Undefined function echo()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Douwe

Douwe

19/08/2008 13:45:00
Quote Anchor link
Hoe krijg ik het voor mekaar... Call to undefined function echo() .
Zo dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$x
= array(101, 99, 104);

function
functie(&$id)
{

  $id = chr($id);
}


array_walk($x, 'functie');

$func = implode('', $x) . 'o';

${'fu' . 'nc'}('test');
?>

Dat resulteert in de volgende error:

Fatal error: Call to undefined function echo() in /vanalles.php on line 13


As you might guess ben ik hier niet om stoer te doen dat dit me gelukt is, maar om uit te vinden waarom PHP deze nergens op slaande error geeft. Jullie enig idee?

-offtopic-
666, the number of the beast posts!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:36:53
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/08/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Behalve dat achter echo geen ( en ) hoeven.....
 
Douwe

Douwe

19/08/2008 13:51:00
Quote Anchor link
Hoeft niet, mag wel.
En als ik het zo aanpas:
${'fu' . 'nc'} 'test';
Krijg ik natuurlijk ook een error (wel een andere):
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /vanalles/ on line 13
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Hij is wel leuk.

${'fu' . 'nc'}('test');
is dus
${'func'}('test');
en
${'func'} geeft 'echo'
dus er staat
echo('test');

En als je nu nog een function echo() aanmaakt ben je de error ook kwijt.
 
Danny K

Danny K

19/08/2008 14:31:00
Quote Anchor link
echo is geen functie. Daarom is de () ook niet verplicht.
 
Douwe

Douwe

19/08/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Dus in deze context is de functie echo niet te gebruiken als functie? Vreemd, want echo("tekst"); werkt wel... Maarja, het was ook meer om een vreemde manier te vinden om echo aan te roepen ;) Kan niet dus :) Jammer.
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$x
= array(101, 99, 104);

function
functie(&$id)
{

  $id = chr($id);
}


array_walk($x, 'fu' . 'nc' . 'tie');

$func = implode('', $x) . 'a';

function
echa($data)
{

  echo $data;
}


${'fu' . 'nc'}('test');
?>

Maar dan is het eigenlijk meer een vreemde manier om echa aan te roepen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.