Uitgerekende datum berekenen zwangerschap

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »
Ray Mond

Ray Mond

25/11/2019 12:51:49
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben voor een project opzoek naar een scriptje dat de uitgerekende datum kan berekenen van een zwangerschap.
Weet iemand of heet iemand zoiets als dit liggen?

Voorbeeld: https://www.24baby.nl/zwanger/ben-ik-zwanger/uitgerekende-datum-berekenen/
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:03:51
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/11/2019 13:18:23
Quote Anchor link
Op deze pagina staan wat formules :

https://www.babyopkomst.nl/article/uitgerekende-datum/

Op de pagina staat een link naar een popup calculator.

Als je die apart laadt, staat in de code een javascript dat alles uitrekent. :

https://www.babyopkomst.nl/tools/due-date-calculator/#popup
Gewijzigd op 25/11/2019 13:18:53 door Adoptive Solution
 
Ray Mond

Ray Mond

25/11/2019 14:03:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php if(!empty($_POST['calculator_ok'])):
    //last cycle date
    $date="$_POST[dateyear]-$_POST[datemonth]-$_POST[dateday]";
    
    //convert to time
    $lasttime=mktime(0,0,0,$_POST['datemonth'],$_POST['dateday'],$_POST['dateyear']);
    
    // next period start
    $next_period=$lasttime + $_POST['days']*24*3600;
    $next_period=date("F d, Y",$next_period);
    
    //first fertile day
    $firstdaytime=$lasttime + $_POST['days']*24*3600 - 16*24*3600;
    $firstday=date("F d, Y",$firstdaytime);
    
    //last fertile day
    $lastdaytime=$lasttime + $_POST['days']*24*3600 - 12*24*3600;
    $lastday=date("F d, Y",$lastdaytime);
    
    //have to adjust due date?
    $diff=$_POST['days'] - 28;
    
    //due date $date + 280 days
    $duedatetime=$lasttime + 280*24*3600 + $diff*24*3600;
    $duedate=date("F d, Y",$duedatetime);
    
    ?>


Heb inmiddels dit nu maar wanneer ik doormiddel van locale tijd NL zet etc en ik doe alles veranderen naar strftime en vervang de F door %B dan krijg ik alsnog geen Nederlandse data
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2019 15:43:08
Quote Anchor link
Ik gebruik dit om de datums op mijn site te formatten in het Nederlands:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Voor in de query's
$db->query("SET lc_time_names = 'NL_nl'");

// voor strftime()
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL','nl', 'du', 'dutch');
?>


Die berg aan waardes in setlocale() heeft te maken met XAMPP op mijn PC die weer wat anders wilt dan op Linux.

Met date() kan je overigens geen locales gebruiken.
 
Ray Mond

Ray Mond

25/11/2019 15:55:21
Quote Anchor link
Mijn dank is groot! Ik gebruik geen query verder richting de database, daar haal ik niks op namelijk :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php if(!empty($_POST['calculator_ok'])):
            
    // voor strftime()
    setlocale(LC_ALL, 'nl_NL','nl', 'du', 'dutch');
    
    //last cycle date
    $date="$_POST[dateyear]-$_POST[datemonth]-$_POST[dateday]";
    
    //convert to time
    $lasttime=mktime(0,0,0,$_POST['datemonth'],$_POST['dateday'],$_POST['dateyear']);
    
    // next period start
    $next_period=$lasttime + $_POST['days']*24*3600;
    $next_period=strftime("%B %d, %Y",$next_period);
    
    //first fertile day
    $firstdaytime=$lasttime + $_POST['days']*24*3600 - 16*24*3600;
    $firstday=strftime("%B %d, %Y",$firstdaytime);
    
    //last fertile day
    $lastdaytime=$lasttime + $_POST['days']*24*3600 - 12*24*3600;
    $lastday=strftime("%B %d, %Y",$lastdaytime);
    
    //have to adjust due date?
    $diff=$_POST['days'] - 28;
    
    //due date $date + 280 days
    $duedatetime=$lasttime + 280*24*3600 + $diff*24*3600;
    $duedate=strftime("%B %d, %Y",$duedatetime);
    
    ?>


Werkt geweldig!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2019 16:32:19
Quote Anchor link
Pas regel 7 meteen even aan in dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // kleurtjes
    $date=$_POST['dateyear']."-".$_POST['datemonth']."-".$_POST['dateday'];
?>


Zo voorkom je notices over verwachtte constanten. Daarom: Variabelen altijd buiten quotes.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/11/2019 16:55:11
Quote Anchor link
Waarom maak je geen gebruik van de DateTime classes? Lijkt mij een stuk makkelijker dan het bovenstaande. Je hebt ook een DateInterval class waarmee je vaste perioden bij een datum kunt optellen.
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2019 17:07:39
Quote Anchor link
dit lijkt me toch zoveel overzichtelijker om met DateTime functies te doen.
Dan hoef je niet alles via secondes om te rekenen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if(!empty($_POST['calculator_ok'])):

    // voor strftime()
    setlocale(LC_ALL, 'nl_NL', 'nl', 'du', 'dutch');

    //last cycle date
    $lastdate = new DateTime($_POST[dateyear] . '-' . $_POST[datemonth] . '-' . $_POST[dateday]);


    // next period start
    $next_period = clone $lastdate;
    $next_period->modify('+' . $_POST['days'] . 'days');

    $firstdaytime = clone $lastdate;
    $lastdaytime = clone $lastdate;

    $verschil = $_POST['days'] - 16;
    $firstdatytime->modify('+' . $verschil . 'days');

    $verschil2 = $_POST['days'] - 12;
    $lastdaytime->modify('+' . $verschil2 . 'days');


    //have to adjust due date?
    $diff = $_POST['days'] - 28;

    $duedatetime = clone $lastdate;
    $duur = 280 + $diff;
    $duedatetime->modify('+' . $duur . 'days');
    
    
    echo $duedatetime->format('d M Y');
    endif;

    
    ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.