UNION??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »
Wes achternaam

wes achternaam

07/10/2013 16:00:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende probleempje. Ik wil uit twee tabellen gegevens halen. Daarvoor wil ik 1 query gebruiken. Nu gebruik ik UNION maar hij geef het verkeerd weer...??

Hij moet zeg maar vanuit tabel 1 naam, titel, jaar weergeven en vanuit de andere staat, opmerkingen

Deze query gebruik ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
$SQL
= "SELECT
        id,
        nummer,
        titel,
        jaar,
        'missende kolom',
        'missende kolom'
    FROM vierkleuren
        WHERE
        id = '$id'
        UNION
        SELECT
        vierkleuren_id,
        users_id,
        eigen_jaar,
        eerste_druk,
        staat,
        opmerkingen
    FROM
        vierkleuren_edit
    WHERE
    vierkleuren_id = '$id'
        AND
        users_id = "
.$_SESSION['user_id']."";

$result = mysql_query($SQL);
            // error afhandeling
            if($result !==false){
            }

            else
            echo mysql_error();
            // end error afhandeling
        while ( $db_field = mysql_fetch_assoc($result) ) {    
            ?>

            <tr>
                <td rowspan="2" width="150"><a href="img/<?php echo $reeks; ?>/gr/<?php echo $db_field['nummer']; ?>.jpg" rel="lightbox" title="<?php echo $db_field['titel']; ?>" STYLE="text-decoration: none; color: #CC0000"><img src="img/<?php echo $reeks; ?>/kl/<?php echo $db_field['nummer']; ?>.gif" width="150" height="194" alt="" /></a></td>
                <td rowspan="2" valign="top"><font size="+1"><b><?php echo $db_field['titel']; ?></b></font><br>
                <font><b>Nummer: </b><?php echo $db_field['nummer'] ; ?></font><br>
                <b>Jaar: </b><?php echo $db_field['jaar']; ?></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>&nbsp;</td>
            </tr>
            <tr>
                <td colspan="2"><b>Eerste druk: </b><?php echo $db_field['eerste_druk'];?></td>
            </tr>
            <tr>
                <td colspan="2"><b>Staat: </b><?php echo $db_field['staat'];?></td>
            </tr>
            <tr>
                <td colspan="2"><b>Opmerking: </b><?php echo $db_field['opmerkingen'];?></td>
            </tr>


Hoop dat jullie zien wat ik bedoel.
Hij geeft zeg maar de output twee x weer maar over die twee zijn dan ook de waardes verdeeld. Alsof hij een loop maakt. Eerst pakt hij de waardes uit tabel 1 en dan begint hij weer overnieuw en pakt hij de waardes uit tabel 2.

dubbeltopic verwijderd en code tags gewijzigd.[/modedit]
Gewijzigd op 07/10/2013 16:07:41 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:58:32
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/10/2013 16:24:49
Quote Anchor link
De query doet exact wat jij vertelt wat ie moet doen, namelijk iets uit de ene tabel selecteren en daarna iets uit de andere tabel.
Wat jij nodig hebt is waarschijnlijk een join
 
Wes achternaam

wes achternaam

07/10/2013 16:46:57
Quote Anchor link
ik had ook een join gemaakt maar dan laat hij alles zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$SQL =
"SELECT
v.id,
v.nummer,
v.titel,
v.jaar,
e.vierkleuren_id,
e.users_id,
e.eigen_jaar,
e.eerste_druk,
e.staat,
e.opmerkingen
FROM vierkleuren AS v
INNER JOIN vierkleuren_edit AS e
ON (e.vierkleuren_id = '$id'
   AND e.users_id = ".$_SESSION['user_id'].")";


Maar bij deze zoals ik al zei laat hij alles zien wat er is en niet de spicifieke records
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

07/10/2013 17:03:35
Quote Anchor link
Als de query niet in PHP werkt probeer hem dan de query op de database (zonder php).

Je gebruik bij $id(regel 15) enkele(') horen dat geen dubbele(") te zijn?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/10/2013 17:05:39
Quote Anchor link
Ik neem aan dat er een relatie bestaat tussen de tabellen via id->vierkleuren_id?
Dan zet je die in de JOIN voorwaarden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
:
.......
INNER JOIN vierkleuren_edit AS e
    ON e.vierkleuren_id = v.id
WHERE
    v.id = 12
AND
    e.users_id = 4321

Waar ik getallen heb staan zet je de waardes uit de variabelen.

Wat je eerst had was een cross join.
Gewijzigd op 07/10/2013 17:06:08 door Ger van Steenderen
 
Wes achternaam

wes achternaam

07/10/2013 20:01:04
Quote Anchor link
Hij doet het. Hartstikke bedankt!!!!!

Maar dan nog 1 vraag, als hij niks in de vierkleuren_edit tabel staat dan moet hij nog wel de andere info weergeven van de andere tabel. Hoe kan dat gerealiseerd worden???
Gewijzigd op 07/10/2013 20:28:15 door wes achternaam
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/10/2013 00:38:25
Quote Anchor link
met een OUTER JOIN?

kijk anders even hier: http://www.sitepoint.com/understanding-sql-joins-mysql-database/
 
Wes achternaam

wes achternaam

08/10/2013 18:42:51
Quote Anchor link
nou ik heb t gelezen en volgens mij moet ik de left join hebben. dus ik heb de volgende query gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$SQL
=  "SELECT
             "
.$reeks.".id,
             "
.$reeks.".nummer,
             "
.$reeks.".titel,
             "
.$reeks.".jaar,
             "
.$reeks."_edit.".$reeks."_edit_id,
             "
.$reeks."_edit.users_id,
             "
.$reeks."_edit.eigen_jaar,
             "
.$reeks."_edit.eerste_druk,
             "
.$reeks."_edit.staat,
             "
.$reeks."_edit.opmerkingen
         FROM
             "
.$reeks."
         LEFT JOIN
             "
.$reeks."_edit
         ON
             "
.$reeks.".id = ".$reeks."_edit.".$reeks."_id
         WHERE
             "
.$reeks."_edit.".$reeks."_id = ".$id."
         AND
             "
.$reeks."_edit.users_id = ".$_SESSION['user_id']."";
?>


Het probleem blijft hetzelfde. Als in de table ".$reeks."_edit niks staat dan laat hij heleemaal niets zien terwijl ik wel wil dat hij dan uit table ".$reeks." de nummer titel en jaar laat zien want die staan er wel in.

Kan iemand mij helpen...??

Toevoeging op 08/10/2013 20:49:05:

iemand..??? Ik kom er echt niet ui. Ik heb nu inner join, left join, right join en Union geprobeerd. maar geen succes
Gewijzigd op 08/10/2013 20:50:37 door wes achternaam
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/10/2013 09:45:14
Quote Anchor link
Er zijn twee dingen waarbij je rekening moet houden bij een LEFT JOIN.

Het eerste is de volgorde waarin de tabellen in de FROM clause staan.
Er is een groot verschil tussen 'niet helemaal' en 'helemaal niet', hetzelfde geldt voor een LEFT JOIN.

Het tweede is dat kolommen uit de gejoinde tabel geen waarde (NULL) hebben als niet aan de join voorwaarden wordt voldaan, als je die dan in de WHERE op een bepaalde waarde controleert .... (kan je zelf invullen)
 
Erwin H

Erwin H

09/10/2013 10:01:06
Quote Anchor link
En als aanvulling op Ger, zodat de volgende vraag direct beantwoord wordt. Als je de voorwaarde die je nu in de WHERE hebt staan alleen wil gebruiken om ervoor te zorgen dat de juiste records worden gejoined, dan kan je die voorwaarde in de ON clause van de LEFT JOIN zetten. In dat geval worden uit de _edit tabel alleen de records geselecteerd met de juiste user_id. Uit de hoofdtabel worden nog gewoon alle records geselecteerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.