Unknown column in 'field list'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Markson

Mark Markson

30/08/2013 10:19:07
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een probleem met mijn sql query. Ik krijg deze error:

Unknown column 'bericht' in 'field list'

Dit krijg ik als ik mijn query echo:
Code (sql)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
'INSERT INTO `dieren` (naam, soort, werelddeel, land, bericht) VALUES ('Aziatische olifant', 'Duizendpoten', 'Afrika', 'India', '
Dit is een testbericht')

Blijkbaar mist er ergens een apostrof, maar ik weet niet waar...
Dit is mijn code voor dit script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php

class Admin{

    private $host = 'localhost';
    private $user = 'xxxx';
    private $password = 'xxxx';
    private $database = 'xxxx';
    
    function
MakeAnimal(){
        if(isset($_POST['button'])){
            
            $name = $_POST['naam'];
            $species = $_POST['soort'];
            $continent = $_POST['werelddeel'];
            $country = $_POST['land'];
            $message = $_POST['bericht'];
            $tellen = 0;
            $return = "";
            
            if($name == ""){
                $return.= "<div class='error'>Je hebt geen naam ingevuld!</div>";
                $tellen ++;
            }

            
            if($country == ""){
                $return.= "<div class='error'>Je hebt geen land ingevuld!</div>";
                $tellen ++;
            }

            
            if($message == ""){
                $return.= "<div class='error'>Je hebt geen bericht ingevuld.</div>";
            }

            
            if($tellen < 1){
                
                $mysqli = new mysqli($this->host, $this->user, $this->password, $this->database);
                $sql = "INSERT INTO `dieren` (naam, soort, werelddeel, land, bericht) VALUES ('$name', '$species', '$continent', '$country', '$message')";
                if($mysqli->query($sql)){
                    $return.= "<div class='yes'>Het dier is succesvol toegevoegd! Je kan er nog een toevoegen, als je wil.</div>";
                    $return.= $sql;
                }
else{
                    $return.= $mysqli->error;
                    $return.= $sql;
                    
                }
                
                
            }
            
        }
else{
            $return = "";
        }

        
        return $return;
    }
}

?>


Graag in het vervolg bij alle codes de -tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 30/08/2013 18:02:09 door Nick Dijkstra
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:56:35
 
Erwin H

Erwin H

30/08/2013 10:27:52
Quote Anchor link
Blijkbaar bestaat de kolom 'bericht' niet in je tabel waarin je probeert in te voeren.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/08/2013 10:31:00
Quote Anchor link
Hij zegt dus letterlijk dat er geen kolom bericht bestaat. Misschien moet het met een hoofdletter?
 
Mark Markson

Mark Markson

30/08/2013 10:43:52
Quote Anchor link
Jawel... Hier is een plaatje van de structuur van mijn tabel:

http://tinypic.com/view.php?pic=9ht5wx&s=5
 
Erwin H

Erwin H

30/08/2013 10:57:05
Quote Anchor link
Laten we er vanuit gaan dat MySQL niet gek is, dus als MySQL zegt dat die kolom niet bestaat, dan bestaat die kolom niet (of in elk geval kan MySQL hem niet vinden).
Controleer of je de juiste host hebt, de juiste database en de juiste tabel.
 

30/08/2013 17:45:32
Quote Anchor link
Maak van Bericht eens varchar(100), en probeer het dan eens?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.