update maakt me GEK !

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Groovez acid

groovez acid

09/04/2012 22:06:21
Quote Anchor link
ik probeer twee records te updaten
vool elke speler van een wedstrijd moet er punten aangepast worden, en ook de totaal punten moeten aangepast worden

het eerste doet ie gewoon zoals hoort
en het tweede doet ie niet, ja heel soms doet hij het voor de tweede speler, maar nooit voor de winner ...
het is dus de bedoeling dat de winnaar 100 krijgt, de tweede 95, derde 90,...
de var namen zijn allemaal correct, alsook te tabel en kolom namen

kan iemand ff kijken aub?
ik zie er echt niks mis mee

het is dus de tweede update die raar doet ...

er staan 3 controles op het laats in de return message, de eerste werken normaal, maar de $maks controle niet ...
het rare hiervan is dat $maks gebruikt word voor de eerste controle samen te stellen, en daar doet hij zen werk ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

include("./includes/egl_inc.php");
$secure = new secure();
$secure->secureGlobals();
page_protect();

global $config;

$matchidcheck = $_SESSION['matchid'];
$maks = '100';

$players=mysql_query("SELECT playerid FROM ffa_points WHERE matchid='$matchidcheck' order by killsdeaths DESC");
            while(list($playerid)=mysql_fetch_array($players))
            {

            
                $playerspoints=mysql_query("SELECT points FROM members WHERE id='$playerid'");
                while(list($points)=mysql_fetch_row($playerspoints))
                {

                $userpoints = $points;
                }

                $newpoints = $userpoints + $maks;
                mysql_query("UPDATE members SET points = $newpoints
                WHERE id='$playerid'"
);
                mysql_query("UPDATE ffa_points SET xppoints = $maks
                WHERE id='$playerid' and matchid='$matchidcheck'"
);
                if ($totalxp > 51)
                {

                $maks = $maks - 5;
                }
                
            }


                                  $mes="$newpoints $points $maks All Results have been stored succesfully !! Thank You !";
                    return success($mes,'./ffamatchesarchive.php');

include("$config[html]");
?>
Gewijzigd op 09/04/2012 22:20:09 door Groovez acid
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:59:13
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2012 22:12:00
Quote Anchor link
Echo je query met variabelen erin eens naar het scherm, en draai deze op de sql prompt. Verder variabelen buiten quotes halen
 
Groovez acid

groovez acid

09/04/2012 22:21:43
Quote Anchor link
ik heb ff een aanpassing gedaan, maar kan je mee ff zeggen wat je bedoeld met var buiten quotes
hebben ze me nog gezegd, maar kan je me dat tonen?

en hoe echo ik een query naar het scherm?
en dan die query in phpmyadmin uitvoeren? ik volg niet helemaal :)
een voorbeeld zou echt cool zijn !
Gewijzigd op 09/04/2012 22:32:20 door groovez acid
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2012 22:45:32
Quote Anchor link
Tutje van mij over de quotes: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/correct-quoten/772/variabelen-buiten-quotes/2081/

En die echo: gewoon in dit geval mysql_query() even vervangen door echo. Nu wordt ie niet uitgevoerd, maar krijg je de query op het scherm. Die kan je dan in phpmyadmin draaien onder het kopje sql
 
Groovez acid

groovez acid

09/04/2012 23:09:23
Quote Anchor link
ok bedankt !
wat kan er mislopen als het niet zo is?
heel men pagina zit vol met die dingen ... :(

en die echo ga ik meteen proberen

Toevoeging op 09/04/2012 23:15:13:

UPDATE ffa_points SET xppoints = 100 WHERE id='12' and matchid='14'UPDATE ffa_points SET xppoints = 95 WHERE id='1' and matchid='14'

lijkt te werken ...


Toevoeging op 09/04/2012 23:22:37:

omg its working now

what a noob error ... it was a wrong name of a field ...

sorry voor het engels, ben ik zo gewoon :)
nadat ik de query hier las zag ik het!
bedankt~!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.