Uitlezen XML Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 14:14:32
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ik heb een array, gelezen uit een XML file, welke als volgt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php [ranglijst] => SimpleXMLElement Object
    (
        [
rang] => Array
            (
                [
0] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 1
                        [team] => Lemelerveld 1
                    )

                [
1] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 2
                        [team] => Colmschate 1
                    )

                [
2] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 3
                        [team] => ABS 1
                    )

                [
3] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 4
                        [team] => IJsselstreek 1
                    )

                [
4] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 5
                        [team] => Activia 1
                    )

                [
5] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 6
                        [team] => Diepenveen 1
                    )

                [
6] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 7
                        [team] => DAVO 1
                    )

                [
7] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 8
                        [team] => Hattem 1
                    )

                [
8] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 9
                        [team] => RDC 1
                    )

                [
9] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 10
                        [team] => OVC '21 1
                    )

                [
10] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 11
                        [team] => Wilp 1
                    )

                [
11] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 12
                        [team] => USV 1
                    )

            )

    )

?>

Nu probeer ik deze uit te lezen adhv de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$xml
= simplexml_load_file("xxx") or die("Error: Kan object niet lezen");
$ranglijst = $xml->ranglijst;

foreach($ranglijst as $rang )
{

    foreach($rang as $team)
    {

        echo $team->positie.": ".$team->team.'<br />';
    }
}

?>


Echter, het resultaat is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
1
2
: Colmschate 1
3
: ABS 1
4
: IJsselstreek 1
5
: Activia 1
6
: Diepenveen 1
7
: DAVO 1
8
: Hattem 1
9
: RDC 1
10
: OVC '21 1
11
: Wilp 1
12
: USV 1
?>


Zoals te zien is, wordt het eerste resultaat niet uitgelezen. Hoe komt dit? Doe ik iets verkeerd?

Groet!
Gewijzigd op 24/11/2012 14:55:38 door Roeltje M
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:42:10
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 14:24:03
Quote Anchor link
Als je ipv de echo nou eens var_dump($team) gebruikt? Zie je dan de waarden die je verwacht?
Gewijzigd op 24/11/2012 14:25:56 door Frits Katoen
 
Eddy E

Eddy E

24/11/2012 14:36:10
Quote Anchor link
Probeer dit eens op regel 3 te krijgen (net voor je foreach):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
reset($ranglijst);
?>
 
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 14:54:07
Quote Anchor link
Vardump geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "1"
  ["team"]=>
  string(14) "Lemelerveld 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "2"
  ["team"]=>
  string(13) "Colmschate 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "3"
  ["team"]=>
  string(6) "ABS 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "4"
  ["team"]=>
  string(15) "IJsselstreek 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "5"
  ["team"]=>
  string(10) "Activia 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "6"
  ["team"]=>
  string(13) "Diepenveen 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "7"
  ["team"]=>
  string(7) "DAVO 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "8"
  ["team"]=>
  string(9) "Hattem 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "9"
  ["team"]=>
  string(6) "RDC 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "10"
  ["team"]=>
  string(10) "OVC '21 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "11"
  ["team"]=>
  string(7) "Wilp 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "12"
  ["team"]=>
  string(6) "USV 1 "
}
?>


Reset(); werkt ook niet :(
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 15:26:53
Quote Anchor link
Hmmm erg vreemd.... heb je error_reporting etc aan staan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 21:16:18
Quote Anchor link
Ja nu wel, geen extra errors
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 21:24:22
Quote Anchor link
Heb je nog html code ervoor staan? Misschien een html tag die niet helemaal afgesloten is ofzo? Als je bestand nog uit meer code bestaat, sloop al het overbodige eruit en check het dan nog eens?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.