Uitgelezen string uit tekstfile werkt niet in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jovank vank

jovank vank

07/03/2021 17:49:40
Quote Anchor link
IkK lees emailadressen uit een tekstfile.
Met elk adres doe ik een query.
Maar er wordt niets gevonden.
Zit er nog een soort end of line teken aan het eind van het adres?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:46:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/03/2021 18:10:48
Quote Anchor link
Geen idee, wat doe je nu precies? En hoe ziet je databestand eruit?

Want nu is dit echt een 'glazen bol' vraag.
Gewijzigd op 07/03/2021 18:12:03 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/03/2021 18:46:07
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

07/03/2021 19:23:38
Quote Anchor link
Ik vermoed dat je de file uitleest met file(), en die behoudt inderdaad de "end of line" tekens (je ziet ze niet, ze zijn er wel). Gelukkig is er ook een "flag" om dat te voorkomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$addresses = file($filename,FILE_IGNORE_NEW_LINES);

Als er ook nog andere "witruimte" (spaties e.d.) om de adressen heen zitten zou je ook dit kunnen doen (elke regel "trimmen"):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$addresses = array_map('trim',file($filename));
Gewijzigd op 07/03/2021 19:27:45 door Rob Doemaarwat
 
Jovank vank

jovank vank

08/03/2021 12:43:44
Quote Anchor link
Hi Rob, Ja dat is het, precies wat ik zocht. Werkt nu prima. Thx!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.