ubb met database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Beckers

Niels Beckers

21/12/2006 00:55:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer het volgende te maken.
Een systeem waarbij ik Smilys kan uploaden (in de Admin) en zo deze kan gebruiken op de site. ik zelf kan dit ingeven
- (combinatie)
- (img)
Dit lukt me wel en in d database te plaatsen ook.
Maar mijn vraag is:
Hoe zorg ik dat de smilys uit de database gebruikt worden als een functie.
Is er iemand die me op weg kan zetten?

Niels
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:27:57
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/12/2006 09:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

while($row=mysql_fetch_array($result)){
   $opgehaalde_tekst=str_replace($row['combinatie'],$row['img'],$tekst);
   }

echo $opgehaalde_tekst;
?>
 
Niels Beckers

Niels Beckers

21/12/2006 09:35:00
Quote Anchor link
Bedankt Robert,

ik ga het gelijk proberen.

Niels
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/12/2006 10:07:00
Quote Anchor link
Niels schreef op 21.12.2006 09:35:
Bedankt Robert,

ik ga het gelijk proberen.

Niels


Je moet het wel aanpassen aan je eigen code, ik heb de benaming van de variabelen zoveel mogelijk proberen duidelijk te houden. Hopelijk werkt dit:)
 
Niels Beckers

Niels Beckers

21/12/2006 11:47:00
Quote Anchor link
Ok Robert.
Ik wist wel dat ik de namen moest aanpassen.
Maar ik had dit wel zelf kunnen verzinnen maar ik dacht enkel dat dit in een echte funtion ($text) .. moest

ik laat jullie weten of het lukt en dan post ik mischien wel een scriptje
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.