Uitleg gevraagd preg_replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

18/03/2014 15:14:09
Quote Anchor link
Onderstaande validatiecode kom ik in een contactformulier tegen. Heb 2 vragen daarover.

1) Niet toegestane karakters worden omgezet naar blanco?
2) Wat is de bedoeling van 040?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function clean_input($str){
$str1 = preg_replace("/(\s){2,}/",'$1',$str);
$allowed = "/[^a-z0-9\\040\\.\\-\\_\\\\]/i";
$str1 = preg_replace($allowed,"",$str1);
return $str1;
}
Gewijzigd op 18/03/2014 15:21:11 door Guido -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:34:28
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 15:25:05
Quote Anchor link
Quote:
For filename tidying I prefer to only ALLOW certain characters rather than converting particular ones that we want to exclude. To this end I use ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $allowed
= "/[^a-z0-9\\040\\.\\-\\_\\\\]/i";
  preg_replace($allowed,"",$str));
?>


Allows letters a-z, digits, space (\\040), hyphen (\\-), underscore (\\_) and backslash (\\\\), everything else is removed from the string.

Bron

1) Alles behalve genoemde wordt verwijdert
2) Spatie. Dit kan makkelijker met \s
Gewijzigd op 18/03/2014 15:28:04 door Michael -
 
Guido  -

Guido -

18/03/2014 15:30:27
Quote Anchor link
Hoi,

Thanks, toevallig ook ooit door jou geplaatst op php.net? (zelfde naam)

Guido
Gewijzigd op 18/03/2014 15:32:43 door Guido -
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2014 15:32:47
Quote Anchor link
040 is de ANSI naam voor een space. Maar deze regex bevat veel te veel onnodige \, dit is genoeg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/[^a-z0-9 .-_\\\]/i
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 15:33:13
Quote Anchor link
Nee toeval :-)
040 is het ASCII nummer voor een spatie.
 
Guido  -

Guido -

18/03/2014 15:38:59
Quote Anchor link
Helemaal duidelijk, dank jullie wel :-)

Guido
 
Guido  -

Guido -

13/06/2014 17:38:08
Quote Anchor link
Toch nog even een vraagje.

Waar doet de ^ voor die vóór a-z staat?
En wat doet de i aan het einde?

Guido
 
Wouter J

Wouter J

13/06/2014 17:44:09
Quote Anchor link
Quote:
For example, the character class [aeiou] matches any lower case vowel, while [^aeiou] matches any character that is not a lower case vowel.

Bron: http://nl3.php.net/manual/en/regexp.reference.character-classes.php


Quote:
i (PCRE_CASELESS)
If this modifier is set, letters in the pattern match both upper and lower case letters.

Bron: http://nl3.php.net/manual/en/reference.pcre.pattern.modifiers.php
 
Guido  -

Guido -

13/06/2014 17:56:15
Quote Anchor link
Hoi,

Dank je. Begrijp ik het zo goed:

^ = kleine EN hoofdletter toegestaan
i = combi van kleine en hoofdletters toegestaan

Guido
Gewijzigd op 13/06/2014 19:33:59 door Guido -
 
Dos Moonen

Dos Moonen

13/06/2014 19:58:40
Quote Anchor link
Nee, ^ heeft niets met kleine of grote letters te maken.
^ tussen [ en ] betekend dat de betekenis van dat [] block ge-inverteerd moet worden.

http://code.tutsplus.com/tutorials/regular-expressions-for-dummies-screencast-series--net-7887
 
Guido  -

Guido -

27/09/2014 22:38:21
Quote Anchor link
Hallo,

Ik breek dit oude topic even open omdat ik ergens tegenaan loop.

Het valt me op dat ik alleen 'ASCII printable characters' kan toevoegen aan deze functie.
Alles vanaf OCT 200 (The extended ASCII codes) pakt hij niet:

http://www.ascii-code.com/

Wie kan uitleggen waarom? En hoe kan ik tóch andere karakters toevoegen?

Guido
Gewijzigd op 27/09/2014 22:39:06 door Guido -
 
Willem vp

Willem vp

28/09/2014 00:56:04
Quote Anchor link
Door hexadecimale codes te gebruiken: \xe9
Of, als je nog verder in de unicodetabel wilt porren dan ASCII 0xff: \x{215a}
 
Guido  -

Guido -

28/09/2014 01:08:27
Quote Anchor link
Hallo Willem,

Ik gebruik nu de OCT codes uit de tabel.

De HEX code staat ook in die tabel, zoals bv het euro teken die OCT 200 heeft en HEX 80, maar beide doen het niet.

Heeft het misschien toch met die 'printable characters' te maken? Daar valt bv het euro teken niet onder.

Guido
 
Willem vp

Willem vp

28/09/2014 01:59:43
Quote Anchor link
Wellicht moet je nog een u-modifier meegeven, dus iets als:

preg_match("/\x80/u",$str);
 
Guido  -

Guido -

28/09/2014 11:30:13
Quote Anchor link
Werkt ook niet.. Jammer.

Andere vraag, helemaal bovenaan plaatste ik de code die ik gebruik. Vergeten te vragen wat deze regel doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$str1 = preg_replace("/(\s){2,}/",'$1',$str);


Ik bedoel natuurlijk de variabelen na preg_replace

Guido

UPDATE: sorry, ben er al achter, heeft te maken met aantal spaties in een tekst.
Gewijzigd op 28/09/2014 11:44:28 door Guido -
 
Willem vp

Willem vp

28/09/2014 13:32:44
Quote Anchor link
> heeft te maken met aantal spaties in een tekst.

Om precies te zijn: wanneer de input twee of meer whitespace-tekens achter elkaar heeft, laat dan alleen de eerste staan.
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2014 14:07:14
Quote Anchor link
de - heeft een speciale betekenis:

a-z : a tot en met z

.-_ is dus van . tot en met _

als je met .-_ bedoelt: 1 van deze 3 tekens, dan moet je de - alsnog escapen, of eenvoudiger: als eerste of laatste zetten dus een [ ]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.