Unieke gegevens uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gurdt Hooghoudt

Gurdt Hooghoudt

01/07/2011 10:53:45
Quote Anchor link
Beste PHPHulp,

Ben ik weer!
Ik heb een script gevonden die kan laten zien hoeveel gebruikers online zijn ik heb er een tabel bij gedaan dat hij de Usernames er ook nog even in gooit maar hoe kan ik zeg maar Unieke namen uit de database halen zodat ik die kan ECHO'n dus kan laten zien WELKE gebruikers er online zijn.

Want hij heeft een timestamp en hij telt de unieke IP adressen dus sommige namen komen er 2 x in dus ik wil ze filteren iemand eenig idee?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:29:36
 
Tim S

Tim S

01/07/2011 11:13:55
 
Gurdt Hooghoudt

Gurdt Hooghoudt

01/07/2011 11:18:55
Quote Anchor link
Als allereerst bedankt voor je snelle reactie.

Maar wat doe ik nou fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$namen_qry
= mysql_query("SELECT DISTINCT username FROM useronline");
$get_namen = mysql_fetch_assoc($namen_qry);
echo $get_namen;
?>
 
Write Down

Write Down

01/07/2011 11:26:49
Quote Anchor link
Simpel, je hebt geen foutafhandeling ingebouwd. Verder echo je iets wat normaal een array zou moeten zijn.
 
Gurdt Hooghoudt

Gurdt Hooghoudt

01/07/2011 11:27:32
Quote Anchor link
het is me gelukt!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
="SELECT DISTINCT username FROM useronline";
    $res=mysql_query($sql);
    
    while($row = mysql_fetch_array($res)) {
    echo $row['username'].'<br>';
    }



?>
Gewijzigd op 01/07/2011 11:28:46 door Gurdt Hooghoudt
 
Write Down

Write Down

01/07/2011 11:42:34
Quote Anchor link
En waar is de foutafhandeling gebleven?
 
Gurdt Hooghoudt

Gurdt Hooghoudt

01/07/2011 11:58:40
Quote Anchor link
Foutafhandeling?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

01/07/2011 12:53:47
Quote Anchor link
Foutafhandeling is een heel belangrijk onderdeel binnen PHP.
 
Gurdt Hooghoudt

Gurdt Hooghoudt

01/07/2011 14:56:04
Quote Anchor link
Tijdens een van mijn laatste vragen was het i.v.m veiligheid maar beter als ik bepaalde errors weg haalde.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    <?php
    while($row = mysql_fetch_array($res) or die('FOUT: '.mysql_error())) {
    echo $row['username'].', ';
    }

    ?>
Gewijzigd op 01/07/2011 15:00:34 door Gurdt Hooghoudt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.