Uitgebreid Tabel-contactformulier php in html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Teunisse

Hans Teunisse

20/07/2007 18:36:00
Quote Anchor link
Miranda Verburg had al een super contactformulier had gezet op phphulp.nl waarmee ik al heb geexperimenteerd.
Hij werkt ECHT GOED! maar~~~ in php kan ik geen kolommen maken en flexibel indelen.

Ik wil toch graag een PHP contactformulier gebruiken. Ik zie dat het 'direct-vanaf-een-webpagina-een-email-versturen' in php wél kan, en in html kan het blijkbaar niet...

Wellicht is er iemand die me kan helpen om een php contactformulier pagina op te bouwen gebaseerd op 2 kolommen (2 kolommen van 600 pixels breed met 9 rijen, dus in totaal 18 velden) met daarin velden die ik kan veranderen/weglaten.

Ik hoor graag of 't nog wel mogelijk is. Het kan natuurlijk ook zijn dat het een onmogelijke taak is, ik ben erg benieuwd.

de website waar ik momenteel mee aan 't spelen ben is www.groothandelweb.nl
(de website werkt al (een beetje) met Frames, de php contactformulier-pagina komt dan 600 pixels breed in het midden-frame.)
Kijk naar www.groothandelweb.nl/online_formulier.htm > zo zou ik de opbouw graag hebben...


Alvast bedankt voor 'n antwoord. (Voor mijn [echt] reddende engel heb ik 'n nieuw Sid Meier's ALPHA CENTAURI PC CDROM spel klaarliggen...)
Vriendelijke Groeten,
Hans Teunisse [email protected] 06-415 90 602
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:21:37
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/07/2007 18:47:00
Quote Anchor link
Je haalt nu even twee dingen door elkaar.

Voor het uiterlijk en de opbouw van je formulier gebruik je gewoon html. De verwerking van je formulier en het versturen van de mail doe je met php.

ps. Even zoeken op internet resulteert vast wel in een mooi php contact formulier.

pps. Klik voor een contact script generator.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Hans Teunisse

Hans Teunisse

20/07/2007 19:46:00
Quote Anchor link
Hoi Blanche,

Tks voor je emailtje. Yes, je hebt 100% gelijk, zo dacht ik ook dat het moet (php-frame in html opbouw).

Ik heb al zoooo veel gezocht naar 'n geavanceerd php formulier, maar met een heleboel velden (zo'n 18) in 2 kolommen (o.i.d.) kom je zoiets niet gauw tegen...
Maar ik zoek nog 'n dag verder, en kijk wat er nog uitkomt.

Tks nogmaals! :-))
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/07/2007 19:58:00
Quote Anchor link
Ik heb gewoon iets gemaakt wat alles $_POSTS ophaalt en verstuurd... hoeveel velden je hebt maakt dan niet uit... en die 2 kolommen, dat is gewoon opmaak, heeft je formulier weinig mee te maken.
 
Hans Teunisse

Hans Teunisse

20/07/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Thanks Arjan,

had je m'n voorbeeldje gezien?
www.groothandelweb.nl/online_formulier.htm

Ik ben natuurlijk wel een leek hoor, maar 't zou super zijn als ik je formulier juist kan installeren en dat 'ie dan werkt.
Zou je het me kunnen mailen?
'T klinkt in iedergeval cool, en dan geef me je adres maar en ik stuur je de doos op !!! :-))

TTYL, Hans
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/07/2007 22:58:00
Quote Anchor link
Not Found
The requested URL /online_formulier.htm was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
 
Hans Teunisse

Hans Teunisse

20/07/2007 23:09:00
Quote Anchor link
Oh, sorry Arjan, ik had ém nog niet goed neergezet;
nu staat 'ie er...

( http://www.groothandelweb.nl/online_formulier.htm )
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/07/2007 23:24:00
Quote Anchor link
Dat is toch niet zo'n punt? Stukje css, paar regeltjes en je deelt hem netjes in twee kolommen.
 
Hans Teunisse

Hans Teunisse

21/07/2007 10:56:00
Quote Anchor link
Hoi Arjan,

hihihi, ja, klopt, is niet al té moeilijk.... maar voor mij wel hoor.
Ik kan wel een redelijk goede website in elkaar zetten, maar echt in de code sleutelen, met frames en wat gecopieerde javascriptjes in de html-code plakken, anigifjes en swf-jes maken... Maar dan houdt het toch wel zo'n beetje op hoor....

Ik weet dat 't voor jou niet echt moeilijk zal zijn, maar ik ben al 2 dagen bezig om het juiste script te vinden. (Ben er dan ook achter gekomen dat php dé manier is voor die directe emailtjes) Maar php-en is echt bovenop de himalaya berg voor mij.

Als ik je mag vragen of jij er eentje in elkaar zou kunnen zetten voor me zou ik het supergaaf vinden. Zelf vindt ik het een grote vraag hoor, dus vandaar dat ik je al aanbood om je een leuk spel op te sturen...

Is er misschien ergens een (redelijk simpel) php-programma te vinden in de trend van het wysiwyg-principe? (Of gaat dat in de toekomst nog kommen/veranderen.)
Frontpage heb ik goed onder de knie en daar geniet ik van; het is lekker eenvoudig plakken, drag-n-drop, en met kolommen werken...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

21/07/2007 11:14:00
Quote Anchor link
Ik zal er even over nadenken of ik daar zin in heb. Een wysiwyg-editor voor PHP bestaat volgens mij niet echt. Je hebt wel editors die de code voor je kunnen parsen maar je hebt er niet echt veel aan want het is een programmeertaal.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

21/07/2007 18:46:00
Quote Anchor link
Is dit een beetje wat je zoekt? De mailtjes die je binnen krijgt zijn in html&plain;

http://arjan.i-cey.net/voorbeeld2/plain.png

http://arjan.i-cey.net/voorbeeld2/html.png
 
Hans Teunisse

Hans Teunisse

22/07/2007 14:39:00
Quote Anchor link
Hi Arjan,

Nou, ik flink ermee gespeeld en het verkend, ik heb er iets leuks van gemaakt tot-nu-toe. Ik ben al 'n eind op weg (voel ik):

Als ik het goed begrijp zitten mijn 2 bestanden in mijn home-directory:
1. het contactformulier.htm en het bestand contact.php met elkaar verbonden

Ik krijg na het versturen wel te zien dat het bestand goed is verzonden.
In m'n inbox van xs4all geeft íe eenvoudig 'contactformulier.htm' weer afkomstig van een xs4all-adres: [email protected] met als subject: from

in mijn geval wordt de inhoud (nog) niet wordt verzonden...

uitgebreide info geeft weer:


Return-Path: <[email protected]>
Received: from dime116.dizinc.com (dime116.dizinc.com [72.29.83.248])
by mxdrop40.xs4all.nl (8.13.8/8.13.8) with ESMTP id l6MCQUGc085506
for <[email protected]>; Sun, 22 Jul 2007 14:26:32 +0200 (CEST)
(envelope-from [email protected])
From: [email protected]
Received: from groothan by dime116.dizinc.com with local (Exim 4.63)
(envelope-from <[email protected]>)
id 1ICaW6-0001Nf-Rg
for [email protected]; Sun, 22 Jul 2007 08:26:30 -0400
To: [email protected]
Subject: from
Content-type: text/html; charset=iso-8859-1
Message-Id: <[email protected]>
Date: Sun, 22 Jul 2007 08:26:30 -0400
X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it with any abuse report
X-AntiAbuse: Primary Hostname - dime116.dizinc.com
X-AntiAbuse: Original Domain - dreamhousestudio.net
X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID - [32248 500] / [47 12]
X-AntiAbuse: Sender Address Domain - dime116.dizinc.com
X-Source: /usr/bin/php
X-Source-Args: /usr/bin/php contact.php
X-Source-Dir: groothandelweb.nl:/public_html
X-XS4ALL-DNSBL-Checked: mxdrop40.xs4all.nl checked 72.29.83.248 against DNS blacklists
X-Virus-Scanned: by XS4ALL Virus Scanner
X-XS4ALL-Spam-Score: 0.6 () HTML_MESSAGE,HTML_SHORT_LENGTH,MIME_HEADER_CTYPE_ONLY,MIME_HTML_ONLY
X-XS4ALL-Spam: NO
Envelope-To: [email protected]


De ISP (budgetwebhosting.nl) kan wel php aan, zag ik:
http://www.budgetwebhosting.nl/site/?page=subscriptions&session_id=8c72e9c13a74f5353f848651eb5abb88


Ik hoop dat je vindt dat ik het tot-nu-toe nog niet zo slecht heb gedaan... ;-)

de 2 bestanden staan hier:
http://www.groothandelweb.nl/contact.php
http://www.groothandelweb.nl/contactformulier1.htm

ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
pls geef me aub je adres in een directe email, dan stuur ik je maandag het spel op als mijn dank (zowieso al)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/07/2007 15:39:00
Quote Anchor link
Je kan ook mijn de code vragen, dan ben je in 1x klaar ;). Spel heb ik overigens weinig aan, ik heb een Mac met Mac OSX.
 
Hans Teunisse

Hans Teunisse

22/07/2007 19:44:00
Quote Anchor link
Oh, ja, wat betreft het spel, dan werkt 't spel niet...

Maar ik geef je hem graag toch; dan kun je misschien er iemand anders meer verrassen misschien als (verjaardags)cadeau of iets dergelijks.
Ik weet dat 't niet veel is, maar 't komt met goede bedoelingen uit een goed hart.

Als je 't me kunt geven, of voor me kunt doen, of vertellen hoe ik 't verder kan afronden, (zoiets is altijd moeilijk te vragen aan iemand die ik niet direct ken, vindt ik)
zou ik zo blij zijn, en ik leer er tussentijds ook veel van.


:-)
Tussentijds heb ik je ook een uitnodiging gestuurd voor Joost.com
misschien vindt je dit leuk, ik weet 't niet (en je hoeft er ook niet persé iets mee te doen hoor. 'T is een kleinigheidje) ...

Wat-ook, mijn dank is groot. Is er iets wat ik terug kan doen, dan hoor ik 't graag. 0:-)
 
- SanThe -

- SanThe -

22/07/2007 20:05:00
Quote Anchor link
Helaas kan ik weer eens niet op die site komen.
De DNS is niet 100% in orde. Zie hier.
 
Hans Teunisse

Hans Teunisse

22/07/2007 20:52:00
Quote Anchor link
Wow, ik stuur de link door naar Budgetwebhosting.nl en ik krijg daarover maandag of dinsdag wel bericht.

Ik heb beide files intussen op m'n andere site gezet:

http://www.xs4all.nl/~teunissl/arjan/contact.php

http://www.xs4all.nl/~teunissl/arjan/contactformulier1.htm

:-)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

23/07/2007 22:50:00
Quote Anchor link
Alstu, je kan je hier op uitleven!
 
Jan geen

Jan geen

23/07/2007 22:56:00
Quote Anchor link
met wat kopieer werk moet je er wel kunnen komen lijkt me:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
# Als het formulier geset is
if($_SERVER['request_method'] == "POST") {
    # Controlleer of een veld niet leeg is
    if($empty(_POST['naam_van_veld'])) {
        echo "naam_van_veld mag niet leeg zijn.";
    }
elseif(empty($_POST['veld2'])) {
        echo "Veld 2 mag niet leeg zijn";
    }
else {
    # Alle velden zijn ingevuld opsturen per mail
    # Bericht opstellen

    $bericht =
    $naam . " Stuurt je dit bericht via website \n
    veld1 = "
. $_POST['veld1'] . "\n
    veld2 = "
. $_POST['veld2'] . "\n
    Einde bericht"
;
    # Mailen    
    $mail = mail("[email protected]", "onderwerp", $bericht, "FROM: " .      $_POST['email']);
    
    # Als mail is verstuurd berichtje naar de gebruiker
    if($mail) {
        echo "Uw bericht is verstuurd";
    }
else {
        echo "Uw bericht kon helaas niet verstuurd worden";
    }
}
else {
    # Hier je formulier
    ?>

<form method="POST" action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
<input type="text" name="veld1" />
<input type="text" name="veld2" />
<input type="submit" name="submit" value="Versturen!" />
</form>
<?php
}
?>


Denk dat je hier wel iets verder mee kan komen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan geen
 
Hans Teunisse

Hans Teunisse

24/07/2007 16:27:00
Quote Anchor link
DEEEEEEEEE~~~~LICIOUS !

Ik heb de bestanden onder de root-directory gezet en alvast een paar kleine modificaties aangebracht, en...... HET WERKT 100%!

Ziet er ECHT fantastisch uit, én ik heb een beetje meer inzicht gekregen in wat er nodig is en hoe het geheel in te stellen.

1.000 maal dank (Arjan in 't bijzonder)
herinner je maar deze IOU .

:-))
groeten,
Hans
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.