('OAUTH_TOKEN',"********");
define('OAUTH_TOKEN_SECRET',"********");

// Download dit: https://github.com/abraham/twitteroauth
require_once('twitteroauth/twitteroauth.php');


$connection = new TwitterOAuth(CONSUMER_KEY, CONSUMER_SECRET, OAUTH_TOKEN, OAUTH_TOKEN_SECRET);

$connection->post('statuses/update', array('status' => "Dit is een test-tweet"));

$httpc = $connection->http_code;
if($httpc == 200) {
echo 'succesvol';
}
else {
echo "Twitterfout: ".$result->error;
}

?>


Hiermee kan je de Tweets versturen.
Heb het even ge-copy-pasted uit mijn testscript.

Je moet wel de 4 API-keys bovenaan invullen, maar lijkt me wel duidelijk ;-)
Vragen? Klachten,

Let me know...
Gewijzigd op 07/12/2010 00:21:50 door - Ariën -
 
Ruben php

ruben php

06/12/2010 21:52:48
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende output:
Quote:
Notice: Undefined index: oauth_token in C:\wamp\www\twitter\twitteroauth\twitteroauth.php on line 82

Notice: Undefined index: oauth_token_secret in C:\wamp\www\twitter\twitteroauth\twitteroauth.php on line 82

Notice: Undefined index: oauth_token in C:\wamp\www\twitter\redirect.php on line 15

Notice: Undefined index: oauth_token_secret in C:\wamp\www\twitter\redirect.php on line 16
Could not connect to Twitter. Refresh the page or try again later.


Dit slaat op de volgende code regel 82 twitteroauth.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->token = new OAuthConsumer($token['oauth_token'], $token['oauth_token_secret']);


en Dit slaat op de volgende code regel 15 & 16 redirect.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$_SESSION['oauth_token'] = $token = $request_token['oauth_token'];
$_SESSION['oauth_token_secret'] = $request_token['oauth_token_secret'];


Wellicht helpt deze toelichting.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2010 23:23:38
Quote Anchor link
Die class zou direct moeten werken.

Ik zag dat session_start(); nodig zou moeten zijn. Dus plaats die eens bovenaan je script.
Gewijzigd op 06/12/2010 23:24:57 door - Ariën -
 
Ruben php

ruben php

06/12/2010 23:30:09
Quote Anchor link
Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in C:\wamp\www\twitter\twitteroauth\twitteroauth.php on line 2
zegt voldoende neem ik aan. rest van de documenten starten allemaal de sessie!

Die $request_token waar definieert hij die? Dat kan ik niet vinden

-edit- Ontzettend bedankt voor de hulp alvast.
Gewijzigd op 06/12/2010 23:30:58 door ruben php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 00:17:04
Quote Anchor link
Die defineer je als je de class initialiseert. En die heb ik in een CONSTANTE gezet.

Heb je exact mijn code wel overgenomen?
Gewijzigd op 07/12/2010 00:17:28 door - Ariën -
 
Ruben php

ruben php

07/12/2010 17:28:11
Quote Anchor link
ik heb deze overgenomen: En dat pakket in een map gezet om wamp server. ik roep gewoon index.php daarin aan. vervolgens staat er log-in with twitter. en op die pagina de redirect.php is dat geloof ik gaat het mis.

-edit- Kan het zijn dat ik nog ergens gegevens in moet voegen?
Heel erg bedankt voor uw hulp tot nu toe!
Gewijzigd op 07/12/2010 17:36:01 door ruben php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 18:00:37
Quote Anchor link
Mijn code al geprobeerd?
 
Ruben php

ruben php

07/12/2010 22:24:57
Quote Anchor link
Dat gaat niet dan moet ik zelf token's aanvragen en dat lukt niet op localhost callback adressen. Dus heb ik die gebruikt die in het voorbeeld staan. kan dat het probleem zijn?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 22:59:22
Quote Anchor link
Voor de API _MOET_ je de tokens aanvragen. Anders heb je er niets aan.

Ikzelf heb een fictieve call-back URL gebruikt, in mijn code wordt er toch niks mee gedaan.
 
Ruben php

ruben php

09/12/2010 16:22:03
Quote Anchor link
Je bent echt super het werkt nu. Stom van me had ik kunnen weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2010 16:58:13
Quote Anchor link
Ik ben nu toevallig toch bezig met een Twitter implementatie in mijn CMS, en binnenkort zal ik eens kijken of ik die op phpHulp kan plaatsen.

Dan zou je in een beheerpagina, zelf Twitter-accounts toe kunnen voegen en daarmee zelf kunnen kiezen op welke pagina je graag wilt Tweeten :-)
Gewijzigd op 09/12/2010 16:58:24 door - Ariën -
 
Rick van Morgen

Rick van Morgen

10/01/2011 21:26:14
Quote Anchor link
Hoi Rick Hier

kan iemand mij vertellen waar ik de volgende keys kan vinden.
- define('OAUTH_TOKEN',"********");
- define('OAUTH_TOKEN_SECRET',"********");

Ik heb de tokens aanvraagt.

Rick
 
Joran den Houting

Joran den Houting

10/01/2011 21:54:11
Quote Anchor link
die kun je bij twitter aanvragen, die keys.
gewoon bij twitter aanmelden als developer ofzo, dan krijg je keys voor toegang tot twitter API :)
 
Rick van Morgen

Rick van Morgen

10/01/2011 23:00:47
Quote Anchor link
Hoi Joran

Dit heb ik gedaan ik heb de volgende keys gekregen, maar welke komt nou overeen met welk

Consumer key
Consumer secret
Request token URL
Access token URL
Authorize URL

define('CONSUMER_KEY',"******");
define('CONSUMER_SECRET',"********");
define('OAUTH_TOKEN',"********");
define('OAUTH_TOKEN_SECRET',"********");

Rick
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2011 23:33:13
Quote Anchor link
Hallo, Aar hier...

Klik in het menu rechts op My Access token, en je ziet de o_auth tokens.
Gewijzigd op 10/01/2011 23:37:03 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.