Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

09/10/2013 14:51:12
Quote Anchor link
Goededag,

ik ben al een tijdje bezig om het probleem op telossen maar krijg het niet voor elkaar .

ik heb een script daarmee haal ik alles uit de DB zoals links en informatie.

alleen zodra ik de pagina open zegt hij Undefined index.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<title>testing</title>
<link rel="stylesheet" href="../style.css" type="text/css">
</head>

<body>
<img src="../header.png" id="header" alt="plaatjes" />
<div id="menu">
<?php
mysql_connect("localhost","name","ww");
mysql_select_db("pages");
$query2="SELECT id,pages FROM pages ORDER by id ASC";
$sql2=mysql_query($query2);
while($rij = mysql_fetch_array($sql2)){
echo"<a href=\"/bedrijf/website/test/index/".$rij['pages']."\">".$rij['pages']."</a>\n";
}

?>

</div>

<?php
echo'<div id="hokje"></div>';
echo'<div id="content">';
$query="SELECT id,pages,info FROM pages WHERE pages='".mysql_real_escape_string($_GET['pages'])."'";
$sql=mysql_query($query);
while($row = mysql_fetch_array($sql)){
echo''.nl2br($row['info']).'';
}

echo'</div>';

?>


</body>
</html>


hoe kan ik dit oplossen ik heb het al met een if(isset) geprobeert maar dat werkt ook niet.

Grtz,

Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:18:28
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/10/2013 15:04:14
Quote Anchor link
aan deze code schort nog het een en ander.

- ga fouten afvangen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(!mysql_connect("localhost","name","ww"))
{

    echo 'database connectie mislukt.';
    exit;
}


if(!mysql_select_db("pages"))
{

    echo 'database bestaat niet.';
    exit;
}

?>


- plaats de php code bovenin en begin pas daarna met de output
- de mysql_* functies zijn verouderd. ga liever direct van start met mysqli_* functies.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

09/10/2013 15:07:05
Quote Anchor link
@frank dat weet ik dat ik nog dat meot doen maar het ging er nu meer om hoe ik het voor elkaar kreeg.

en mysql is oud dat weet ik ook maar het is alleen maar even testen het werkt wel.

alleen als je naar die pagina gaat moet hij de url rewrite dan is het geen probleem.

de $_GET moet automatisch in de url gezet worden zodra je de pagina opent.
Gewijzigd op 09/10/2013 15:08:37 door nick van der heijden
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/10/2013 15:12:13
Quote Anchor link
ook bij $_GET, $_POST en $_REQUEST moet je je altijd vragen of deze variabelen wel bestaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_GET['pages']))
    // we hebben een $_GET['pages'] variabele!
else
    // helaas de $_GET['pages'] bestaat niet
?>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

09/10/2013 15:13:46
Quote Anchor link
dat zeg ik net dat heb ik al gedaan maar dan is die error inderdaad weg alleen hij haalt de informatie niet uit de DB omdat de naam niet in de url staat dat is het probleem dus hij moet de url rewrite zo dra je zeg maar op de website komt
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/10/2013 15:14:19
Quote Anchor link
$_GET['pages'] bestaat niet en kan ook niet automatisch aan de url toegevoegd worden. Dit kan alleen via een redirect.

Je zou dus moeten kijken of $_GET['pages'] bestaat. Dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $pages
= isset($_GET['pages']) ? $_GET['pages'] : 'default';

    // In de query dan $pages gebruiken ipv $_GET['pages']
?>


En waarom dat slappe excuus van 'Ja mysql is oud, alleen om te testen'.. Doe het in 1 keer gewoon goed en gebruik dus gelijk de mysqli_ functies. Je hebt er nu alleen maar meer werk van...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/10/2013 15:14:43
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 09/10/2013 15:07:05:
alleen als je naar die pagina gaat moet hij de url rewrite dan is het geen probleem.


wat bedoel je hiermee?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

09/10/2013 15:17:35
Quote Anchor link
hij doet nu dit

http://localhost/bedrijf/blabla

en hij moet dit rewrite zodra je op de website komt dus in dit

http://localhost/bedrijf/blabla/Home

dat is mijn vraag hoe krijg ik dit voor elkaar als ik op een linkje klik dan doet hij het perfect.

maar als ik zonder op een linkje te hebben geklikt krijg ik die error dat is logisch want hij heeft geen value in de url van de $_GET gekregen daarom moet hij de url rewrtie zodra je op de website komt.

Toevoeging op 09/10/2013 15:20:38:

Hertog jan ,

dat heb ik ook al gedaan alleen die error blijft staan.

kan ik niet doormiddel van HTACCESS me url rewrite? zodat dat wel gebeurt?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/10/2013 15:24:39
Quote Anchor link
Dan doe je wat verkeerd. Laat je code zien wat je nu hebt dan? Hier heb je niet persee htacces voor nodig maar gewoon een simpele isset... In jou geval zou je code dan $pages = isset($_GET['pages']) ? $_GET['pages'] : 'Home'; moeten worden...
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

09/10/2013 15:28:44
Quote Anchor link
ik heb het nu zo staan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$pages = isset($_GET['pages']) ? $_GET['pages'] : 'Home';
$query="SELECT id,pages,info FROM pages WHERE pages='".mysql_real_escape_string($_GET['pages'])."'";
$sql=mysql_query($query);
while($row = mysql_fetch_array($sql)){
echo''.nl2br($row['info']).'';
}
echo'</div>';
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/10/2013 15:30:15
Quote Anchor link
Lees dan ook wat er gezegt word. Waarom controlleer je eerst of $_GET is gezet om er vervolgens niks mee te doen? Gebruik dan ook in je query de variable $pages.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

09/10/2013 15:35:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// $pages krijgt de waarde van $_GET['pages'], ofwel standaard 'Home', indien de url geen pages=... bevat
$pages = isset($_GET['pages']) ? $_GET['pages'] : 'Home';
// uiteraard is het nu de bedoeling om $pages te gebruiken.  $_GET['pages'] raken we niet meer aan!!
$query="SELECT id,pages,info FROM pages WHERE pages='" . mysql_real_escape_string($pages) . "'";
...

?>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

09/10/2013 15:54:54
Quote Anchor link
dankjullie wel het werkt met de isset :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.