Uniek computer nummer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 11:34:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een stukje beveiliging op mijn site. Nu word er heel vaak gesproken over het feit dat je een user moet identificeren met zijn IP-adres. Maar stel nu dat je een gebruiker een half uur geen toegang geeft tot je site omdat hij bijv. 20 foutieve login pogingen heeft gedaan. Wat nu als deze gebruiker in een bedrijfs/school netwerk zit? Dan word het hele netwerk geblokkeerd.

Nu vroeg ik me af of het ook mogelijk is om een soort uniek nummer van een computer of browser op te vragen, een soort MAC adres idee. Of heeft iemand een andere manier om te voorkomen dat een volledig netwerk word geblokeerd.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:45:50
 
Bas de jong

bas de jong

30/10/2013 12:24:41
Quote Anchor link
en als de user nou via zijn telefoon op internet zit met een dynamisch ip adres?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 12:37:56
Quote Anchor link
Bas:

Juist door een uniek nummer van de telefoon/computer te nemen ipv IP heb je dat probleem niet meer.
Gewijzigd op 30/10/2013 12:38:57 door Matthijs Vos
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/10/2013 12:41:40
Quote Anchor link
Je zou aan token authenticatie kunnen denken.

- Wikipedia token (indentificatie)

Ik weet echter verder niet hoe je dat op een goede manier met PHP zou kunnen bouwen
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 12:48:52
Quote Anchor link
De bedoeling is eigenlijk een bezoeker te koppelen aan een nummer, en dit nummer bij elk nieuwe bezoek weer te gebruiken. Zodat stel er komt een hacker op de site en die begint een poging de login te hacken. Na bijv. 25x word hij geblokkeerd omdat hij tevaak verkeerd wachtwoord heeft geprobeerd. Hij switcht van IP en hij denkt er weer op te kunnen (aangezien er 9 v/d 10x word gecheckt op IP) maar door het gebruik van een gekoppeld nummer aan een gebruiker kan hij er nog steeds niet op. Zijn IP is namelijk wel gewijzigd maar zijn computer (en daardoor het nummer) zijn nog steeds gelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2013 12:54:08
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 12:48:52:
Zodat stel er komt een hacker op de site en die begint een poging de login te hacken. Na bijv. 25x word hij geblokkeerd omdat hij tevaak verkeerd wachtwoord heeft geprobeerd.
Daarvoor kun je ook (tijdelijk) één gebruikersaccount blokkeren.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/10/2013 12:57:33
Quote Anchor link
Als beveiliging zo'n groot issue is zou ik het alsvolgt beveiligen:

- Zorg voor een login systeem (username, password)
- Houd bij hoevaak iemand met 1 ip adres probeerd in te loggen
- Bij 3 maal een verkeerde poging wordt het account voor 24 uur geblokkeerd
- Bij 3 maal een verkeerde poging wordt het IP voor 24 uur geblokkeerd
- Zorg er voor dat cross site forgery niet mogelijk is
- Zorg ervoor dat hack als mysql etc niet mogelijk/geminimaliseerd is
- Een eventueel extra optie is om naar username en password een bepaalde code of token mee te geven die naast het wachtwoord ingevuld moet worden als derde veld.
 
Michael -

Michael -

30/10/2013 13:34:47
Quote Anchor link
Een IP adres is naar mijn idee nog steeds het enige goede 'unieke computer nummer'. En ja in een bedrijf of school zitten er meerdere op 1 IP, maar dit voorkom je niet. Dynamische IP's blijven ook lastig.
Hoe je dit echt goed moet oplossen weet ik ook niet en vraag ik mij ook af.
Hoe ik het doe is het aantal login pogingen van een IP bijhouden en zet ik in de sleep() functie (eventueel delen door 10 of 5 of 2 o.i.d. om niet heel veel vertraging te krijgen) stel dat je dit deelt door 2 dan moet de hacker naar 10 inlogpogingen 5 seconden wachten voordat het script verder gaat. Hiermee voorkom je dat hij heel veel pogingen kan doen en een bruteforce aanval wordt hier ook mee vertraagd.
Voordeel is dat het IP of gebruikersnaam niet wordt geblokkeerd.
Als de gebruiker dan op zijn account wil inloggen in het zelfde netwerk heeft hij wel wat vertraging bij het inloggen, maar het kan wel. Inlogpogingen ouder dan een uur tellen niet meer mee in de vertraging.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 13:44:55
Quote Anchor link
@Ward:
En wat als de hacker dan ipv 1 gebruiker probeert 1 wachtwoord op alle gebruikers probeert?

@Bas:
En als er dan vanuit een school netwerk word ingelogd met 300 computers? Dan is 300 pogingen helemaal niet zo gek, terwijl dat vanuit een huisnetwerk met 3 computers heel gek is.

@Michael:
Dat is inderdaad wel een goed idee. Doe je dat dan gebaseerd op het aantal pogingen op 1 account of per IP?

Ik lees inderdaad overal dat dit eigenlijk niet mogelijk is. Dus ga dan maar voor de IP gebaseerde methode
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 13:48:39
Quote Anchor link
IP + Browser hashen? Heb je toch een iets uniekere ID voor een gebruiker dan alleen maar het IP.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2013 13:53:35
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 13:44:55:
@Ward:
En wat als de hacker dan ipv 1 gebruiker probeert 1 wachtwoord op alle gebruikers probeert?

Dat werkt dan alleen als de hacker alle gebruikersnamen weet. Dit kun je dus al voor een groot deel voorkomen door ook gebruikersnamen geheim te houden: de gebruikersnaam waarmee iemand inlogt, kun je beter niet gelijk maken aan de schermnaam/alias die voor iedereen zichtbaar is.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 13:58:11
Quote Anchor link
@hertog:
Op het moment dat een hacker dan zijn user agent gaat aanpassen is hij om het hele systeem heen. en kan hij door blijfen gaan zo lang hij wil aangezien het systeem dan steeds denkt dat het een andere computer in het netwerk is. Daarnaast binnen schoolnetwerken word overal dezelfde browser gebruikt.

@ward:
De gebruikersnamen zijn gelijk aan de leerlingnummers op onze school, en die zijn via het roostersysteem voor iedereen toegankelijk
 
Michael -

Michael -

30/10/2013 13:59:20
Quote Anchor link
@Matthijs, Zowel ip, tijd, gebruikersnaam, etc. wordt opgeslagen in een tabel 'attempts'. Weet niet meer precies of het alleen op de gebruikersnaam vertraagt of ook als je andere gebruikersnamen probeert.

Ook zou je nog iets met een captcha kunnen doen dat je deze toont na 3 foute inlogpogingen, hiermee voorkom je ook aanvallen en gebruikers haken dan ook vaak wel af. Zelf heb ik niet zoveel met captcha's en gebruik ze zelf nergens.

@Jan, wat bedoel je met browser hashen, de User agent? Deze kun je simpel aanpassen dus kan je hier iets voor maken dat je elke seconde een andere user agent hebt. Dit is geen betrouwbare waarde.
Met IP's/Proxy kun je ook wel het één ander doen, maar daarom blijft het ook een discussie wat nou de goede manier is.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 14:05:44
Quote Anchor link
@matthijs, ja jij vraagt een uniek ID van de gebruiker. Aan de hand van de browser en ip heb je een zon uniek mogelijk ID. Dat het betrouwbaar is nee, maar dat is een IP ook niet.

En binnen een netwerk hoeft niet iedereen dezelfde browser te hebben. Zo zit de ene op een mac, andere op windows, weer een andere op eigen laptop etc etc
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 14:08:42
Quote Anchor link
@Hertog
Nee binnen een netwerk niet nee. Maar ik doel eigenlijk meer op de grote netwerken als school en bedrijfsnetwerken. Hier word door een systeembeheerder vaak overal dezelfde browser geinstaleerd.
Wat is volgens jou een goede check voor login beveiliging dan?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 14:15:05
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 14:08:42:
@Hertog
Nee binnen een netwerk niet nee. Maar ik doel eigenlijk meer op de grote netwerken als school en bedrijfsnetwerken. Hier word door een systeembeheerder vaak overal dezelfde browser geinstaleerd.
Wat is volgens jou een goede check voor login beveiliging dan?


Valt je tegen, heb je gelezen wat ik heb gezegd? Neem de school waar ik op zit of waar ik op gezeten heb. Studenten en docenten nemen eigen laptop mee. De ene heeft een windows, de andere een macbook. De bestaane computers, ene lokaal heeft bijvoorbeeld weer windows, andere weer imac. En denk ook eens aan tablets, telefoons. Allemaal verschillende browsers en allemaal op 1 netwerk.

Wat ik een goede beveiliging vind? Ik zou gewoon de gebruiker waarop ingelogd is blokkeren voor 10 a 15 min of dergelijke.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.