Undefined variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:13:07
Quote Anchor link
Hallo php'ers,

Ik ben met een systeem bezig zoiets als joomla, maar lang niet zo uitgebreid. Het probleem zit zo: ik heb een config bestand en een index, maar als ik vanaf de index een veriable opvraag dn geef die error en ik heb werkelijk geen idee hoe ik dat weg krijg.

groet bas

ps de var ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$owes['basedate']['tabel']
Gewijzigd op 22/08/2010 22:14:31 door Bas Php
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:36:38
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:14:26
Quote Anchor link
post eens relevante code in volgorde zoals je die hebt, dan is het wat eenvoudiger om uit te leggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $ikbestaniet['naam'];
?>


ikbestaniet.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ikbestaniet
['naam'] = 'Noppes';
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include 'ikbestaniet.php';
echo $ikbestaniet['naam'];
?>
Gewijzigd op 22/08/2010 22:16:35 door Noppes Homeland
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:16:01
Quote Anchor link
config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$owes
['basedate']['tabel'] = 'dos_tekst'; //tabel
$owes['basedate']['page_id'] = 'page_id'; //page_id
$owes['basedate']['id'] = 'id'; //id
$owes['basedate']['titel'] = 'titel'; //titel
$owes['basedate']['zien'] = 'zien'; //zien
$owes['basedate']['knopzien'] = 'knopzien'; //knopzien
$owes['basedate']['tekst'] = 'tekst'; //tekst
$owes['basedate']['recht'] = 'recht'; //recht
?>

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if(isset($_GET['id']) && $_GET['id'] == 3){
        $txt .= '&gt; Editor';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['p'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

?>


Toevoeging op 22/08/2010 22:19:25:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $owes['basedate']['tabel'];
?>

daar komt uit:
dos_tekst
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:19:36
Quote Anchor link
dat is een totaal verkeerde aanpak:
Verwerk in je sql geen variabelen welke verwijzen naar tabel dan wel tabel velden!
Schiijf je queries dus uit op de normale manier

select page_id
, id
, titel
, zien
from dos_tekst

maar het antwoord is dat je totaal vergeet de file config te includen.
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:21:20
Quote Anchor link
die staat er wel in maar die had ik niet gekopieerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
include("inc/config.php");

function
titel(){
    $txt = '';
    if(isset($_GET['id']) && $_GET['id'] == 3){
        $txt .= '&gt; Editor';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['p'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

    elseif(!isset($_GET['id']) && isset($_GET['cd'])){
        $txt .= '&gt; Preview';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['cd'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

    elseif(!isset($_GET['cd'])){
        echo $txt;
    }
}

?>


Toevoeging op 22/08/2010 22:22:56:

oja trouwens hoezo zou ik niet een var kunnen neer zetten in een sql??
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:24:01
Quote Anchor link
Nogmaals het is een verkeerde aanpak, zie mijn voorgaande post!

de array $owes is niet bekend binnen de functie!

Dus zal je de array bij het aanroepen van de functie moeten doorgeven
Gewijzigd op 22/08/2010 22:26:11 door Noppes Homeland
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:25:28
Quote Anchor link
maar anders moet ik bij elke verandering 100.000 sql queries aanpassen
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

22/08/2010 22:27:47
Quote Anchor link
*insert face palm*
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:27:50
Quote Anchor link
Overdrijven is ook een vak!

Je hebt er meer plezier aan als je doet wat er geadviseerd wordt.
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:32:35
Quote Anchor link
ja klopt is beetje overdreven, maar hoe doen ze dat dan bij systemen als joomla ofzo
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:39:29
Quote Anchor link
Wel als je je dat afvraags, download die bagger en bekijk het eens
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

22/08/2010 22:44:12
Quote Anchor link
Afbeelding
 
Aad B

Aad B

22/08/2010 22:54:26
Quote Anchor link
Hmmm, generieke PHP/SQL maken mag dus niet ?
Wat is er tegen om je tabelnaam in een variabele te zetten ?
Er zullen best wel applicaties zijn die dat doen en dan is dat niet per definitie "totaal verkeerde aanpak".
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 01:02:34
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 22/08/2010 22:24:01:
de array $owes is niet bekend binnen de functie!


Dit is dus je probleem in bovenstaande code.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

23/08/2010 10:03:33
Quote Anchor link
global $owes in de functie zetten...

Maar goed, ik denk dat je jouw applicatie wel kunt gaan vergelijken met Joomla.
Bagger. (beveiliging zal wel niet op orde zijn)
 
John D

John D

23/08/2010 12:22:45
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 23/08/2010 01:02:34:
Noppes Homeland op 22/08/2010 22:24:01:
de array $owes is niet bekend binnen de functie!


Dit is dus je probleem in bovenstaande code.

Dus: Bij de functie aanroep meegeven als parameter en iest zinvols returnen.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/08/2010 12:36:49
Quote Anchor link
Zoals Peter als zei: global $owes boven in je functie zetten.

John d meegeven als parameter?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 13:02:44
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/08/2010 12:36:49:
Zoals Peter als zei: global $owes boven in je functie zetten.

John d meegeven als parameter?


Kan beiden.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/08/2010 14:11:31
Quote Anchor link
Santhe klopt, maar waarom een parameter doorgeven? In dit geval is een global toch beter?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 14:43:46
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/08/2010 14:11:31:
Santhe klopt, maar waarom een parameter doorgeven? In dit geval is een global toch beter?


Het gaat hier steeds om hetzelfde array(), dus dat even als global te definiëren lijkt mij het simpelst. Als parameter meegeven is zinvol als er verschillende array()'s worden gebruikt.
 
Chris -

Chris -

23/08/2010 14:57:53
Quote Anchor link
Overdatum puntNL op 22/08/2010 22:27:47:
*insert face palm*


Twee nutteloze reacties in één topic? Knap ;-)

Onderbouw voortaan wáárom iets een face palm is, dan help je iemand nog..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.