Two Dimensional Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yanick de Jong

Yanick de Jong

08/03/2011 19:10:56
Quote Anchor link
Als ik me zelf goed begrijp wil ik een two dimensional array maken

Quote:
$fruits = array (
"fruits" => array("a" => "orange", "b" => "banana", "c" => "apple"),
"numbers" => array(1, 2, 3, 4, 5, 6),
"holes" => array("first", 5 => "second", "third")
);


Ik heb een array $listfiles met file namen. Voor elke filenaam in de list wil ik wat info toevoegen als url, hoogte, breedte, etc...

Quote:
foreach($listfiles as $key => $value)
{

$newarray = array ( $value => array ('url','hoogte','breedte','etc...'),);

}


Conclusie is dat dit niet werkt en ik alleen de eerste waarde van de array $listfiles met wat info er in heb gezet en kan uit lezen? Wat doe ik fout en hoe moet ik aanpakken.

Dank voor de hulp alvast.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:12:38
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/03/2011 19:29:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$a
= array()
$a['hoogte'] = 1;
$a['url'] = 'flupke';

$b = array();
$b['eikeltjes'][]= $a;

var_dum($b);
?>


zo dan mag je zelf gaan puzzelen over het hoe wat en waarom!
Gewijzigd op 08/03/2011 19:29:59 door Noppes Homeland
 
Yanick de Jong

Yanick de Jong

08/03/2011 19:46:07
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je bedoelt, maar zo ziet mijn array in een array er uit als ik het allemaal met de hand uit type. Mijn bedoeling was om de arrays die ik een array stop de automatiseren doormiddel van een foreach of for loop. Ik zal misschien wel een domme fout maken, maar ik zie niet wat ik fout doe en wat ik met jouw stukje code moet puzzelen. (doe ik al een paar uur op mijn stuk)

return array(
'Schematic' => array(
'url' => '%s/images/headers/schematic.jpg',
'thumbnail_url' => '%s/images/headers/schematic-thumb.jpg',
/* translators: header image description */
'description' => __('Header image')
),
'Flow' => array(
'url' => '%s/images/headers/flow.jpg',
'thumbnail_url' => '%s/images/headers/flow-thumb.jpg',
/* translators: header image description */
'description' => __('Header image')
));
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/03/2011 20:03:31
Quote Anchor link
Je vraag is hoe je een 2 dimensionale array maakt en dat is niet de manier die jij bedacht hebt.

Dus ik geef een voorbeeld waar je over na moet denken hoe je het zodanig kunt verwerken dat je verkrijgt wat je verkrijgen wilt.
 
Write Down

Write Down

08/03/2011 20:07:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
/* 1 (theoretisch) voorbeeld zegt meer dan 1000 woorden */
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

/* Uitebreide wijze */

$aSubItem_1 = array('subitem_1' => 'eigenschap_subitem_1');
$aSubItem_2 = array(
    'subitem_2' => 'eigenschap_subitem_2',
    'subitem_3' => 'eigenschap_subitem_3'
    );

$aItem = array(
    'item_1' => $aSubItem_1,
    'item_2' => $aSubItem_2
);

//om het nog duidelijker te maken
$aItem_1 = array('item_1' => $aSubItem_1);
$aItem_2 = array('item_2' => $aSubItem_2);

//dan wordt de verzameling:

$aItem = array(
    $aItem_1, $aItem_2
);

/* Ik denk dat het wel duidelijk is dat dit eenvoudiger kan : */

$aItem = array(
    'item_1' => array('subitem_1' => 'eigenschap_subitem_1'),
    'item_2' => array(
        'subitem_2' => 'eigenschap_subitem_2',
        'subitem_3' => 'eigenschap_subitem_3'
        )
);


echo '<pre>';

foreach($aItem as $sItem => $aSubitem) {
    echo $sItem . '<br />';
    foreach($aSubitem as $sSubitem => $sEigenschap) {
        echo '&raquo;'. $sSubitem . '<br />';
        echo '&raquo;&raquo;' . $sEigenschap . '<br />';
    }
}


echo '</pre>';
?>
 
Yanick de Jong

Yanick de Jong

08/03/2011 20:32:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
foreach($file_list as $key => $value)
{

$default_header_images[] = array('url' => $url,
                 'thumbnail_url' => $url_thumb;
                          'description' => __('Header image')
                );
}


Beide dank voor de hulp, het kwartje is gevallen.
Gewijzigd op 08/03/2011 20:37:46 door Yanick de Jong
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.