UPDATE MySql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/06/2022 11:16:50
Quote Anchor link
Hallo en ja daar ben ik weer.

Ik wil een UPDATE doen richting de Dbase, echter krijgt hij alle info goed binnen, maar hij update de DBase niet.
Ik krijg alles wat ik wil, maar ergens heb ik iets over het hoofd gezien misschien?

Dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include('./dbase.php');
    session_start();
    
    $title = $_POST['title'];
    $story = $_POST['story'];
    $ID = $_POST['ID'];
    
    echo "<br>".$title."<br>";
    echo nl2br($story)."<br>";
    echo $writer."<br>";
    echo $ID;

    $sql ='UPDATE News SET Title="'.$title.'", Story="'.$story.'" WHERE ID="'.$ID.'"';
        
    header('Location: ../index.php?menu=news');
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:08:53
 
Jorn Reed

Jorn Reed

02/06/2022 11:23:33
Quote Anchor link
Ik zie geen uitvoer van de query. Nu is het puur een variablel met een query string.

Toevoeging op 02/06/2022 11:24:34:

Jorn Reed op 02/06/2022 11:23:33:
Ik zie geen uitvoer van de query. Nu is het puur een variablel met een query string.


Ik kan ook niet op welke manier je met de DB verbindt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/06/2022 11:26:50
Quote Anchor link
Je moet de functie mysqli_query gebruiken om de query te executen. Lees ook iets over prepared statements (PDO), want op dit moment is je query erg onveilig.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/06/2022 11:29:27
Quote Anchor link
Hij doet alles, want als ik alles met een echo doe, dan krijg ik ook results te zien.
Hij doet ook de sql uitvoeren, maar toch verschijnt er niks in de dbase.
Hedt item wat ik aan wil passen, blijft onveranderd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/06/2022 11:32:46
Quote Anchor link
>> Hij doet alles, want als ik alles met een echo doe, dan krijg ik ook results te zien.

Goed lezen wat er wordt gezegd!!!

>> Ik zie geen uitvoer van de query.

>> Je moet de functie mysqli_query gebruiken om de query te executen.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/06/2022 11:33:06
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 02/06/2022 11:29:27:
Hij doet alles, want als ik alles met een echo doe, dan krijg ik ook results te zien.
Hij doet ook de sql uitvoeren, maar toch verschijnt er niks in de dbase.
Hedt item wat ik aan wil passen, blijft onveranderd.


PS: dit is de dbase strutuur van News

ID
Title
Story
Writer
date

Toevoeging op 02/06/2022 11:36:23:

code nu aangepast maar nu blijft hij steken op de $sql

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include('./dbase.php');
    session_start();
    
    $title = $_POST['title'];
    $story = $_POST['story'];
    $ID = $_POST['ID'];
    
    echo "<br>".$title."<br>";
    echo nl2br($story)."<br>";
    echo $writer."<br>";
    echo $ID;

    $sql = mysqli_query('UPDATE News SET Title="'.$title.'", Story="'.$story.'" WHERE ID="'.$ID.'"');
        
    header('Location: ../index.php?menu=news');
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/06/2022 11:39:09
Quote Anchor link
Hier staat een voorbeeld:

https://www.w3schools.com/php/php_mysql_update.asp

Bekijk het blok "Example (MySQLi Procedural)"

Eerst lezen, daarna zelf proberen.
 
Jan R

Jan R

02/06/2022 11:42:28
Quote Anchor link
JE voer nu wel de query uit maar haalt geen gegevens op laat staan uitsturen naar de ontvanger
nog te namen stappen dus
controleren of de query ok is: if($sql) {....}
Lees de gegevens indien ok mysqli_fetch_.....
stuur de uitvoer door naar de gebruiker echo ....
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/06/2022 11:45:25
Quote Anchor link
Code is niet veel veranderd, maar nu werkt ie ineens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    include('./dbase.php');
    session_start();
    
    $title = $_POST['title'];
    $story = $_POST['story'];
    $ID = $_POST['ID'];
    
    echo "<br>".$title."<br>";
    echo nl2br($story)."<br>";
    echo $writer."<br>";
    echo $ID;

    $sql = 'UPDATE News SET Title="'.$title.'", Story="'.$story.'" WHERE ID="'.$ID.'"';
    
        if(mysqli_query($connect, $sql)) {
            echo "<br>Record Updated Succesfully";
        }
else {
            echo "<br>Error Updating record";
        }

header('Location: ../index.php?menu=news');
?>
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2022 11:46:57
Quote Anchor link
vaak is het erg verhelderend als je mysqi_error() print als het mis gaat met het uitvoeren.

a) omdat je geen verbinding hebt met de database;
b) omdat je query opbouw niet klopt (lijkt hier ok)
c) omdat tabellen of kolommen toch net anders heten;
d) omdat er een niet-escapete ' in je invoer zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!$sql) {
   echo 'fout met query: ' . mysqli_error($conn);
}

?>


Maar mogelijk is het ook zinnig om de error reporing van PHP gewoon aan te zetten: dan krijg je vast een melding over dat je eerste parameter van mysqli_query() een string is ipv een verbinding

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
?>


Toevoeging op 02/06/2022 11:48:08:

Arno van Zanten op 02/06/2022 11:45:25:
Code is niet veel veranderd, maar nu werkt ie ineens


Niet veel, maar je gebruikt nu wél $connect in je mysqli_query()....

Maar zet sowieso je error_reporting aan. Dit had php je ook kunnen melden.



Toevoeging op 02/06/2022 11:49:39:

enne: gebruiker meteen bij het einde van de pagina doorverwijzen is (zeker tijdens het ontwikkelen) niet heel handig. Je ziet dan eventuele uitvoer of foutmeldingen ook niet meer. Zeker niet als ook nog output-buffering aan staat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/06/2022 12:04:03
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 02/06/2022 11:45:25:
Code is niet veel veranderd, maar nu werkt ie ineens

Daarom gaf ik je ook dat voorbeeld, en daarom is het van belang om goed te lezen. Ik krijg de indruk dat je iemand bent die alles 'snel snel' wilt doen. En dan maak je dus fouten. Fouten die je zelf kunt voorkomen/oplossen door even op je gemak een voorbeeld te bekijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2022 12:23:38
Quote Anchor link
Ik raad je aan om een goede tutorial te zoeken, en goed door te nemen wat er gebeurt.

Voor queries en databaseafhandelingen kan je hier mooie uitleg vinden:
https://github.com/arienclaij/sql-boilerplate/tree/master/mysqli
Deze zal ik de komende tijd even verder updaten.

Verder krijg ik ook sterk de indruk dat je echt van de hak-op-de-tak spring bij het maken van PHPscript. Dan loop je weer vast in basis-kennis, en een dag later loop je vast bij iets waar je wat gevorderder voor moet zijn.

Mijn advies: Zet alles waar je mee bezig bent even in de koelkast, en werk alles netjes stap voor stap af vanaf hoofdstuk 1. Steeds meer leer je PHP dan beter kennen, en elke stap die je maakt daar heb je ook profijt van bij de opvolgende hoofdstukken.

Anders loop je kans dat je veel belangrijke theorie gaat missen, en eventueel cruciale fouten gaat maken waar je laten spijt van zal hebben, zoals veiligheidslekken, of slordige code die je jezelf aanleert. Iets dat je absoluut NIET wilt.
Gewijzigd op 02/06/2022 12:28:51 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

02/06/2022 17:26:35
Quote Anchor link
Je bedoelt Read The Fine Manual? ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.