Undefined variable: wachtwoord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/01/2021 23:11:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}
if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
}

Bij het uitvoeren van bovenstaande code, wanneer het wachtwoord wordt gehasht, krijg ik telkens de melding: Undefined variable: wachtwoord.
En ik heb alles gecontroleerd op fouten, maar ik kom er niet uit.

Overigens; dit is zeg maar versie 1 van code en later ga ik het nog meer beveilig inbouwen, maar ik loop nu vast op deze foutmelding en kan niet verder.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:10:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2021 23:50:41
Quote Anchor link
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 11:32:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/01/2021 23:50:41:
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.


Nee ik bedoel geen undefined index.
de volledige foutmelding:
An error occurred in script 'register.php' on line 39: Undefined variable: wachtwoord
Ikzelf ben echt verbaasd, want alles bestaat en toch krijg ik deze foutmelding...
Hieronder zie je pagina register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
include('Inc/config.inc.php');
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$errors = array();
// Controleer de voornaam:
$voornaam= trim($_POST['voornaam']);
if (empty($voornaam)) {
    $errors[] = 'Voornaam mag niet leeg zijn!';
}

// Controleer de achternaam:
$achternaam= trim($_POST['achternaam']);
if (empty($achternaam)) {
    $errors[] = 'Achternaam mag niet leeg zijn!';
}


// Controleer de bedrijfsnaam:
$bedrijfsnaam = trim($_POST['bedrijfsnaam']);
if (empty($bedrijfsnaam)) {
    $errors[] = 'bedrijfsnaam mag niet leeg zijn';
    }


// Controleer het mailadres:
$mailadres = trim($_POST['mailadres']);
if (empty($mailadres)) {
    $errors[] = 'Mailadres mag niet leeg zijn';
}

// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}

// Controleer de functie:
$functie = trim($_POST['functie']);
if (empty($functie)) {
    $errors[] = 'Functie mag niet leeg zijn';
    }
}

if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
require('Inc/db-connection.php');
$query = "INSERT INTO Behandelaars (BehandelaarID, Voornaam, Achternaam, Bedrijfsnaam , Mailadres , Wachtwoord, Functie, DatumAanmaak )";
$query.= "VALUES ('',?, ?,?, ?, ?, ?, NOW())";
$q = mysqli_stmt_init($dbc);
mysqli_stmt_prepare($q,$query);
mysqli_stmt_bind_param($q, 'ssssss', $voornaam, $achternaam, $bedrijfsnaam, $mailadres, $hashed_passcode,$functie);
mysqli_stmt_execute($q);
if (mysqli_stmt_affected_rows($q) == 1){
    header ("Location: index.php");
    exit();
    }
}

?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="Inc/main.css">
    <title>Registreer pagina</title>
</head>
<body>
    

    
    
    <div class="container">
    <div class="regform">
        <form action="register.php" method="POST">
            <fieldset><legend>Registreer formulier</legend>
        <label for="Voornaam">Voornaam</label><br />
        <input type="text" id="voornaam" name="voornaam" value="<?php if (isset($_POST['voornaam']))echo htmlspecialchars($_POST['voornaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="achternaam">Achternaam</label><br />
        <input type="text" id="achternaam" name="achternaam" value="<?php if (isset($_POST['achternaam']))echo htmlspecialchars($_POST['achternaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam</label><br />
        <input type="text" id="bedrijfsnaam" name="bedrijfsnaam" value="<?php if (isset($_POST['bedrijfsnaam']))echo htmlspecialchars($_POST['bedrijfsnaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="Mailadres">Mailadres</label><br />
        <input type="text" id="mailadres" name="mailadres" value="<?php if (isset($_POST['mailadres']))echo htmlspecialchars($_POST['mailadres'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="wachtwoord">Wachtwoord</label><br />
        <input type="password" id="wachtwoord" name="wachtwoord" value="<?php if (isset($_POST['wachtwoord']))echo htmlspecialchars($_POST['wachtwoord'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="functie">Functie</label><br />
        <input type="text" id="functie" name="functie" value="<?php if (isset($_POST['functie']))echo htmlspecialchars($_POST['functie'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <input type="submit" value="Verzenden">
    <p>Al een geregistreerd account?<a href="login.php">Registreer</a></p>
</fieldset>    
</form>    
</div>
    <div class="regformplaatje"></div>
    
    
    </div>
    
    
    
</body>
</html>
Gewijzigd op 12/01/2021 11:37:26 door Mohamed nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:04:08
Quote Anchor link
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:04:48 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:06:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2021 12:04:08:
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?

Het is toch vreemd dat je een undefined index krijgt, want $_POST['wachtwoord'] bestaat gewoon in het formulier.
Bij het opvragen van pagina register.php krijg ik direct deze melding, dus ik heb nog niet geklikt op de knop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:10:41
Quote Anchor link
Ja, maar een sandbox werkt anders...
Die post niet vanzelf, dus jouw probleem kan ik nog niet reproduceren.

Anyway, waar komt 'An error occured' dan vandaan? Heb je een eigen error handler?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:12:07 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:25:59
Quote Anchor link
Ik gebruik idd een eigen error handler en die is de boosdoener.
Zodra ik de error handler werkt, dan wordt wel een user aangemaakt in DB.
Maar toch wil ik graag mijn eigen error handler gebruiken.
Mijn eigen error handler is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php # Script 18.3 - config.inc.php
/* This script:
 * - define constants and settings
 * - dictates how errors are handled
 * - defines useful functions
 */
 
// Document who created this site, when, why, etc.


// ********************************** //
// ************ SETTINGS ************ //

// Flag variable for site status:

define('LIVE', TRUE);

// Admin contact address:
define('EMAIL', '[email protected]');

// Site URL (base for all redirections):
define ('BASE_URL', 'http://www.mijndomein.nl');

// Location of the MySQL connection script:
define ('MYSQL', 'Inc/db-connection.php');

// Adjust the time zone for PHP 5.1 and greater:
date_default_timezone_set ('Europe/Amsterdam');

// ************ SETTINGS ************ //
// ********************************** //


// ****************************************** //
// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //

// Create the error handler:

function my_error_handler ($e_number, $e_message, $e_file, $e_line, $e_vars) {

    // Build the error message:
    $message = "An error occurred in script '$e_file' on line $e_line: $e_message\n";
    
    // Add the date and time:
    $message .= "Date/Time: " . date('n-j-Y H:i:s') . "\n";
    
    if (!LIVE) { // Development (print the error).

        // Show the error message:

        echo '<div class="error">' . nl2br($message);
    
        // Add the variables and a backtrace:
        echo '<pre>' . print_r ($e_vars, 1) . "\n";
        debug_print_backtrace();
        echo '</pre></div>';
        
    }
else { // Don't show the error:

        // Send an email to the admin:

        $body = $message . "\n" . print_r ($e_vars, 1);
        mail(EMAIL, 'Site Error!', $body, 'From: [email protected]');
    
        // Only print an error message if the error isn't a notice:
        /*if ($e_number != E_NOTICE) {
            echo '<div class="error">A system error occurred. We apologize for the inconvenience.</div><br />';
        }*/

    } // End of !LIVE IF.

} // End of my_error_handler() definition.

// Use my error handler:

set_error_handler ('my_error_handler');

// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //
// ****************************************** //
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 13:04:42
Quote Anchor link
En wat gebeurt er zonder die errorhandler ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2021 13:14:19
Quote Anchor link
De variabele $wachtwoord wordt binnen deze controle if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') aangemaakt.

De eerste keer dat de pagina wordt aangeroepen en het formulier wordt getoond, is het een GET-request en niet een POST-request (het formulier wordt namelijk niet verzonden). Met andere woorden, de variabele $wachtwoord wordt op dat moment dus niet aangemaakt.

Echter, ná de bovengenoemde controle - op regel 39 - probeer jij wel om die variabele te gebruiken terwijl die niet is aangemaakt: $hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);

Pas als je het formulier verstuurt, wordt de variabele aangemaakt. Wat je dus moet doen is de overige PHP-code ook in het if-statement plaatsen.

Oplossing:

Verplaats de accolade op regel 37 (in het voorbeeld hierboven) naar regel 52.
Gewijzigd op 12/01/2021 13:38:25 door Ozzie PHP
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

17/01/2021 22:56:34
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.
Blijkbaar moest het in de if statement.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.