Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Max M

Max M

17/09/2017 10:50:42
Quote Anchor link
Wie wil me hier mee even helpen ?
Sinds ik over ben gegaan naar php versie 5.6 staat mijn hele errorlog vol met de volgende error:
Undefined index: size in /home/domein/domains/domein.nl/public_html/image.php on line 45
Undefined index: crop in /home/domein/domains/domein.nl/public_html/image.php on line 45

ik kome er zelf niet uit, hier onder het stukje uit het script line 45

alvast bedankt, Max

Code (php)

/*
* Caching of images
*/
$cacheFile = "id{$_GET['mediaID']}-".md5("{$_GET['type']}-{$_GET['mediaID']}-{$_GET['folderID']}-{$_GET['size']}-{$_GET['crop']}").'.jpg'; // Name of cached file (line 45)

//$_SESSION['testing'][$_GET['mediaID']] = $cacheFile; // Testing

$cachePathFile = BASE_PATH."/assets/cache/{$cacheFile}";

if(file_exists($cachePathFile))
{
//if(!$_SESSION['debugMode'] and $config['cacheImages'] and !$offSiteRequest) // Check for debug mode
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 19:33:13
 
- SanThe -

- SanThe -

17/09/2017 11:07:46
Quote Anchor link
$_GET['size'] en $_GET['crop'] bestaan blijkbaar niet.
 
Max M

Max M

17/09/2017 11:45:50
Quote Anchor link
Ik heb het er even tussen uit gehaald, maar dan komen de foto's een stuk kleiner terug als ik ze uit de cash haal.
Het werkt dus wel, en er kwamen gelijk weer een aantal andere foutmeldingen.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

17/09/2017 11:50:36
Quote Anchor link
Grote kans dat, wanneer je naar PHP7 gaat, dat er nog veel meer problemen bij komen.

Advies: Maak alles meteen PHP7-proof.
 
Max M

Max M

17/09/2017 15:18:07
Quote Anchor link
Ja dat wil ik ook doen, maar vind het wel makkelijk om het in kleine stapjes te doen, het script werk wel op php 7.1
Maar ik hoop dat iemand met een oplossing voor deze foutmelding komt.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/09/2017 16:26:41
Quote Anchor link
Max M op 17/09/2017 10:50:42:
Sinds ik over ben gegaan naar php versie 5.6

Max M op 17/09/2017 15:18:07:
het script werk wel op php 7.1

Ben je overgestapt op 5.6 of op 7.1?


Max M op 17/09/2017 15:18:07:
Maar ik hoop dat iemand met een oplossing voor deze foutmelding komt.

Is al gegeven:
- SanThe - op 17/09/2017 11:07:46:
$_GET['size'] en $_GET['crop'] bestaan blijkbaar niet.

Je zult dus moeten controleren of / zorgen dat deze bestaan.
 
Max M

Max M

17/09/2017 20:15:32
Quote Anchor link
Nou heb het nu op php 7.0 werkend de fout zit er nog wel in maar ook nog een andere:
PHP Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP

En dit is dat stukje:

# FORMAT DATE FROM LANG CALENDAR FILE
class kdate
{
var $distime = 0;
var $time_zone;
var $date_sep;
var $date_format;
var $date_display;
var $clock_format;
var $daylight_savings;
var $adjust_date = 1;

function kdate($dateSettings='')
{
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2017 21:06:37
Quote Anchor link
Tegenwoordig (al sinds PHP 5) moet je __construct() gebruiken, in plaats van een functie die dezelfde naam als de class heeft.

Verder raad ik ook aan om je te verdiepen in 'visibility'.

Eigenlijk is de hele tutorial wel aardig om te lezen.
 
Max M

Max M

18/09/2017 08:56:56
Quote Anchor link
Bedankt Ariën s ook opgelost, nu deze nog: Undefined variable: page

dit is die regel:
if( !in_array($page, $_SESSION["admin_user"]["permissions"]) && $page != "welcome" && $page != "toolslinks" && $page != "permissions_error" && $page != "" && $page != "options" )

En hoe krijg je de code netjes in een vensterje op dit forum ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2017 09:24:19
Quote Anchor link
Dan moet je de code-tags gebruiken. Zie ook de 'Veel gestelde vragen'.

En over je probleem: waar komt $page vandaan?
Gewijzigd op 18/09/2017 09:27:08 door - Ariën -
 
Max M

Max M

20/09/2017 09:31:56
Quote Anchor link
Bijna alles opgelost, alleen deze kom ik niet uit line 61

PHP Notice: Undefined index: debugMode in /home/.../domains/domein.nl/public_html/image.php on line 61,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
/*
    * Caching of images
    */

    $mediaID = isset($_GET['mediaID']) ? $_GET['mediaID'] : '';
    $type = isset($_GET['type']) ? $_GET['type'] : '';
    $folderID = isset($_GET['folderID']) ? $_GET['folderID'] : '';
    $size = isset($_GET['size']) ? $_GET['size'] : '';
    $crop = isset($_GET['crop']) ? $_GET['crop'] : '';
    
    $cacheFile = "id{'$mediaID'}-".md5("{'$type'}-{'$mediaID'}-{'$folderID'}-{'$size'}-{'$crop'}").'.jpg'; // Name of cached file
        
    //$_SESSION['testing'][$_GET['mediaID']] = $cacheFile; // Testing
    
    $cachePathFile = BASE_PATH."/assets/cache/{$cacheFile}";
    
    if(file_exists($cachePathFile))
    {    
        if(!$_SESSION['debugMode'] and $config['cacheImages'] and !$offSiteRequest) // Check for debug mode (line 61)
        {
            $cacheTime = gmdate("U")-$config['cacheImagesTime'];
            $fileTime = filemtime($cachePathFile);
            
            if($cacheTime < $fileTime)
            {    
                header("Content-type: image/jpeg");
                //header('Last-Modified: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s', filemtime($thumbnail)) . ' GMT');
                
                //ob_clean();
                //flush();

                readfile($cachePathFile);
                exit;
            }
            else // Cleanup old cached file
                @unlink($cachePathFile);
        }
    
Gewijzigd op 20/09/2017 09:36:07 door Max M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2017 09:43:32
Quote Anchor link
$_SESSION['debugMode'] bestaat hier niet. Ook hier zou ik een isset() op toepassen.
 
Max M

Max M

20/09/2017 10:10:21
Quote Anchor link
Denk dat ik toch nog iets fout heb staan nu ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
/*
    * Caching of images
    */


$mediaID = isset($_GET['mediaID']) ? $_GET['mediaID'] : '';
$type = isset($_GET['type']) ? $_GET['type'] : '';
$folderID = isset($_GET['folderID']) ? $_GET['folderID'] : '';
$size = isset($_GET['size']) ? $_GET['size'] : '';
$crop = isset($_GET['crop']) ? $_GET['crop'] : '';

$cacheFile = "id{'$mediaID'}-".md5("{'$type'}-{'$mediaID'}-{'$folderID'}-{'$size'}-{'$crop'}").'.jpg'; // Name of cached file

//$_SESSION['testing'][$_GET['mediaID']] = $cacheFile; // Testing


$cachePathFile = BASE_PATH."/assets/cache/{$cacheFile}";

if(file_exists($cachePathFile))

    $debugMode = isset($_SESSION ['debugMode']) ? $_SESSION ['debugMode'}] : '';
    $cacheImages = isset($_SESSION ['cacheImages']) ? $_SESSION ['cacheImages'}] : '';
    
{

if(!$_SESSION['$debugMode'] and $config['$cacheImages'] and !$offSiteRequest) // Check for debug mode (line 61)
{
$cacheTime = gmdate("U")-$config['cacheImagesTime'];
$fileTime = filemtime($cachePathFile);

if($cacheTime < $fileTime)
{

header("Content-type: image/jpeg");
//header('Last-Modified: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s', filemtime($thumbnail)) . ' GMT');

//ob_clean();
//flush();


readfile($cachePathFile);
exit;
}

else // Cleanup old cached file
@unlink($cachePathFile);
}

 
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2017 10:24:04
Quote Anchor link
$_SESSION['$debugMode']
eh...?

Je behandelt $debugMode hier als een string, en bovendien is die variabele al een kopie van de waarde van $_SESSION['debugMode']. Die hoort niet in zijn index in ieder geval. ;-)

Gewoon $debugMode is al voldoende.

$config['$cacheImages'] lijkt mij ook niet echt correct om deze reden.
Gewijzigd op 20/09/2017 10:25:10 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2017 11:42:55
Quote Anchor link
Regel 18 een if() en op regel 23 de openings { van de if() met daartussen 2 regels...???
 
Max M

Max M

20/09/2017 12:07:48
Quote Anchor link
Ja Sante sorry, maar ik probeer ook maar wat en soms lukt het :-) Maar vind het wel leuk om te doen, dus ga me er wel in verder in verdiepen.

Je mag me wel laten zien hoe het dan wel moet, daar leer je toch ook weer van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2017 12:10:25
Quote Anchor link
Na een if, waarin een voorwaarde wordt gesteld volgt, normaal gesproken, altijd een {
die afgesloten wordt met } op het moment dat de actie uitgevoerd is.

Misschien frist dit je geheugen even op:
https://www.w3schools.com/php/php_if_else.asp
Gewijzigd op 20/09/2017 12:11:19 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.