Undefined variable: wachtwoord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/01/2021 23:11:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}
if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
}

Bij het uitvoeren van bovenstaande code, wanneer het wachtwoord wordt gehasht, krijg ik telkens de melding: Undefined variable: wachtwoord.
En ik heb alles gecontroleerd op fouten, maar ik kom er niet uit.

Overigens; dit is zeg maar versie 1 van code en later ga ik het nog meer beveilig inbouwen, maar ik loop nu vast op deze foutmelding en kan niet verder.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:50:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2021 23:50:41
Quote Anchor link
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 11:32:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/01/2021 23:50:41:
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.


Nee ik bedoel geen undefined index.
de volledige foutmelding:
An error occurred in script 'register.php' on line 39: Undefined variable: wachtwoord
Ikzelf ben echt verbaasd, want alles bestaat en toch krijg ik deze foutmelding...
Hieronder zie je pagina register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
include('Inc/config.inc.php');
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$errors = array();
// Controleer de voornaam:
$voornaam= trim($_POST['voornaam']);
if (empty($voornaam)) {
    $errors[] = 'Voornaam mag niet leeg zijn!';
}

// Controleer de achternaam:
$achternaam= trim($_POST['achternaam']);
if (empty($achternaam)) {
    $errors[] = 'Achternaam mag niet leeg zijn!';
}


// Controleer de bedrijfsnaam:
$bedrijfsnaam = trim($_POST['bedrijfsnaam']);
if (empty($bedrijfsnaam)) {
    $errors[] = 'bedrijfsnaam mag niet leeg zijn';
    }


// Controleer het mailadres:
$mailadres = trim($_POST['mailadres']);
if (empty($mailadres)) {
    $errors[] = 'Mailadres mag niet leeg zijn';
}

// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}

// Controleer de functie:
$functie = trim($_POST['functie']);
if (empty($functie)) {
    $errors[] = 'Functie mag niet leeg zijn';
    }
}

if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
require('Inc/db-connection.php');
$query = "INSERT INTO Behandelaars (BehandelaarID, Voornaam, Achternaam, Bedrijfsnaam , Mailadres , Wachtwoord, Functie, DatumAanmaak )";
$query.= "VALUES ('',?, ?,?, ?, ?, ?, NOW())";
$q = mysqli_stmt_init($dbc);
mysqli_stmt_prepare($q,$query);
mysqli_stmt_bind_param($q, 'ssssss', $voornaam, $achternaam, $bedrijfsnaam, $mailadres, $hashed_passcode,$functie);
mysqli_stmt_execute($q);
if (mysqli_stmt_affected_rows($q) == 1){
    header ("Location: index.php");
    exit();
    }
}

?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="Inc/main.css">
    <title>Registreer pagina</title>
</head>
<body>
    

    
    
    <div class="container">
    <div class="regform">
        <form action="register.php" method="POST">
            <fieldset><legend>Registreer formulier</legend>
        <label for="Voornaam">Voornaam</label><br />
        <input type="text" id="voornaam" name="voornaam" value="<?php if (isset($_POST['voornaam']))echo htmlspecialchars($_POST['voornaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="achternaam">Achternaam</label><br />
        <input type="text" id="achternaam" name="achternaam" value="<?php if (isset($_POST['achternaam']))echo htmlspecialchars($_POST['achternaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam</label><br />
        <input type="text" id="bedrijfsnaam" name="bedrijfsnaam" value="<?php if (isset($_POST['bedrijfsnaam']))echo htmlspecialchars($_POST['bedrijfsnaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="Mailadres">Mailadres</label><br />
        <input type="text" id="mailadres" name="mailadres" value="<?php if (isset($_POST['mailadres']))echo htmlspecialchars($_POST['mailadres'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="wachtwoord">Wachtwoord</label><br />
        <input type="password" id="wachtwoord" name="wachtwoord" value="<?php if (isset($_POST['wachtwoord']))echo htmlspecialchars($_POST['wachtwoord'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="functie">Functie</label><br />
        <input type="text" id="functie" name="functie" value="<?php if (isset($_POST['functie']))echo htmlspecialchars($_POST['functie'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <input type="submit" value="Verzenden">
    <p>Al een geregistreerd account?<a href="login.php">Registreer</a></p>
</fieldset>    
</form>    
</div>
    <div class="regformplaatje"></div>
    
    
    </div>
    
    
    
</body>
</html>
Gewijzigd op 12/01/2021 11:37:26 door Mohamed nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:04:08
Quote Anchor link
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:04:48 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:06:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2021 12:04:08:
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?

Het is toch vreemd dat je een undefined index krijgt, want $_POST['wachtwoord'] bestaat gewoon in het formulier.
Bij het opvragen van pagina register.php krijg ik direct deze melding, dus ik heb nog niet geklikt op de knop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:10:41
Quote Anchor link
Ja, maar een sandbox werkt anders...
Die post niet vanzelf, dus jouw probleem kan ik nog niet reproduceren.

Anyway, waar komt 'An error occured' dan vandaan? Heb je een eigen error handler?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:12:07 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:25:59
Quote Anchor link
Ik gebruik idd een eigen error handler en die is de boosdoener.
Zodra ik de error handler werkt, dan wordt wel een user aangemaakt in DB.
Maar toch wil ik graag mijn eigen error handler gebruiken.
Mijn eigen error handler is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php # Script 18.3 - config.inc.php
/* This script:
 * - define constants and settings
 * - dictates how errors are handled
 * - defines useful functions
 */
 
// Document who created this site, when, why, etc.


// ********************************** //
// ************ SETTINGS ************ //

// Flag variable for site status:

define('LIVE', TRUE);

// Admin contact address:
define('EMAIL', '[email protected]');

// Site URL (base for all redirections):
define ('BASE_URL', 'http://www.mijndomein.nl');

// Location of the MySQL connection script:
define ('MYSQL', 'Inc/db-connection.php');

// Adjust the time zone for PHP 5.1 and greater:
date_default_timezone_set ('Europe/Amsterdam');

// ************ SETTINGS ************ //
// ********************************** //


// ****************************************** //
// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //

// Create the error handler:

function my_error_handler ($e_number, $e_message, $e_file, $e_line, $e_vars) {

    // Build the error message:
    $message = "An error occurred in script '$e_file' on line $e_line: $e_message\n";
    
    // Add the date and time:
    $message .= "Date/Time: " . date('n-j-Y H:i:s') . "\n";
    
    if (!LIVE) { // Development (print the error).

        // Show the error message:

        echo '<div class="error">' . nl2br($message);
    
        // Add the variables and a backtrace:
        echo '<pre>' . print_r ($e_vars, 1) . "\n";
        debug_print_backtrace();
        echo '</pre></div>';
        
    }
else { // Don't show the error:

        // Send an email to the admin:

        $body = $message . "\n" . print_r ($e_vars, 1);
        mail(EMAIL, 'Site Error!', $body, 'From: [email protected]');
    
        // Only print an error message if the error isn't a notice:
        /*if ($e_number != E_NOTICE) {
            echo '<div class="error">A system error occurred. We apologize for the inconvenience.</div><br />';
        }*/

    } // End of !LIVE IF.

} // End of my_error_handler() definition.

// Use my error handler:

set_error_handler ('my_error_handler');

// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //
// ****************************************** //
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 13:04:42
Quote Anchor link
En wat gebeurt er zonder die errorhandler ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2021 13:14:19
Quote Anchor link
De variabele $wachtwoord wordt binnen deze controle if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') aangemaakt.

De eerste keer dat de pagina wordt aangeroepen en het formulier wordt getoond, is het een GET-request en niet een POST-request (het formulier wordt namelijk niet verzonden). Met andere woorden, de variabele $wachtwoord wordt op dat moment dus niet aangemaakt.

Echter, ná de bovengenoemde controle - op regel 39 - probeer jij wel om die variabele te gebruiken terwijl die niet is aangemaakt: $hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);

Pas als je het formulier verstuurt, wordt de variabele aangemaakt. Wat je dus moet doen is de overige PHP-code ook in het if-statement plaatsen.

Oplossing:

Verplaats de accolade op regel 37 (in het voorbeeld hierboven) naar regel 52.
Gewijzigd op 12/01/2021 13:38:25 door Ozzie PHP
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

17/01/2021 22:56:34
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.
Blijkbaar moest het in de if statement.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.