Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »
Jan Volker

Jan Volker

19/03/2009 12:15:00
Quote Anchor link
Hallo PHPHulp,

Ik ben bezig met een PHP scriptje, maar jammergenoeg heb ik temaken met een foutmelding. Ik heb het zelf niet weten op te lossen. Zouden jullie er ook naar kunnen kijken.

Ten eerste heb ik een invoer pagina gemaakt;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form ACTION="makesearch2.php" METHOD="post">
<input type="checkbox" name="MachineID" value="MachineID">MachineID<br>

<input type="submit" value="Create" > <br>
</form>

Als ik op create klik komt de verwerkingspagina;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    $MachineID
=strip_tags(stripslashes(trim($_POST['MachineID'])));

    print ("$MachineID<br>\n");
    $doorgaan=true;

if ($doorgaan==true)
{

    $bn="gegevens.txt";
    $Open=fopen($bn,"a");
    if ($Open)
    {

        $MachineID="Naam: ".$MachineID ;
        fwrite($Open,"$MachineID\n");
        fwrite($Open,"------------------------------\n");
        fclose($Open);
    }
}
        

?>


En op de verwerkingspagina gaat het dus fout, ik krijg de foutmelding Notice: Undefined index: MachineID in C:\Program Files\EasyPHP 3.0\www\makesearch2.php on line 2.

Ik zou het fijn vinden als iemand me zou kunnen helpen om hier een oplossing voor te vinden.


Met vriendelijke groet,
Jan Volker
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:24:11
 
TJVB tvb

TJVB tvb

19/03/2009 12:24:00
Quote Anchor link
De variabele MachineID bestaat niet in de $_POST array.
 
Jan Volker

Jan Volker

19/03/2009 12:26:00
Quote Anchor link
En hoe voeg ik hem toe?
 
Leon Kunst

Leon Kunst

19/03/2009 12:29:00
Quote Anchor link
Als het script zou werken, zou er gewoon staan op de resultpagina; machineID

is dat wel wat jij wil???
 
Jan Volker

Jan Volker

19/03/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Ja, aan de hand van de checkbox op de invoer pagina kan je bepalen welke je tezien krijgt op de resultpagina. Ik heb alleen MachineID geschreven om het kort te houden.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2009 12:39:00
Quote Anchor link
$_POST['MachineID'] bestaat niet.
 
Jan Volker

Jan Volker

19/03/2009 12:43:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik hem dan aanmaken?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2009 12:45:00
Quote Anchor link
In een formulier.

Verder checken met isset().
 
Jan Volker

Jan Volker

19/03/2009 12:54:00
Quote Anchor link
Ok, de foutmelding is weg, alleen ik krijg nog niet het gewenste resultaat.

Als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$MachineID=strip_tags(stripslashes(trim($_POST['MachineID'])));

verander in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$MachineID=strip_tags(stripslashes(isset($_POST['MachineID'])));

Krijg ik als resultaat "1" i.p.v. "MachineID"
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2009 12:57:00
Quote Anchor link
Dat komt doordat isset() true of false oplevert (1 of 0)
 
Jan Volker

Jan Volker

19/03/2009 13:04:00
Quote Anchor link
Ok, maar nu moet ik van die "1" "MachineID" maken, hoe doe ik dat?
Op http://us.php.net/isset zie ik ook niks daarover
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/03/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Eerst en vooral, een notice is geen fout. Anders zouden ze error schrijven ipv. notice.

Notice betekent iets als 'merk op'. Over het algemeen kan dat geen kwaad voor de rest van de code.

De gemakkelijke oplossing: zet de error melding af.
Ergens bovenaan je code zet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
...
error_reporting(E_ERROR | E_PARSE | E_WARNING );
...

?>


Om de opmerking echt weg te krijgen, controleer je eerst of de variabele bestaat en dan pas controleer je wat de waarde is.

Bv;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ( isset($_POST['MachineID']) )
  {

  $MachineID=strip_tags(stripslashes(trim($_POST['MachineID'])));
  }

  // eventueel met else een default afhandeling
?>


Naast isset() is er ook nog empty().

Empty controleert of de waarde bestaat en of er een waardevolle waarde in zit.

empty geeft een false indien de waarde 0 of null of "" (en nog een aantal) is.
Tenzij deze waarden in jouw applicatie wel een geldige waarde kunnen zijn, kan je dus schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ( ! empty($_POST['MachineID']) )
  {
 ...

?>

Dit levert geen notice op.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2009 14:58:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 19.03.2009 13:50:
EDe gemakkelijke oplossing: zet de error melding af.

Dat is geen oplossing maar struisvogelgedrag.
 
Jan Volker

Jan Volker

19/03/2009 15:07:00
Quote Anchor link
Ok, het is gelukt.
Bedankt.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/03/2009 15:40:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.03.2009 14:58:
Dat is geen oplossing maar struisvogelgedrag.


Vandaar dat ik ook de echte oplossing geef.

Okay, nu wijk ik wel af...
Soms is het trouwens zeer belangrijk dat de error reporting niet zomaar op je scherm ziet. Denk bv. aan een een Ajax response, gecodeerd in JSON. Indien php dan nog opmerkingen geeft, gaat de string niet door de eval() (javascript) raken. Je hebt dan dus absoluut niets aan die error report, dus in dat geval is het geen struisvogelgedrag. Je kan eventueel de opmerkingen, en waarschuwingen in een variabele mee coderen.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/03/2009 15:46:00
Quote Anchor link
In een LIVE omgeving wil je ook sowieso geen error meldingen, maar dat wil niet zeggen dat je ze maar moet weghalen? Dan moet je zorgen dat je ze ergens anders ziet, zoals in de error_log. Dat wil dus niet zeggen dat je bij een AJAX response opeens geen error meldingen meer wil hebben, sterker nog, ik heb liever dat de eval faalt, dan dat hij werkt maar met verkeerde data (je kreeg een notice/error, die komt er niet zomaar)

edit: dan nog, eval ik niet zomaar een output.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/03/2009 15:48:00
Quote Anchor link
Ik spreek over JSON he. Dat moet door eval().
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2009 15:57:00
Quote Anchor link
@Emmanuel Delay en @WillemJan Z: Bedankt voor deze info. Zo zie je maar weer, zelfs ik ben niet te oud om weer wat te leren. ;)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

20/03/2009 00:54:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 19.03.2009 15:48:
Ik spreek over JSON he. Dat moet door eval().

Ja, maar wil je dan niet weten of de string die je terug krijgt ook daadwerkelijk een JSON string is? Zoals in Prototype heb je de sanitize parameter, zodat niet alle javascript lukraak wordt uitgevoerd.
Maar ja, daar ging dit topic niet over :P
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

20/03/2009 01:18:00
Quote Anchor link
Ah ja, zo...

Ik heb de (soms kwalijke) gewoonte om niet te veel van anderen te gebruiken. Ik gebruik jQuery, maar dan enkel voor een klein aantal dingen.

Een voorbeeld: een call back krijgen wanneer een image helemaal is geladen. Zelf krijg ik dat niet voor mekaar voor alle webbrowsers.

Maar we dwalen inderdaad wel heel erg af. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.