uitlijnen op komma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Menno Ridder

Menno Ridder

05/12/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Hoi mensen,

Ik heb een aantal bedragen onder elkaar staan in een schematje. Is er een mogelijkheid om de getallen netjes onder elkaar uit te lijnen op de komma? Dat ziet er natuurlijk een stuk netter uit.
Ik weet dat er geen mogelijkheid is in HTML zelf dus dacht misschien een functie in php misschien javascript?

Alvast bedankt:)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:30:28
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 11:20:00
Quote Anchor link
Wanneer je alles afrondt op hetzelfde aantal decimalen kun je gewoon rechts uitlijnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Menno Ridder

Menno Ridder

05/12/2008 11:30:00
Quote Anchor link
Dat klopt, maar ik wil graag dat er een ,- komt als het een heel getal is, of iets dergelijks. Zou dat mogelijk zijn?
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

05/12/2008 11:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
 body    
{
     padding:0px;
    margin: 0px;
}
.clear
{
    clear:both;
}
.euro  
{
    width:10px;
    height: 20px;
    float:left;
}
.bedrag_voor_de_koma
{
      background:#CCC;
      width:50px;
      height:20px;
      float:left;
      text-align:right
}
.bedrag_achter_de_koma  
{
    width:50px;
    height:20px;
    background-color:#FF0000;
    float:left;
}
</style>
</head>
<div class="clear">
    <div class="euro">
        
    </div>
    <div class="bedrag_voor_de_koma">
        10000,
    </div>
    <div class="bedrag_achter_de_koma">
        00
    </div>
</div>
<div class="clear">
    <div class="euro">
        
    </div>
    <div class="bedrag_voor_de_koma">
           100,
    </div>
    <div class="bedrag_achter_de_koma">
        -
    </div>
</div>
<body>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/12/2008 11:44:00
Quote Anchor link
Wat je dan kan doen is de bedragen splitsen en in 2 kolommen zetten, waarbij je de 2e kolom naar links uitlijnt.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 11:52:00
Quote Anchor link
$var = is_int($getal) ? number_format($getal, 0, ',', '.').',--' : number_format($getal, 2, ',', '.');
 
Menno Ridder

Menno Ridder

05/12/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties. Ik ga even de mogelijkheden bekijken in mijn script en dat moet wel gaan lukken:)

Gr
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.