Twitter api verouderd, hoe te vervangen ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Simone Joosten

Simone Joosten

13/06/2013 09:50:12
Quote Anchor link
Hallo ik in mijn twitter.config een verouderde versie van de twitterapi.
Nu heb ik inmiddels de link vervangen van :

http://api.twitter.com/1/users/lookup.json?screen_name=

Naar : https://api.twitter.com/1.1/users/lookup.json?screen_name=twitterapi,twitter

Maar helaas werkt het nog steeds niet, als je je twitternaam wilt invoeren blijft hij aangeven dat
de naam niet bestaat.

Weet iemand hoe ik deze moet vervangen voor de v1.1. versie ?

Groetjes Simone.

Hieronder de code twitter.config :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
include('header.php');

if(!$is_online){
    redirect('index.php');
    exit;
}


$tw1 = $db->Query("SELECT * FROM `twitter` WHERE `user`='".$data['id']."' AND `active`='0'");
$tw = $db->FetchArray($tw1);

if(isset($_POST['submit']) && $_POST['name'] != "") {
$name = $db->EscapeString($_POST['name']);

$sql = $db->Query("SELECT id FROM `twitter` WHERE `t_name`='".$name."' AND `user`='".$data['id']."'");
$ext = $db->GetNumRows($sql);
if($ext > 0){
    $db->Query("UPDATE `twitter` SET `active`='0' WHERE `t_name`='".$name."' AND `user`='".$data['id']."'");
    $mesaj = '<div class="success">Twitter successfully added!</div>';
    $h = 1;
}
else{
    $sql = $db->Query("SELECT id FROM `twitter` WHERE `t_name`='".$name."'");
    $num = $db->GetNumRows($sql);

    if($num > 0){
        $mesaj = '<div class="msg"><div class="error">Twitter already exist!</div></div>';
    }
else{
        $url = get_data("https://api.twitter.com/1.1/users/lookup.json?screen_name=twitterapi,twitter".$name);
        $xml = json_decode($url, true);
        $id = $xml[0]['id'];
        $av = $xml[0]['profile_image_url'];
    if ($id != "")
    {

        $db->Query("INSERT INTO `twitter` (user, t_name, t_id, t_av) VALUES('".$data['id']."', '".$name."', '".$id."', '".$av."')");
        $mesaj = '<div class="msg"><div class="success">Twitter successfully added!</div></div>';
        $h = 1;
    }
elseif($xml['error'] != ''){
        $mesaj = '<div class="msg"><div class="error"><b>Twitter says:</b> '.$xml['error'].'</div></div>';
    }
else{
        $mesaj = '<div class="msg"><div class="error">Twitter doesn\'t exist!</div></div>';
    }}
}}


if($_GET['a'] == "del"){
        $cpc = $db->EscapeString($_POST['cpc']);

        $db->Query("UPDATE `users` SET `coins`=`coins`+'".$tw['points']."' WHERE `id`='".$data['id']."'");
        $db->Query("DELETE FROM `twitter` WHERE `user`='".$data['id']."'");
        $db->Query("DELETE FROM `followed` WHERE `site_id`='".$tw['id']."'");
        redirect("twitterconfig.php");
}
?>

<div class="block medium right">
<div class="top">
<h1>Twitter Account</h1>
</div>
<div class="content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $mesaj; ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
if($_GET['a'] == "cpc"){
    if(isset($_POST['editcpc']) && $_POST['cpc'] > 0 && $_POST['cpc'] <= 5){
        $cpc = $db->EscapeString($_POST['cpc']);
        $db->Query("UPDATE `twitter` SET `cpc`='".$cpc."' WHERE `t_name`='".$tw['t_name']."' AND `user`='".$data['id']."'");
        echo '<div class="msg"><div class="success">CPC successfully changed!</div></div>';
    }

?>

<form method="post">
<fieldset>
<p>
<label>CPC*</label> <br/>
<select class="styled" name="cpc">
<option value="1">1 Coin</option>
<option value="2"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 2 ? ' selected' : '')?>
>2 Coins</option>
<option value="3"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 3 ? ' selected' : '')?>
>3 Coins</option>
<option value="4"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 4 ? ' selected' : '')?>
>4 Coins</option>
<option value="5"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 5 ? ' selected' : '')?>
>5 Coins</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?if($data['premium'] > 0){?>

<option value="6"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 6 ? ' selected' : '')?>
>6 Coins</option>
<option value="7"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 7 ? ' selected' : '')?>
>7 Coins</option>
<option value="8"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 8 ? ' selected' : '')?>
>8 Coins</option>
<option value="9"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 9 ? ' selected' : '')?>
>9 Coins</option>
<option value="10"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=($tw['cpc'] == 10 ? ' selected' : '')?>
>10 Coins</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?}?>

</select>
</p>
<p><small><b>* Coins per Click.</b></small></p>
<p>
<input type="submit" class="button gray small" value="Change CPC" name="editcpc" />
</p>
</fieldset>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? }elseif($tw['t_name'] != ""){?>

<div style="float:left; margin-left: 5px;"><img src="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$tw['t_av']?>
" border="0" /></div>
<div style="float:left; margin-left: 5px;"><b><a href="http://twitter.com/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$tw['t_name']?>
" style="text-decoration: underline; color: #000;" target="_blank">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$tw['t_name']?>
</a></b> (<a href="twitterconfig.php?a=del" style="text-decoration: none; color: red;">Delete</a>)<br><b>Coins:</b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$tw['points']?>
(<a href="addcoins.php?x=twitter" style="text-decoration: none; color: blue;">Add</a>)<br><b>CPC:</b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$tw['cpc']?>
(<a href="twitterconfig.php?a=cpc" style="text-decoration: none; color: blue;">Edit</a>)</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?}elseif(isset($_POST['submit']) && $h == 1){?>

<center><br><img src="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$av?>
" border="0" /><br><b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_POST['name']?>
</b></center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?}else{?>

<form method="post">
<table class="form">
<tr>
<td width="150px"><b>Twitter Username</b></td>
<td>
<input type="text" name="name" /><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td><input type="submit" name="submit" value="Submit" /></td>
</tr>
</table>
<div class="msg"><div class="info">If you don't add your real twitter username, used on exchange, you can't earn coins.</div></div>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?}?>

</div>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?include('footer.php');?>
Gewijzigd op 13/06/2013 09:51:31 door Simone Joosten
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:20:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2013 10:31:45
Quote Anchor link
Ik geloof dat JSON zonder authenticatie niet meer toegestaan was in versie 1.1.
Kijk eens op http://dev.twitter.com.

En zet je relevante code tussen codetags.
Gewijzigd op 13/06/2013 10:43:52 door - Ariën -
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/06/2013 10:49:53
Quote Anchor link
Ik heb daar gekeken, en json word nog wel ondersteund, maar waarschijnlijk moet ik niet alleen de link aanpassen in twitter.config misschien moet ik ook nog iets anders doen, alleen heb ik dus geen idee wat dat dan zou moeten zijn ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2013 10:59:28
Quote Anchor link
Authenticeren via de API. Ik ga er ook even induiken.
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/06/2013 11:05:13
Quote Anchor link
Oke fijn, want ik kom er echt geen wijs uit :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2013 11:09:43
Quote Anchor link
Kan je dan in ieder geval je code even tussen code-tags plaatsen en beperken tot relevante code.

Voor zover ik zie kan je niet meer direct JSON zomaar meer benaderen, je zult je dus moeten autenticeren met een Twitter App welke je op http://dev.twitter.com kan aanmaken, als je ingelogd bent. Ik heb geen idee wat je functie get_data() doet.

Ikzelf gebruik de class van: https://github.com/abraham/twitteroauth, waarmee je heel simpel tweets op kan halen, of versturen. Het lijkt ingewikkeld, maar met includeren van de class, en het volgen vanaf 8, kan je al je eigen tweets tonen, of plaatsen.
Op https://dev.twitter.com/docs/api/1.1 staan meer 'resources' die je op kan vragen. Zoals je tijdlijn bekijken, tweets zoeken etc...
Gewijzigd op 13/06/2013 12:52:31 door - Ariën -
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

13/06/2013 14:10:44
Quote Anchor link
Ik weet niet wat get_data doet, maar je zult je sowieso jezelf moeten authenticeren. Zie https://dev.twitter.com/docs/api/1.1/get/users/lookup :
Authentication: Required

Als je naar users/lookup gaat bij de Twitter API staat dit er gewoon. Ik beveel je dan ook aan om dezelfde class die Aar gebruikt te gebruiken, dat werkt erg goed.
 
Rick Hemstra

Rick Hemstra

21/06/2013 00:44:06
Quote Anchor link
Kijk hier eens voor een makkelijke implementatie van API v1.1 http://sorimedia.nl/twitter-feed-stuk.html
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.