Uitlezen van een $_POST array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jovank vank

jovank vank

01/11/2014 15:10:07
Quote Anchor link
Ik heb een form met een keuzelijst waaruit je meerdere keuzes kunt maken.
<code>
<select name="categorie[]" multiple="multiple" size = "6" style width:120px; class="normaalstijl">
</code>
Ik neem aan dat de keuzes in de array categorie[] komen te staan.

Hoe lees ik deze nu uit. Ik heb nu staan
<code>
$categorie_array = array();
for( $i=0 ; $i < count($_POST['categorie']) ; $i++ )
{
$categorie_array[$i] = $_POST['categorie'][$i];
}
</code>
Maar er gebeurt niets. Waar maak ik de fout??
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:12:11
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/11/2014 15:39:30
Quote Anchor link
$_POST is een meerdimensionale array. Daarin is het array-element $_POST['categorie'] zelf ook weer een (sub)array.

Daarom kan het korter met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$categorie_array = $_POST['categorie'];


Of werk direct met $_POST['categorie']: dat halveert het geheugengebruik omdat je geen kopie maakt van een bestaande array.
 
Jovank vank

jovank vank

01/11/2014 16:08:28
Quote Anchor link
THX!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.