Uitkomst Java verwerken met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Brok

Peter Brok

08/02/2020 14:22:25
Quote Anchor link
Onderstaand Java script heb ik van het internet gehaald en het werkt zoals ik wil.
Maar nu wil ik graag de uitkomst: Latitude en Longitude als variabele in PHP hebben zodat ik met die uitkomst verder kan programmeren in PHP.
Ik heb gisteren al een halve avond gezocht en geprobeerd maar ik vind niets en het lukt mij niet.

Iemand een idee hoe je dat doet? Alvast bedank! Peter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<script>
var x = document.getElementById("demo");

function getLocation() {
  if (navigator.geolocation) {
    navigator.geolocation.getCurrentPosition(showPosition);
  } else {
    x.innerHTML = "Geolocation is not supported by this browser.";
  }
}

function showPosition(position) {
  x.innerHTML = "Latitude: " + position.coords.latitude +
  "<br>Longitude: " + position.coords.longitude;

}
</script>


Edit:
Gelieve in het vervolg code tussen [code] en [code]-tags te zetten.
Zie ook de Veelgestelde Vragen op deze site.
Gewijzigd op 09/02/2020 19:41:13 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:54:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2020 14:33:54
Quote Anchor link
Java is iets anders dan Javascript.
Over je vraag: Je zult de waarde via een AJAX-request moeten doorgeven aan een PHP-scripts.

Verder hebben we op het forum ook code-tags om je code beter leesbaar te maken. Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 08/02/2020 14:35:23 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2020 15:35:55
Quote Anchor link
(Je kan het niet vaak genoeg zeggen) Javascript draait in de browser van de client dus op het apparaat van de gebruiker.
PHP en de MySQL server draaien op een andere machine. Als de gebruiker toestaat om zijn Locatie-gegevens beschikbaar te stellen dan zul je deze gegevens dus eerst nog moeten "uploaden" naar de webserver alvorens je er iets mee kunt.
Dat uploaden kan dan vervolgens zoals Ariën al schrijft met een AJAX request hetgeen in feite een nieuw verzoek is aan de webserver om gegevens aan te nemen en/of terug te sturen maar dan uitgevoerd door javascript.

Overigens kun je de waarde van zo een locatie niet heel erg serieus nemen. Ten eerste kan de locatie onnauwkeurig zijn. Ten tweede is het enkel de locatie waar de gebruiker zich op dat moment bevindt en het wil helemaal niet zeggen dat dat zijn vaste verblijfplaats is.
Gewijzigd op 08/02/2020 15:38:44 door Frank Nietbelangrijk
 
Peter Brok

Peter Brok

09/02/2020 19:27:14
Quote Anchor link
Dat van de browser en de Server had ik ondertussen begrepen. Wat de locatie betreft, dat is voor wat ik er mee wil gaan doen wel prima.
Alleen hoe zit nu zo een AJAX request er uit? Kan je mij daar een stukje mee vooruit helpen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2020 19:39:44
Quote Anchor link
Euh, wat heb je al gevonden?

Via een simpele Google-tocht kom ik uit op dit:
https://www.w3schools.com/js/js_ajax_http_send.asp

Of als je jQuery als library gebruikt:
https://www.w3schools.com/jquery/jquery_ref_ajax.asp
 
Peter Brok

Peter Brok

09/02/2020 21:15:14
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/02/2020 19:39:44:
Euh, wat heb je al gevonden?

Via een simpele Google-tocht kom ik uit op dit:
https://www.w3schools.com/js/js_ajax_http_send.asp

Of als je jQuery als library gebruikt:
https://www.w3schools.com/jquery/jquery_ref_ajax.asp


Ja, het volgende:

function redirectToPosition(position) {
//window.location='weather.php?lat='+position.coords.latitude+'&long='+position.coords.longitude;
window.location='andere_pagina.php?lat='+position.coords.latitude+'&long='+position.coords.longitude/#a;

Alleen dit verwijst naar een andere pagina, en dat wil ik niet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/02/2020 21:33:13
Quote Anchor link
Niet getest...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<!-- insert jquery library -->
<script src="https://code.jquery.com/jquery-3.4.1.min.js" integrity="sha256-CSXorXvZcTkaix6Yvo6HppcZGetbYMGWSFlBw8HfCJo=" crossorigin="anonymous"></script>

<!-- code snippet-->
$.ajax({
  url: "location.php",
  method: "post",
  data: {"Latitude":position.coords.latitude,"Longitude":position.coords.longitude}
}).done(function(response) {
  alert("Server says: " + response);
});


location.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    echo 'Lat: ' . $_POST['Latitude'] . "<br>\n";
    echo 'Lon: ' . $_POST['Longitude'] . "<br>\n";
    exit;
}


echo 'fout!';
?>
Gewijzigd op 09/02/2020 21:33:54 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2020 22:03:36
Quote Anchor link
Peter Brok op 09/02/2020 21:15:14:
- Ariën - op 09/02/2020 19:39:44:
Euh, wat heb je al gevonden?

Via een simpele Google-tocht kom ik uit op dit:
https://www.w3schools.com/js/js_ajax_http_send.asp

Of als je jQuery als library gebruikt:
https://www.w3schools.com/jquery/jquery_ref_ajax.asp


Ja, het volgende:

function redirectToPosition(position) {
//window.location='weather.php?lat='+position.coords.latitude+'&long='+position.coords.longitude;
window.location='andere_pagina.php?lat='+position.coords.latitude+'&long='+position.coords.longitude/#a;

Alleen dit verwijst naar een andere pagina, en dat wil ik niet.

Dat is geen AJAX.
 
Peter Brok

Peter Brok

09/02/2020 22:36:51
Quote Anchor link
Hoi Arien, ik weet dat het geen AJAX is, maar het werkt wel. Althans naar een andere pagina. Maar als dat zo simpel kan dan zou het toch ook makkelijk op dezelfde pagina moeten kunnen worden weergeven?
Window.location naar dezelfde pagina, maar dat brengt hem in een loop, wat ook wel logisch is. Zonder kant en klare opties ga ik het niet redden, daar is mijn kennis te beperkt voor helaas. In ieder geval allemaal bedankt! Frank: Ik ga daar mee verder, kijken of ik er iets mee kan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2020 00:09:18
Quote Anchor link
Heb je de linkjes en het voorbeeld al bekeken?
 
Peter Brok

Peter Brok

10/02/2020 21:51:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 10/02/2020 00:09:18:
Heb je de linkjes en het voorbeeld al bekeken?


Morgen ga ik daar mee aan de slag, net even een dag druk geweest. Dank je!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.