txt file samenstellen en downloaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

El Grimbo

El Grimbo

13/07/2010 15:16:14
Quote Anchor link
Hi

In essentie wil ik een txt file samenstellen en in de browser downloaden.
OS Windows Vista

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$f
=fopen('test','wb');
if(!$f) {exit('geen file');}
$str = 'test van de output';
fwrite($f, $str);
fclose($f);
header('Content-Type: application/txt');
header("Content-Disposition: attachment;Filename=test.txt");
readfile($f);
?>

geeft de errormessage (in het txt bestand):

<br />
<b>Warning</b>: readfile() expects parameter 1 to be string, resource given in <b>C:\xampp\htdocs\app\tmp34.php</b> on line <b>15</b><br />
<br />


Ik zit al weer een uur of wat te googlen en te varieren zonder veel resultaat.
Weet het forum wat er niet klopt?

$filename = tempnam(sys_get_temp_dir(), "txt");
als eerste regel
en ipv 'test' $filename in fopen helpt ook niet.

thx eG
Gewijzigd op 13/07/2010 15:18:35 door El Grimbo
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:11:04
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

13/07/2010 15:21:51
Quote Anchor link
Hoi,

1. Waarom heet je file test en geen test.txt? Ik weet niet of het probleem daar ligt, maar zou kunnen...
2. Bestaat het Content-Type application/txt wel?
3. Je roept later in je Content-disposition wel weer test.txt aan. Dat kan natuurlijk niet als je aan het begin test (ZONDER extensie) neerzet.

Zo geholpen?
Cornel
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 15:23:23
Quote Anchor link
het is nog veel simpeler:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$filename
= 'test.txt';

$f=fopen($filename,'wb');
if(!$f) {exit('geen file');}
$str = 'test van de output';
fwrite($f, $str);
fclose($f);
header('Content-Type: application/txt');
header("Content-Disposition: attachment;Filename=".$filename);
readfile($filename);
?>


werkt gewoon bij mij
Gewijzigd op 13/07/2010 15:25:55 door Mick ForSure
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

13/07/2010 15:24:32
Quote Anchor link
Ja dan wel ja, natuurlijk. Nu geef je 2 keer dezelfde filename mee. Hij doet het gewoon niet consequent. En dan gaat het verkeerd.
 
El Grimbo

El Grimbo

13/07/2010 15:25:29
Quote Anchor link
bij mij ook

thx
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 15:26:23
Quote Anchor link
had nog kleine aanpassing gemaakt:

in de header de statische .txt weggehaald en naar $filename verplaatst.
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

13/07/2010 15:27:27
Quote Anchor link
El Grimbo, snap je de fout nu? Ik bedoel: snap je dat hij nu 2x dezelfde filename gebruikt en jij 2x een andere?

Cornel
 
El Grimbo

El Grimbo

13/07/2010 15:31:04
Quote Anchor link
zeker, heel logisch, het is al een lange duffe zweterige dag en dan kijk over dat soort dingen heen...

thx
Gewijzigd op 13/07/2010 15:32:51 door El Grimbo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.