Unlink (verwijder) foto's uit map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »
Marco Hendriks

Marco Hendriks

11/02/2013 13:52:22
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een cms dat ik voor een website aan het maken ben (me eerste cms). Nu heb ik het standaard upload script gebruikt dat op de w3c schools staat, werkt perfect. Nu gebruik ik het script hier onder om al de foto's die in de map staan weertegeven. Nu wil ik ze ook weer kunnen verwijderen maar ik kom er maar niet achter hoe. Kan iemand mij hier mee helpen?

als vast bedankt :).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
$files
= glob("upload/*.*");
for ($i=0; $i<count($files); $i++)
{

    $num = $files[$i];
    ?>
<div class="imgbox"><?
        echo '<img src="'.$num.'" alt="" class="imgimg"/>'."<br/>";
        ?>
<div class="imgtext"><?
            print $num."<br/>";
        ?>
</div>
          <div class="verwijder">
                <form action="   " method="post">
                    <input type="hidden" name="" value=""/>
                    <input type="submit" value="verwijder">
                </form>
            </div>
        </div>
<?
    }
?>
Gewijzigd op 11/02/2013 13:55:38 door Marco Hendriks
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:56:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2013 13:53:46
Quote Anchor link
Kan je het tussen [code] en [/code]-tags plaatsen door je bericht te wijzigen? Dat maakt het beter leesbaarder.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

11/02/2013 13:56:06
Quote Anchor link
gebeurd dank je voor de tip.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/02/2013 14:04:37
Quote Anchor link
Je bent aardig op weg. Het lijkt overigens totaal niet op een CMS maar het zou een onderdeel er van kunnen zijn.
bij action="" kun je bijvoorbeeld deleteimage.php invullen.
Maak vervolgens van regel 15
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php <input type="hidden" name="foto" value="<?php echo $num; ?>"/> ?>

deleteimage.php wordt dan het script dat aangeroepen zal worden als men op [verwijder] klikt. Je moet dat script dan gaan maken waarin je met $_POST['foto'] de filename kan uitlezen en vervolgens met unlink() kan verwijderen
Gewijzigd op 11/02/2013 14:05:44 door Frank Nietbelangrijk
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

11/02/2013 14:13:01
Quote Anchor link
Ja het is een onderdeel van een CMS ja klopt.






Toevoeging op 11/02/2013 16:25:57:

Kan iemand me hier mee verder helpen. Ik probeer met deleteimage.php de foto te verwijderen. na aanrader van Frank Nietbelangrijk berichtje.

deleteimage.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
    if(isset($_POST['foto'])) {
        unlink("/upload/".$num); // gaat niet goed
    }
?>


Toevoeging op 12/02/2013 10:56:01:

Ik ben iets veder gekomen krijg nu geen foutmeldingen maar hij doet het ook nog niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if(isset($_POST['foto'])) {
                                
    if(file_exists("upload/".file_name) && (file_name!=''))
     {

          unlink("upload/".file_name);
              chmod("upload/".file_name,0777);
        }
}

?>


Kan iemand me hiermee veder helpen?
Gewijzigd op 11/02/2013 16:25:50 door Marco Hendriks
 
Bart V B

Bart V B

12/02/2013 11:11:40
Quote Anchor link
Je doet het verkeerd om eerst chmodden, en dan pas unlink toepassen. ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(isset($_POST['foto'])) {
                                
    if(file_exists("upload/".file_name) && (file_name!=''))
     {

          chmod("upload/".file_name,0777);
          unlink("upload/".file_name);
              
     }
}

?>
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

12/02/2013 11:54:25
Quote Anchor link
Ik heb net de aanpassing gedaan alleen hij verwijderd de foto nog steeds niet...
Wat doe ik verkeerd?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
$files
= glob("upload/*.*");
for ($i=1; $i<count($files); $i++)
{

    $num = $files[$i];
    ?>
<div class="imgbox"><?
        echo '<img src="'.$num.'" alt="" class="imgimg"/>'."<br/>";
        ?>
<div class="imgtext"><?
            print $num."<br/>";
        ?>
</div>
          <div class="verwijder">
                <form action="fotoupload.php" method="post">
                    <input type="hidden" name="foto" value="<?php echo $num; ?>"/>
                    <input type="submit" value="verwijder">
                </form>
            </div>
        </div>
    <?
                // van af hier werkt het niet meer...

        if(isset($_POST['foto'])) {
                                        
            if(file_exists("upload/".file_name) && (file_name!=''))
             {

                  chmod("upload/".file_name,0777);
                  unlink("upload/".file_name);
                      
             }
        }                    
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2013 12:10:39
Quote Anchor link
Zet je error_reporting(E_ALL) eens aan.
En waar komt de constante file_name vandaan?
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

12/02/2013 12:25:34
Quote Anchor link
Ja je hebt gelijk ik heb hem error_reporting(E_ALL); aangezet en hij geeft aan dat de file_name niet herkend word.
Deze had ik zo via een tutorial gevonden en heb hem ook al veranderd in $num (dacht dat dit de juiste variable was) maar dat wou ook niet werken...

Hier met wat ik dacht dat de juiste vaiabale was (krijg ik geen fout meldingen maar doet ook niks).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
error_reporting(E_ALL);

$files = glob("upload/*.*");
for ($i=1; $i<count($files); $i++)
{

    $num = $files[$i];
    ?>
<div class="imgbox"><?
        echo '<img src="'.$num.'" alt="" class="imgimg"/>'."<br/>";
        ?>
<div class="imgtext"><?
            print $num."<br/>";
        ?>
</div>
          <div class="verwijder">
                <form action="fotoupload.php" method="post">
                    <input type="hidden" name="foto" value="<? echo $num; ?>"/>
                    <input type="submit" value="verwijder">
                </form>
            </div>
        </div>
    <?

        if(isset($_POST['foto'])) {
                                        
            if(file_exists("upload/".$num) && ($num!=''))
             {

                  chmod("upload/".$num,0777);
                  unlink("upload/".$num);
                      
             }
        }                    
    }

?>
Gewijzigd op 12/02/2013 12:27:42 door Marco Hendriks
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2013 12:28:29
Quote Anchor link
Zit die niet gewoon in $_POST['foto'] want daar test je op en dat komt uit het formulier.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

12/02/2013 12:32:56
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2013 12:37:12
Quote Anchor link
Hier zet je de waarde/naam toch in de input van het formulier.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="hidden" name="foto" value="<? echo $num; ?>"/>

Die komt dus terug in $_POST['foto'].
Dus het wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 if(isset($_POST['foto'])) {
                                        
            if(file_exists("upload/".$_POST['foto']) && ($_POST['foto'] != ''))
             {

                  chmod("upload/".$_POST['foto'],0777);
                  unlink("upload/".$_POST['foto']);
             }
 }

?>
Gewijzigd op 12/02/2013 12:37:52 door - SanThe -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

12/02/2013 13:03:38
Quote Anchor link
Dank je is vrij logisch en volgens mij heb ik het probleem nu opgelost. Ik heb gekeken naar wat hij echo'd als ik op de knop druk daar kwam uit: upload/naamfoto.jpg. Nu heb ik overal de "upload/". weg gehaald in de code en nu doet hij het wel. Dit is de nieuwe code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 if(isset($_POST['foto'])) {
                                        
            if(file_exists($_POST['foto']) && ($_POST['foto'] != ''))
             {

                  chmod($_POST['foto'],0777);
                  unlink($_POST['foto']);
             }
 }

?>


Allemaal bedankt voor de hulp en reacties.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.