Unieke waarden in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben Janssen

Ben Janssen

19/09/2010 19:13:06
Quote Anchor link
Beste PHPer's

Ik heb wat hulp nodig, ik ben namelijk een echte noob op het gebied, scripting lukt enigsinds wel, maar als ik met MySQL moet gaan werken, dan komt er niets van terecht.

De database heeft 3 kolommen (ID,resnr,datum)
ID nummer is een auto incremend.
resnr is een uniek nummer dat met behulp van Rand word gemaakt.
datum is de dat van input.

Het doel:
Een uniek nummer maken, en vervolgens nakijken of dit nummer al bestaad in de DB, zoniet, dan invoeren, anders nieuw nummer maken.

Dit nummer word ook gebruikt in de bevestigings mail.

Wie kan en wil mij helpen, onderstaand is wat ik heb.
Ik ben nu dus echt de weg kwijt over hoe ik dit loop.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

/**
 * @author Ben
 * @copyright 2010
 */

$order = rand(1000000000,9999999999);

$con = mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

 
mysql_select_db($dbname, $con);
 
$result = mysql_query("SELECT * FROM reserveren WHERE resnr=".$order);
 
if($result == 0)
  {

INSERT INTO reserveren (resnr, datum) VALUES ($order, $datum)
}

  


?>

Topic titel aangepast. Kies in het vervolg zelf een duidelijke titel.[/modedit]
Gewijzigd op 20/09/2010 16:05:47 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:08:16
 

19/09/2010 19:17:35
Quote Anchor link
Verzin een normale titel.
 
Justin S

Justin S

19/09/2010 19:28:01
 
Bob van der Valk

Bob van der Valk

19/09/2010 21:28:02
Quote Anchor link
nou, zou je die sql query niet eens uitvoeren in een variable?
op line 21
 
Ben Janssen

Ben Janssen

20/09/2010 14:46:06
Quote Anchor link
@Karl, zoek liever een ander forum om mensen af te kraken.

@Justin
bedankt voor de link, maar ik word er niet wijzer van.

ik heb nu dit, en nog steeds krijg ik een fout op die zelfde regel, als ik mij niet vergis, heb ik het nu geschreven als een variabel.
maar snappen doe ik het helaas nog niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

/**
 * @author Ben
 * @copyright 2010
 */

$order = rand(1000000000,9999999999);

$con = mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

 
mysql_select_db($dbname, $con);
 
$qry = mysql_query("SELECT resnr FROM reserveren WHERE resnr=".$order);
$result = mysql_query($qry);
while ($row = mysql_fetch_array($result));
    {

        if($result > 0);
            {

                $order2 = rand (1000000000,9999999999);
                $qry2 = mysql_query("INSERT INTO reserveren ('resnr', 'datum') VALUES ("$order2", "$datum")");
            }

        else
            {
                INSERT INTO reserveren (resnr, datum) VALUES ($order, $datum);
            }
    }

if (mail("[email protected]","uw bevestiging","uw nummer"))
    {

        echo "uw nummer is niet gemaakt of bestond al"
    }
mysql_close($con)

?>
 

20/09/2010 14:50:01
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/09/2010 19:17:35:
Verzin een normale titel.


Verzin eens een normale topic titel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.