Uitgebreide query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »
Mr D

Mr D

09/04/2007 13:49:00
Quote Anchor link
ik heb een systeem waarbij gebruikers voorspellingen kunnen doen van wedstrijden. Nu moet ik de gebruikers selecteren die nog niet alle wedstrijden binnen een bepaald aantal dagen voorspeld hebben.

De query die ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT user.email
FROM user
   RIGHT JOIN  
    (wedstrijd
        LEFT JOIN voorspelling
        ON voorspelling.wedstrijd_id = wedstrijd.id
    )
   ON voorspelling.user_id = user.id
WHERE
   wedstrijd.datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL ".(int) $_POST['dagen']." DAY) AND
   voorspelling.thuis_score IS NULL AND
   voorspelling.uit_score IS NULL


deze query geeft echter maar 1 rij terug met een lege waarde

de tabellen die ik heb, iets versimpeld

user.id
user.email

wedstrijd.id
wedstrijd.datum
wedstrijd.thuis_score
wedstrijd.uit_score

voorspelling.id
voorspelling.user_id
voorspelling.wedstrijd_id
voorspelling.thuis_score
voorspelling.uit_score
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr D
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 02:40:59
 
Frank -

Frank -

09/04/2007 13:55:00
Quote Anchor link
De query zit raar inelkaar. Waarom zou je in de tabel 'voorspelling' al een id, user_id en wedstrijd_id hebben wanneer iemand nog helemaal geen voorspelling heeft gedaan? Hiermee help je een deel van de kracht van de database al weer om zeep, verplichte velden thuis_score en uit_score zijn niet mogelijk.

Aanpak:
- Tel hoeveel wedstrijden er in een bepaalde periode zijn
- Tel hoeveel wedstrijden er per user zijn voorspeld.
- Wanneer dat niet gelijk is aan elkaar, dan heeft een user te veel of te weinig voorspellingen gedaan.
 
Mr D

Mr D

09/04/2007 14:18:00
Quote Anchor link
als iemand nog geen voorspelling heeft gedaan zitten er ook geen rijen in de tabel voorspelling, dat maakt de query ook wat lastiger. Maar ik zal jouw aanpak eens proberen
 
Frank -

Frank -

09/04/2007 14:24:00
Quote Anchor link
Quote:
als iemand nog geen voorspelling heeft gedaan zitten er ook geen rijen in de tabel voorspelling
Waarom vergelijk je dan op IS NULL wanneer een record niet eens bestaat? Dat gaat niet lukken, iets wat niet bestaat is zelfs niet gelijk aan NULL.
 
Mr D

Mr D

09/04/2007 14:28:00
Quote Anchor link
De bedoeling van de JOIN was dat hij bij elke wedstrijd de voorspellingen zou zoeken, door de JOIN zal hij er een NULL waarde bij zetten als er geen voorspelling gevonden wordt
 
Mr D

Mr D

10/04/2007 17:40:00
Quote Anchor link
de query om per user te voorspellen hoeveel wedstrijden die heeft voorspeld in een periode lukt nog niet helemaal
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT COUNT(*) AS aantal_voorspellingen, user.email
                        FROM voorspelling
                        INNER JOIN wedstrijd ON
                            wedstrijd.id = voorspelling.wedstrijd_id
                        INNER JOIN user ON
                            user.id = voorspelling.user_id
                        GROUP BY voorspelling.user_id
                        WHERE wedstrijd.datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL ".(int) $_POST['dagen']." DAY)

deze query geeft een foutmelding bij de WHERE:

MySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE wedstrijd.datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 14 DAY)
 
Frank -

Frank -

10/04/2007 17:46:00
Quote Anchor link
De GROUP BY hoort ná de WHERE te komen.
 
Mr D

Mr D

10/04/2007 19:37:00
Quote Anchor link
heb nu de volgende query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT COUNT(*) AS aantal_voorspellingen, user.email
    FROM user
        LEFT JOIN voorspelling ON
            user.id = voorspelling.user_id
        INNER JOIN wedstrijd ON
            wedstrijd.id = voorspelling.wedstrijd_id
WHERE wedstrijd.datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL ".(int) $_POST['dagen']." DAY)
GROUP BY user.id

het probleem is dat hij alleen het aantal voorspellingen weergeeft voor users met minstens 1 voorspelling. Hij geeft dus niet de users weer die nog geen voorspelling hebben
 
Frank -

Frank -

10/04/2007 19:41:00
Quote Anchor link
Je hebt een subquery nodig. Je zult namelijk eerst vast moeten stellen hoeveel wedstrijden (x) er moeten worden voorspeld. Vervolgens ga je de users opzoeken die minder dan x voorspellingen hebben gedaan. Je hebt dus 2x een COUNT nodig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.