Uitsluiten van fields in dropdownbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander W

sander W

10/11/2007 14:51:00
Quote Anchor link
Beste mensen, ik ben lekker op dreef, dus hier weer een vraag :)

Ik laat alle fields in mijn database belanden in een dropdownbox. (dat zijn er een stuk of 15 a 20)
Dat gaat perfect, ik wil alleen dat field 'id' niet meegenomen wordt.
Hoe pak ik dat het beste aan?
Mijn code ziet er nu zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<form id="form1" name="form1" method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
<select name="form1">
<option value="">--- Select ---</option>

<?php
$i
= 0;
while ($i < mysql_num_fields($result)){
  $fieldname = mysql_field_name($result, $i);
  echo '<option value="'.$fieldname.'">'.$fieldname.'</option>';
  $i++;
}

?>


</select><br>
<input type="submit" name="Submit" value="Select" />
</form>

Of kan ik ipv het field 'id' uit te sluiten, ook aangeven welke fields ik alleen in mijn dropdownbox wil?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander W
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:17:07
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/11/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Waarom gebruik je de functies mysql_num_fields() en mysql_field_name(). Als je een SELECT query uitvoert weet je toch al hoeveel velden elk record bevat en wat de namen van die velden zijn?

Het antwoord op jouw vraag: id dan ook niet selecteren met je SELECT query. Gebruik daarnaast gewoon mysql_fetch_assoc() om de resultaten te fetchen en weer te geven.
 
Sander W

sander W

10/11/2007 15:08:00
Quote Anchor link
thnx, gelukt :)
Btw, elke vraag die ik tot nu toe gesteld heb, antwoord je op (en lost hem nog op ook)

Ik vind het echt top van je.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sander W
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/11/2007 15:12:00
Quote Anchor link
Graag gedaan ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.