Undifined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:06:15
Quote Anchor link
Om 1 of andere manier kent die de selectbox titel en geboortejaar niet en ik krijg dit maar niet opgelost.

Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253
Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256

Hoe kan ik dit oplossen?
Op regel 253 en 256 is de SQL insert code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` (
        `titel`,
        `akkoord`,
        `nieuwsbrief2`,
        `geboortejaar`,
        `id`, `salt`) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:06:34 door - Marco -
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:05:03
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:07:58
Quote Anchor link
Lees de foutmelding. Blijkbaar is er dan geen titel en geboortejaar ingevoerd in het formulier (of de formuliervelden hebben een andere naam dan 'titel' en 'geboortejaar').
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:08:59
Quote Anchor link
Ik heb titel en geboortejaar beiden ingevuld en de formuliervelden hebben niet een andere naam.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
<p>
                <
label
                for="titel"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                <
/label>
                <
select id="titel" name="titel">
                    <
option value="0">Uw aanhef</option>
                    <
option value="Dhr">Dhr</option>
                    <
option value="Mevr">Mevr.</option>
                <
/select>
            <
/p>
            <
label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <
select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                [
code]<?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 15:11:25
Quote Anchor link
Haal de quotes is weg bij de inster
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO usertemp (
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>


Probeer het eens met de bovenstaande query.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:12:26 door Chris PHP
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:18:12
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze error:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

Heel de SQL string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:19:20 door - Marco -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:29:02
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het probleem al zie.

Je doet in het label bij titel en geboortejaar deze controle:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>


Echter, als die error niet geset is, dan zul je een foutmelding krijgen. Vervang het eens door dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>
 
No One

No One

20/12/2012 15:29:12
Quote Anchor link
als je print_r($_POST) doet..kun je zien of geboortejaar inderdaad aanwezig is...

Toevoeging op 20/12/2012 15:32:19:

Overigens moet bij die query de lijst met kolomnamen geen singlequotes gebruikt worden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        password,
        password2,
        bedrijf,
        postadres,
        stad,
        postcode,
        land,
        telefoon,
        voornaam,
        tussenvoegsel,
        achternaam,
        postadres2,
        stad2,
        postcode2,
        land2,
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:32:27
Quote Anchor link
Ik zie dat je wel behoorlijk vatbaar bent voor SQL Injection.....
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:40:07
Quote Anchor link
@Ozzie ik heb het vervangen maar ik krijg dan nog steeds deze errror:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

@Henze dit is het result van die print_r($_POST)
Array ( => OZZIETest [password] => test123 [password2] => test123 [nieuwsbrief2] => 1 [akkoord] => 1 [recaptcha_challenge_field] => 03AHJ_VuueiuYm2pyBkGzQRbon_QDWWCgUxDiDswL_Khrs7etUDPfDrPZe2tbdte_iurMcJNK4WHQEudafs1FWtYkRVMz83Q6IK18a-SwG_Ovr4BVgsQGVZ2SeYfMqvSN8fO5XdBJN76NyKsD0N8xi58QIZjv-S0TRx7qFH5DQ1fCTEKZ99bP4RKYR1LF8EPa64iKRP9aEaFyC [recaptcha_response_field] => principally mseyse [x] => 74 [y] => 29 [bedrijf] => TestCompany [voornaam] => TestVoornaam [tussenvoegsel] => TestTussenvoegsel [achternaam] => TestAchternaam [postadres] => TestStraat 23 [stad] => Teststad [postcode] => 2222 DD [land] => TestLand [telefoon] => Telefoon nummmer [postadres2] => TestPostadrest [stad2] => TestStad [postcode2] => 2425 EE [land2] => TestLAnd )

@Aar oei dat is idd niet zo goed ligt dat aan de SQL string? zoja hoe moet ik die verbeteren dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:41:46
Quote Anchor link
Door mysql_real_escape_string() over je $_POST variabelen te halen.
In je array staat geen index met 'geboortejaar', dus blijkbaar is deze niet ingevuld.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:43:16 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:44:56
Quote Anchor link
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?
 
No One

No One

20/12/2012 15:46:20
Quote Anchor link
ja
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:50:14
Quote Anchor link
Ok dan pas ik dat alvast aan :)
 
No One

No One

20/12/2012 15:51:08
Quote Anchor link
Aar: ik denk zelfs dat dat formulier element niet eens wordt meegestuurd...
Marco: weet je zeker dat de select element binnen de formtags staat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:51:39
Quote Anchor link
is deze niet toevallig disabled? In dat geval wordt deze ook vaak niet meegestuurd.
 
Max -

Max -

20/12/2012 15:55:44
Quote Anchor link
- Marco - op 20/12/2012 15:44:56:
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?


Een makkelijke manier om die $_POST's te beveiligen is dmv dit

Quote:

foreach(array_keys($_POST) as $key)
{
$clean[$key] = mysql_real_escape_string($_POST[$key]);
}

---

$iets = $clean['iets'];



Scheelt je een hoop werk ;)
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:58:07
Quote Anchor link
Ja die selectbox staat binnen <form> en </form>
Ik heb niks disabled aar en ook voor de zekerheid ff ctrl+f (zoeken) naar disabled en ook niks gevonden :p

@max ok dankjewel ik had het al helemaal aangepast maar ik zal het onthouden voor de volgende x! :D

Toevoeging op 20/12/2012 16:01:19:

@ de rest ik kan HEEEL de pagina wel ff posten op pastebin? dan kunnen jullie misschien de error vinden :p
Gewijzigd op 20/12/2012 15:59:44 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:03:36
Quote Anchor link
of plaats je relevante formuliercode in dit topic. Pastebin vergaat toch weer.
Gewijzigd op 20/12/2012 16:04:00 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:07:51
Quote Anchor link
ok hier is het php deel van het form en een deel van html stuk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
<?php
 if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Zorgen dat de array met errors leeg is.
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = array();
    
    // Velden in het formulier definiëren
    $formuliervelden = array(
        'password' => 'text',
        'password2' => 'text',
        'bedrijf' => 'text',
        'postadres' => 'text',
        'stad' => 'text',
        'email' => 'text',
        'voornaam' => 'text',
        'tussenvoegsel' => 'text',
        'achternaam' => 'text',
        'postcode' => 'text',
        'postcode2' => 'text',
        'postadres2' => 'text',
        'stad2' => 'text',
        'land' => 'text',
        'land2' => 'text',
        'telefoon' => 'text',
        'geboortejaar' => 'select',
        'titel' => 'select',
        'nieuwsbrief2' => 'select',
        'akkoord' => 'akkoord',
    );

    
    // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden.
    $no_check = array('telefoon', 'postadres2', 'stad2', 'postcode2', 'land2', "tussenvoegsel", "nieuwsbrief2",);

    
    // Loop alle elementen uit de $_POST array langs
    foreach($formuliervelden as $veld => $type)
    {

        if($type == 'akkoord')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Je moet de Algemene Voorwaarden Accepteren';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }

    
        elseif($type == 'radio')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Kies een optie bij "'.$veld.'"';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }
  
        elseif($type == 'nieuws')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                continue;
            }

            else
            {
               continue;
            }
        }
    
        else
        {
            if(isset($_POST[$veld]))
            {

                // Spaties voor en achter input verwijderen
                $value = trim($_POST[$veld]);
                
                // Ingevulde waarden in een sessievariabele zetten.
                $_SESSION['input'][$veld] = $value;
                
                // Controle van verschillende velden.
                // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden overslaan.

                if(in_array($veld, $no_check))
                {

                    continue;
                }

                // Controle op geldige gebruikersnaam (langer dan 6 tekens).
                elseif($veld == 'email')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige gebruikersnaam ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle op password overeenkomst .
                elseif($veld == 'password')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig wachtwoord ingevuld.';
                    }
                }
    
                // Controle op land overeenkomst .
                elseif($veld == 'land')
                {

                    if(strlen($value) <= 1)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig land ingevuld.';
                    }
                }

                
                
                
                // Controle op geldige postcode (4 cijfers + 2 letters).
                elseif($veld == 'postcode')
                {

                    if(!preg_match('/^[0-9]{4}[[:space:]]?[a-z]{2}$/i', $value))
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige postcode ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle of rest van de velden ingevuld is.
                else
                {
                    if(empty($value)
                    ||
$value == "Bedrijf"
                    || $value == "Stad"
                    || $value == "Land"
                    || $value == "Telefoon nummer"
                    || $value == "Voornaam"
                    || $value == "tussenvoegsel"
                    || $value == "Achternaam"
                    || $value == "Postcode"
                    || $value == "Post adres"
                    || $value == "E-mail"
                    || $value == "Wachtwoord"
                    || $value == "Herhaal Wachtwoord")
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je bent vergeten het veld '.$veld.' in te vullen.';            
                    }
                
                }
            }

            else
            {
                $errors[] = '- Het veld '.$veld.' ontbreekt aan het formulier';
            }
            
        }      
    }

    if($_POST ["password"] != $_POST ["password2"])
        {

            $_SESSION['errors'][$veld] = true;
            $errors[] =  '- De wachtwoorden komen niet overeen.';
        }

        // Genereer een random nummer
        $id = substr(number_format(time() * rand(),0,'',''),0,10);
        
        // Geneer random salt
        
        $random_chars = "";
        $characters = array(
        "a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m",
        "n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z",
        "A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M",
        "N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z",
        "1","2","3","4","5","6","7","8","9","0",
        "!","@","#","$","%","^","&","*","(");

        $keys = array();

        while(count($keys) < 40) {
            $x = mt_rand(0, count($characters)-1);
            if(!in_array($x, $keys)) {
               $keys[] = $x;
            }
        }


        foreach($keys as $key)
        {

           $random_chars .= $characters[$key];
        }

        $random_chars = '$2a$12$' . $random_chars .'$';

    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

         require_once('recaptchalib.php');
          $privatekey = "DEZEKEYBLIJFTPRIVE";
          $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey,
                                        $_SERVER["REMOTE_ADDR"],
                                        $_POST["recaptcha_challenge_field"],
                                        $_POST["recaptcha_response_field"]);

          if (!$resp->is_valid) {
            // What happens when the CAPTCHA was entered incorrectly
            die ("The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again." .
                 "(reCAPTCHA said: " . $resp->error . ")");
          }
else {
            // Your code here to handle a successful verification
            
        
         $sql = "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($_POST["email"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["bedrijf"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres"])."',    
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["telefoon"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["voornaam"])."',
        
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["tussenvoegsel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["achternaam"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["titel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["akkoord"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["nieuwsbrief2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["geboortejaar"])."',
        '$id', '$random_chars')"
;
                
        $result = mysql_query($sql, $connection);
            /*or die ("niet gelukt om de query:
            $sql uit te voeren op $connection");*/

        echo mysql_error();
        
          }

    }
}

?>

 -----------------------------------------START HTML---------------------------------
 <form method="POST" name="example" action="">
 <p>
          <label
                for="nieuwsbrief2"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['nieuwsbrief2'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="nieuwsbrief2" name="nieuwsbrief2">
                    <option value="0">Nieuwsbrief ontvangen?</option>
                    <option value="1">Ja</option>
                    <option value="0">Nee</option>
                </select></p>
     <p>
                <label
                for="titel"
                class="field <?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="titel" name="titel">
                    <option value="0">Uw aanhef</option>
                    <option value="Dhr">Dhr</option>
                    <option value="Mevr">Mevr.</option>
                </select>
            </p>
            <label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                <?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
 </form>        
        <!-- set input type to password onfocus -->
        <script type="text/javascript">
          function onFocusWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }          
          function onFocusHerhaalWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }
          
          function blurFunction(id, informationToFill)
          {
            if (id.value == '')
            {
                id.value = informationToFill;
                
                if((informationToFill == 'Wachtwoord') || (informationToFill == 'Herhaal wachtwoord'))
                {
                    id.type="text";
                }
            }
          }
        </script>
?>

Gewijzigd op 20/12/2012 16:23:11 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:09:32
Quote Anchor link
code-tags a.u.b.


En je HTML-source uit je browser?
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:10:04
Quote Anchor link
wat bedoel je html source? hierboven is toch de enige relevante code?
Gewijzigd op 20/12/2012 16:15:33 door - Marco -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.