update query' OPGELOST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 10:21:57
Quote Anchor link
Hoi, hopelijk kan iemand mij helpen met onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");


$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN '2000' THEN Pupullen A
WHEN '2001' THEN Pupullen B
WHEN '2002' THEN Pupullen C
ELSE Junioren
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>


De code doet precies wat het moet doen, de kolom cat wordt geupdate afhankelijk van de inhoud van de kolom gebdat. Dus indien gebdat = 2000 krijgt de kolom cat Pupillen A. Echter nu veranderd dit elk jaar en moet alles hardcoded opnieuw aangepast worden. Ik wil het zo maken dat van het huidige jaar 11 jaar worden afgetrokken en de uitkomst daarvan worden vergeleken met de kolom gebdat. Zie onderstaand niet werkend voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");


$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN 'YEAR(NOW) -11' THEN Pupullen A
WHEN 'YEAR(NOW) -12' THEN Pupullen B
WHEN 'YEAR(NOW) -13' THEN Pupullen C
ELSE Junioren
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>


Iemand enig idee om mij wat verder te helpen, bij voorbaat dank.
Gewijzigd op 30/04/2011 14:34:35 door Bart nukem
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:32:41
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 11:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CASE WHEN '2000'
     THEN 'Pupillen A'
     ELSE CASE WHEN '2001'
               THEN 'Pupillen B'
               ELSE CASE WHEN '2002'
                         THEN 'Pupillen C'
                         ELSE 'Junioren'
                    END
          END
END                


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN YEAR(NOW) -11 THEN 'Pupullen A'
WHEN YEAR(NOW) -12 THEN 'Pupullen B'
WHEN YEAR(NOW) -13 THEN 'Pupullen C'
ELSE 'Junioren'
END
Gewijzigd op 30/04/2011 12:20:27 door Noppes Homeland
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 12:48:41
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 30/04/2011 11:55:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CASE WHEN '2000'
     THEN 'Pupillen A'
     ELSE CASE WHEN '2001'
               THEN 'Pupillen B'
               ELSE CASE WHEN '2002'
                         THEN 'Pupillen C'
                         ELSE 'Junioren'
                    END
          END
END                




Noppes bedankt voor de reactie, maar dit is niet de oplossing. Ik wil in 1 mysql query de gegevens ophalen uit het datumveld gebdat en afhankelijk daarvan het veld cat updaten. Dus stel het huidige jaar min 10 is iemand in de cat(tegorie) Junioren A. Dus meer zoals hieronder bij de code voor het inserten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
switch($jaar) {
case $jaar > date('Y')-7:
      $cat = "Te jong";
      if ($geslacht=="M")
  $kncode = 0;
else
  $kncode = 0;
        
   break;    
    
case $jaar == date('Y')-7:
      $cat = "Minipupillen";
      if ($geslacht=="M")
  $kncode = 2;
else
  $kncode = 1;
        
   break;
case $jaar == date('Y')-8:
      $cat = "Pupillen C";
     if ($geslacht=="M")
  $kncode = 4;
else
  $kncode = 3;  
   break;  
case $jaar == date('Y')-9:
      $cat = "Pupillen B";
     if ($geslacht=="M")
  $kncode = 6;
else
  $kncode = 5;  
   break;
case $jaar == date('Y')-10:
       $cat = "Pupillen A";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 8;
else
  $kncode = 7;    
   break;
case  $jaar == date('Y')-11:
       $cat = "Pupillen A";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 8;
else
  $kncode = 7;    
   break;
case $jaar == date('Y')-12:
      $cat = "Junioren D";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 10;
else
  $kncode = 9;  
   break;


Hierboven is de $jaar het geboorte jaar van de deelnemer. Dit heb ik gebruikt voor het inserten, maar aangezien wij allemaal ouder worden is de junoren A volgend jaar al bij de senioren, vandaar de berekening $jaar == date('Y')-11:
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 13:20:19
Quote Anchor link
Kan je dan beter niet kijken naar hoe oud iemand is en dat verwerken in de CASE WHEN
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 13:25:37
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 30/04/2011 13:20:19:
Kan je dan beter niet kijken naar hoe oud iemand is en dat verwerken in de CASE WHEN


Dat is natuurlijk ook mogelijk, maar het moet gewoonweg ook kunnen in 1 update query mysql. Ik zoek nog even verder.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 13:27:41
Quote Anchor link
Als je die switch netjes uitschrijft naar SQL CASE dan ben je er toch.

Maar ja ik zal toch gaan voor leeftijds categorisatie, dan wordt de CASE WHEN ook niet zo onoverzichtelijk
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 13:35:02
Quote Anchor link
De leeftijd is niet bepalend, het geboortejaar wel. Als ik onderstaande regel juist aanpas moet het werken:

WHEN '2000' THEN Pupullen A enz enz

moet worden

WHEN huidig jaar - EXTRACT(YEAR FROM gebdat) is gelijk aan 11 THEN Pupillen A
WHEN huidig jaar - EXTRACT(YEAR FROM gebdat) is gelijk aan 10 THEN Pupillen B

enz enz
 
Daniel O

Daniel O

30/04/2011 14:02:55
Quote Anchor link
De expressie YEAR(NOW) is ongeldig... je stuurt MySql op pad om het jaar van de waarde in kolom NOW te zoeken, in plaats van wat je wilt: het huidige jaar.

YEAR(NOW()) is de juiste syntax.
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 14:33:49
Quote Anchor link
Opgelost, het kan zo makkelijk zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");
$jaar = date('Y');

$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN $jaar -7 THEN 'Minipupil'
WHEN $jaar -8 THEN 'Pupillen C'
WHEN $jaar -9 THEN 'Pupillen B'
WHEN $jaar -10 THEN 'Pupillen D'
ELSE 'Junioren'
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>
 
Jasper DS

Jasper DS

30/04/2011 14:38:15
Quote Anchor link
gebruik een nette foutafhandeling idpv or die, waarom zou je script moeten doodgaan voor een foutje? Indien jij een foutje maakt ga je toch ook niet dood?
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 14:46:20
Quote Anchor link
Jasper, je hebt gelijk en ik heb een prachtige foutafhandeling van jou klaar staan, het ging me echter nu alleen voor het resultaat... in ieder geval bedankt
 
Roger Keulen

Roger Keulen

01/05/2011 21:28:06
Quote Anchor link
Als je toch een INSERT of UPDATE doet van uit PHP dan kun je de keuze in welke klassen iemand speelt ook in de PHP omgeving doen.

Dus bij de INSERT of UPDATE mee geven in welke klassen hij speelt.

De DATABASE moet dan gaan controleren of dit wel het geval is. Maar soms wilt men deze regel ook weer kunnen overschrijven. Dus ik zou het aan de client/PHP kant gaan oplossen. Wat je ook kun doen is gewoon er voor zorgen dat de user interface alvast de juiste klasse selecteerd bij het invoeren van de geboorte datum, dan kun je ook nog van de regel afwijken. Je moet dan alleen een VIEW maken met daarin iedereen met een afwijkende geboorte datum.


Groetjes: Roger Keulen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE VIEW view_SPELERS AS
  SELECT *,
  CASE YEAR(CURRENT_TIMESTAMP)-YEAR(splGEBDAT)
    WHEN 7 THEN 'Pupillen A'
    WHEN 8 THEN 'Pupillen B'
    WHEN 9 THEN 'Pupillen C'
    ELSE 'Junioren' END AS splKLASSEN
  FROM `spl_SPELERS`
  ORDER BY splKLASSEN, splACHTERNAAM, splVOORNAAM


Alleen wat als je jarig bent tijdens de tweede helft?


Groetjes: Roger Keulen.
Gewijzigd op 01/05/2011 21:48:53 door Roger Keulen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.