Undefined Index PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Markson

Mark Markson

15/11/2011 20:36:52
Quote Anchor link
Hoi, ik loop tegen een probleem aan met mijn PHP script. Dit is de code in mijn formulier:

<form action="registreren.php">
<table width="400" border="0">
<tr>
<th scope="col">Gebruikersnaam:</th>
<th scope="col"><label for="GebruikersNaam"></label>
<input type="text" id="GebruikersNaam" /></th>
</tr>
<tr>
<td>Wachtwoord:</td>
<td><label for="WachtWoord1"></label>
<input type="text" id="WachtWoord1" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Wachtwoord herhalen:</td>
<td><label for="WachtWoord"></label>
<input type="text" id="WachtWoord2" /></td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td>
<input type="button" name="button" id="button" value ="Registreren"/></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</form>


En dit is mijn PHP code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

session_start();
include("connection.php");
$gb = $_POST['GebruikersNaam'];
$ww1 = $_POST['WachtWoord1'];
$ww2 = $_POST['WachtWoord2'];

{

    echo "<div id='mijnprofiel'></div>";
}


if(isset($_POST['button']));
{

    
    $opdracht = "INSERT INTO users (Gebruikersnaam, Wachtwoord) VALUES ('$gb', '$ww1')";
    
    if(mysql_query($opdracht))
{

    echo "U bent geregistreerd.";
}


else
{
    echo "Fout:" .mysql_error();
}
}






?>


Hij stuurt de gegevens wel naar de database, maar ik krijg alleen lege gegevens...
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:37:34
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/11/2011 20:38:54
Quote Anchor link
En de volledige foutcode is ...... ?
 
Mark Markson

Mark Markson

15/11/2011 20:40:50
Quote Anchor link
De foutcode van wat? Invoeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2011 20:41:30
Quote Anchor link
De velden bestaan niet.
 
Mark Markson

Mark Markson

15/11/2011 20:42:40
Quote Anchor link
Hoezo?
 
Roel -

Roel -

15/11/2011 21:09:00
Quote Anchor link
Je hebt id="" gebruikt voor je velden, je dient name="" te gebruiken.
Id wordt voor CSS en JavaScript gebruikt, name voor forms (soms voor JavaScript),
 
Mark Markson

Mark Markson

15/11/2011 21:11:00
Quote Anchor link
Ik had name en id. Toen deed hij het ook niet, ik denk niet dat het daaraan ligt, maar ik probeer het.

Toevoeging op 15/11/2011 21:12:46:

Nog steeds een undefined index:


otice: Undefined index: GebruikersNaam in H:\usbwebserver\root\jquery_website\registreren.php on line 94

Notice: Undefined index: WachtWoord1 in H:\usbwebserver\root\jquery_website\registreren.php on line 95

Notice: Undefined index: WachtWoord2 in H:\usbwebserver\root\jquery_website\registreren.php on line 96
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/11/2011 21:41:13
Quote Anchor link
Heb je alles in 1 bestand staan of in 2 bestanden?
De foutmelding is duidelijk: de drie variabelen/velden bestaan niet.
 
Mark Markson

Mark Markson

15/11/2011 21:42:58
Quote Anchor link
Ik heb alles in 1 bestand, ik snap niet waarom de velden niet bestaan, ik vraag ze toch op een goede manier op?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2011 22:04:50
Quote Anchor link
Maar je checked niet of er wel gepost is.
 
Mark Markson

Mark Markson

15/11/2011 22:05:09
Quote Anchor link
Hoe doe je dat dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2011 22:10:37
Quote Anchor link
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
 
Mark Markson

Mark Markson

15/11/2011 22:20:02
Quote Anchor link
Ik heb dit gedaan:


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
echo "Geen undefined index.";
}

else
{
echo "Undefined index omdat:".mysql_error();
}


Maar hij geeft dezelde error...
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/11/2011 22:33:10
Quote Anchor link
Bouw je bestand logisch op: eerst php dan html.
Controleer met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') of je php wilt doorlopen of het html gedeelte wilt tonen.

Lees wat basistut's door; daarin wordt formulierverwerking uitgelegd.
 
Mark Markson

Mark Markson

15/11/2011 22:44:18
Quote Anchor link
Ja, dankje voor alle hulp, maar hier schiet ik niet zoveel mee op. Ik begin weer vanaf nul.
 
Bart V B

Bart V B

16/11/2011 01:28:08
Quote Anchor link
Als je nu eerst eens simpel met potlood en papier aan de gang gaat zodat je de logica ervan inziet.

Ik gaat een poging doen om het uit te leggen :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
include("connection.php");
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<head>

</head>
<body>
<?php
// hey de server krijgt een aanvraag en de methode is posten..
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

  
   $opdracht = "INSERT INTO users (Gebruikersnaam,
                                  Wachtwoord)
                                  VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($_POST['GebruikersNaam'])."',
                                          '"
.mysql_real_escape_string($_POST['WachtWoord1'])."')";

   // query uitvoeren..
   $result = mysql_query($opdracht);
   // als de query goed is gegaan...
    if($result === true)
    {

      echo 'Geregistreerd!';
    }

    else
    {
       echo 'Oeps er ging totaal wat mis...';
    }
}

?>

<?php else { // waarom? omdat we niet meer een form willen zien als er gepost is ?>
<form action="registreren.php" method="post">
 <table width="400" border="0">
 <tr>
 <th scope="col">Gebruikersnaam:</th>
 <th scope="col"><label for="GebruikersNaam"></label>
 <input type="text" id="GebruikersNaam" name="GebruikersNaam" /></th>
 </tr>
 <tr>
 <td>Wachtwoord:</td>
 <td><label for="WachtWoord1"></label>
 <input type="text" id="WachtWoord1" name="WachtWoord1" /></td>
 </tr>
 <tr>
 <td>Wachtwoord herhalen:</td>
 <td><label for="WachtWoord"></label>
 <input type="text" id="WachtWoord2" name="WachtWoord2" /></td>
 </tr>
 <tr>
 <td></td>
 <td>
 <input type="button" name="button" id="button" value ="Registreren"/></td>
 </tr>
 <tr>
 <td>&nbsp;</td>
 <td>&nbsp;</td>
 </tr>
 </table>
 </form>
 
<?php } ?>
</body>
</html>
Gewijzigd op 16/11/2011 01:39:17 door Bart V B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.