Undefined variable: wachtwoord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/01/2021 23:11:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}
if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
}

Bij het uitvoeren van bovenstaande code, wanneer het wachtwoord wordt gehasht, krijg ik telkens de melding: Undefined variable: wachtwoord.
En ik heb alles gecontroleerd op fouten, maar ik kom er niet uit.

Overigens; dit is zeg maar versie 1 van code en later ga ik het nog meer beveilig inbouwen, maar ik loop nu vast op deze foutmelding en kan niet verder.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:50:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2021 23:50:41
Quote Anchor link
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 11:32:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/01/2021 23:50:41:
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.


Nee ik bedoel geen undefined index.
de volledige foutmelding:
An error occurred in script 'register.php' on line 39: Undefined variable: wachtwoord
Ikzelf ben echt verbaasd, want alles bestaat en toch krijg ik deze foutmelding...
Hieronder zie je pagina register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
include('Inc/config.inc.php');
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$errors = array();
// Controleer de voornaam:
$voornaam= trim($_POST['voornaam']);
if (empty($voornaam)) {
    $errors[] = 'Voornaam mag niet leeg zijn!';
}

// Controleer de achternaam:
$achternaam= trim($_POST['achternaam']);
if (empty($achternaam)) {
    $errors[] = 'Achternaam mag niet leeg zijn!';
}


// Controleer de bedrijfsnaam:
$bedrijfsnaam = trim($_POST['bedrijfsnaam']);
if (empty($bedrijfsnaam)) {
    $errors[] = 'bedrijfsnaam mag niet leeg zijn';
    }


// Controleer het mailadres:
$mailadres = trim($_POST['mailadres']);
if (empty($mailadres)) {
    $errors[] = 'Mailadres mag niet leeg zijn';
}

// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}

// Controleer de functie:
$functie = trim($_POST['functie']);
if (empty($functie)) {
    $errors[] = 'Functie mag niet leeg zijn';
    }
}

if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
require('Inc/db-connection.php');
$query = "INSERT INTO Behandelaars (BehandelaarID, Voornaam, Achternaam, Bedrijfsnaam , Mailadres , Wachtwoord, Functie, DatumAanmaak )";
$query.= "VALUES ('',?, ?,?, ?, ?, ?, NOW())";
$q = mysqli_stmt_init($dbc);
mysqli_stmt_prepare($q,$query);
mysqli_stmt_bind_param($q, 'ssssss', $voornaam, $achternaam, $bedrijfsnaam, $mailadres, $hashed_passcode,$functie);
mysqli_stmt_execute($q);
if (mysqli_stmt_affected_rows($q) == 1){
    header ("Location: index.php");
    exit();
    }
}

?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="Inc/main.css">
    <title>Registreer pagina</title>
</head>
<body>
    

    
    
    <div class="container">
    <div class="regform">
        <form action="register.php" method="POST">
            <fieldset><legend>Registreer formulier</legend>
        <label for="Voornaam">Voornaam</label><br />
        <input type="text" id="voornaam" name="voornaam" value="<?php if (isset($_POST['voornaam']))echo htmlspecialchars($_POST['voornaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="achternaam">Achternaam</label><br />
        <input type="text" id="achternaam" name="achternaam" value="<?php if (isset($_POST['achternaam']))echo htmlspecialchars($_POST['achternaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam</label><br />
        <input type="text" id="bedrijfsnaam" name="bedrijfsnaam" value="<?php if (isset($_POST['bedrijfsnaam']))echo htmlspecialchars($_POST['bedrijfsnaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="Mailadres">Mailadres</label><br />
        <input type="text" id="mailadres" name="mailadres" value="<?php if (isset($_POST['mailadres']))echo htmlspecialchars($_POST['mailadres'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="wachtwoord">Wachtwoord</label><br />
        <input type="password" id="wachtwoord" name="wachtwoord" value="<?php if (isset($_POST['wachtwoord']))echo htmlspecialchars($_POST['wachtwoord'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="functie">Functie</label><br />
        <input type="text" id="functie" name="functie" value="<?php if (isset($_POST['functie']))echo htmlspecialchars($_POST['functie'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <input type="submit" value="Verzenden">
    <p>Al een geregistreerd account?<a href="login.php">Registreer</a></p>
</fieldset>    
</form>    
</div>
    <div class="regformplaatje"></div>
    
    
    </div>
    
    
    
</body>
</html>
Gewijzigd op 12/01/2021 11:37:26 door Mohamed nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:04:08
Quote Anchor link
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:04:48 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:06:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2021 12:04:08:
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?

Het is toch vreemd dat je een undefined index krijgt, want $_POST['wachtwoord'] bestaat gewoon in het formulier.
Bij het opvragen van pagina register.php krijg ik direct deze melding, dus ik heb nog niet geklikt op de knop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:10:41
Quote Anchor link
Ja, maar een sandbox werkt anders...
Die post niet vanzelf, dus jouw probleem kan ik nog niet reproduceren.

Anyway, waar komt 'An error occured' dan vandaan? Heb je een eigen error handler?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:12:07 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:25:59
Quote Anchor link
Ik gebruik idd een eigen error handler en die is de boosdoener.
Zodra ik de error handler werkt, dan wordt wel een user aangemaakt in DB.
Maar toch wil ik graag mijn eigen error handler gebruiken.
Mijn eigen error handler is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php # Script 18.3 - config.inc.php
/* This script:
 * - define constants and settings
 * - dictates how errors are handled
 * - defines useful functions
 */
 
// Document who created this site, when, why, etc.


// ********************************** //
// ************ SETTINGS ************ //

// Flag variable for site status:

define('LIVE', TRUE);

// Admin contact address:
define('EMAIL', '[email protected]');

// Site URL (base for all redirections):
define ('BASE_URL', 'http://www.mijndomein.nl');

// Location of the MySQL connection script:
define ('MYSQL', 'Inc/db-connection.php');

// Adjust the time zone for PHP 5.1 and greater:
date_default_timezone_set ('Europe/Amsterdam');

// ************ SETTINGS ************ //
// ********************************** //


// ****************************************** //
// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //

// Create the error handler:

function my_error_handler ($e_number, $e_message, $e_file, $e_line, $e_vars) {

    // Build the error message:
    $message = "An error occurred in script '$e_file' on line $e_line: $e_message\n";
    
    // Add the date and time:
    $message .= "Date/Time: " . date('n-j-Y H:i:s') . "\n";
    
    if (!LIVE) { // Development (print the error).

        // Show the error message:

        echo '<div class="error">' . nl2br($message);
    
        // Add the variables and a backtrace:
        echo '<pre>' . print_r ($e_vars, 1) . "\n";
        debug_print_backtrace();
        echo '</pre></div>';
        
    }
else { // Don't show the error:

        // Send an email to the admin:

        $body = $message . "\n" . print_r ($e_vars, 1);
        mail(EMAIL, 'Site Error!', $body, 'From: [email protected]');
    
        // Only print an error message if the error isn't a notice:
        /*if ($e_number != E_NOTICE) {
            echo '<div class="error">A system error occurred. We apologize for the inconvenience.</div><br />';
        }*/

    } // End of !LIVE IF.

} // End of my_error_handler() definition.

// Use my error handler:

set_error_handler ('my_error_handler');

// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //
// ****************************************** //
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 13:04:42
Quote Anchor link
En wat gebeurt er zonder die errorhandler ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2021 13:14:19
Quote Anchor link
De variabele $wachtwoord wordt binnen deze controle if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') aangemaakt.

De eerste keer dat de pagina wordt aangeroepen en het formulier wordt getoond, is het een GET-request en niet een POST-request (het formulier wordt namelijk niet verzonden). Met andere woorden, de variabele $wachtwoord wordt op dat moment dus niet aangemaakt.

Echter, ná de bovengenoemde controle - op regel 39 - probeer jij wel om die variabele te gebruiken terwijl die niet is aangemaakt: $hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);

Pas als je het formulier verstuurt, wordt de variabele aangemaakt. Wat je dus moet doen is de overige PHP-code ook in het if-statement plaatsen.

Oplossing:

Verplaats de accolade op regel 37 (in het voorbeeld hierboven) naar regel 52.
Gewijzigd op 12/01/2021 13:38:25 door Ozzie PHP
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

17/01/2021 22:56:34
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.
Blijkbaar moest het in de if statement.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.