Twitter API

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

09/09/2009 12:16:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik ben bezig met mijn Twitter API maar krijg steeds Failed terug (zoals geprogrammeerd als het niet lukt).

Weet iemand waar het probleem zou kunnen liggen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$u
= 'Loginnaam';
$p = 'Wachtwoord';

function
iTweet($msg, $u, $p)
{

    $user = $u.':'.$p;
    $c =curl_init('http://twitter.com/statuses/update.xml');
        curl_setopt($c, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 2);
        curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
        curl_setopt($c, CURLOPT_POST, 1);
        curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, 'status='.$msg);
        curl_setopt($c, CURLOPT_USERPWD, $user);
        $result = curl_exec($c);
        curl_close($c);
        
    return !empty($result) ? true : false;
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(!empty($_POST['msg']))
    {

        echo iTweet($_POST['msg'], $u, $p) ? 'Posted!' : 'Failed!';
    }
}

?>

<br />
<form method="post">
<textarea name="msg"></textarea><br />
<input type="submit" value="Twit!" />
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:20:25
 

09/09/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Hi Patrick,

Script ziet er bekend uit ;-)

Weet je zeker dat je gebruikersnaam/wachtwoord kloppen? Hij zou het namelijk wel moeten doen...
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

09/09/2009 20:03:00
Quote Anchor link
Heb jij deze gemaakt?

Hij werkt niet. Mijn gebruikersnaam en wachtwoord zijn 100% goed. Moet voor het wachtwoord toch niet een hash code in te voeren maar toch gewoon het 'echte' wachtwoord?

Klopt de link nog wel?
http://twitter.com/statuses/update.xml

Ik weet het niet meer... Wil wel graag aan de praat hebben.

Patrick
 

09/09/2009 20:20:00
Quote Anchor link
Tja, je zou moeten kijken wat die cURL terug geeft.
Staat de error reporting (error_reporting) en display errors (errorfunc.configuration#ini.display-errors) aan?
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

11/09/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Weet je wat het is? XML in en export staat gewoon lekker uit!
Bah!
 

11/09/2009 13:28:00
Quote Anchor link
Je hebt geen simplexml of dom? Dat is wel heel erg. Dan heb je vast en zeker ook geen json? Want twitter zal ook wel met json kunnen werken.
 
M Ypma

M Ypma

11/09/2009 15:56:00
Quote Anchor link
return !empty($result) ? true : false;

dit is best overbodig als de conditie ook al een boolean terug geeft ;)

return !empty($result);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.