update query' OPGELOST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 10:21:57
Quote Anchor link
Hoi, hopelijk kan iemand mij helpen met onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");


$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN '2000' THEN Pupullen A
WHEN '2001' THEN Pupullen B
WHEN '2002' THEN Pupullen C
ELSE Junioren
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>


De code doet precies wat het moet doen, de kolom cat wordt geupdate afhankelijk van de inhoud van de kolom gebdat. Dus indien gebdat = 2000 krijgt de kolom cat Pupillen A. Echter nu veranderd dit elk jaar en moet alles hardcoded opnieuw aangepast worden. Ik wil het zo maken dat van het huidige jaar 11 jaar worden afgetrokken en de uitkomst daarvan worden vergeleken met de kolom gebdat. Zie onderstaand niet werkend voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");


$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN 'YEAR(NOW) -11' THEN Pupullen A
WHEN 'YEAR(NOW) -12' THEN Pupullen B
WHEN 'YEAR(NOW) -13' THEN Pupullen C
ELSE Junioren
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>


Iemand enig idee om mij wat verder te helpen, bij voorbaat dank.
Gewijzigd op 30/04/2011 14:34:35 door Bart nukem
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:44:30
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 11:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CASE WHEN '2000'
     THEN 'Pupillen A'
     ELSE CASE WHEN '2001'
               THEN 'Pupillen B'
               ELSE CASE WHEN '2002'
                         THEN 'Pupillen C'
                         ELSE 'Junioren'
                    END
          END
END                


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN YEAR(NOW) -11 THEN 'Pupullen A'
WHEN YEAR(NOW) -12 THEN 'Pupullen B'
WHEN YEAR(NOW) -13 THEN 'Pupullen C'
ELSE 'Junioren'
END
Gewijzigd op 30/04/2011 12:20:27 door Noppes Homeland
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 12:48:41
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 30/04/2011 11:55:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CASE WHEN '2000'
     THEN 'Pupillen A'
     ELSE CASE WHEN '2001'
               THEN 'Pupillen B'
               ELSE CASE WHEN '2002'
                         THEN 'Pupillen C'
                         ELSE 'Junioren'
                    END
          END
END                




Noppes bedankt voor de reactie, maar dit is niet de oplossing. Ik wil in 1 mysql query de gegevens ophalen uit het datumveld gebdat en afhankelijk daarvan het veld cat updaten. Dus stel het huidige jaar min 10 is iemand in de cat(tegorie) Junioren A. Dus meer zoals hieronder bij de code voor het inserten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
switch($jaar) {
case $jaar > date('Y')-7:
      $cat = "Te jong";
      if ($geslacht=="M")
  $kncode = 0;
else
  $kncode = 0;
        
   break;    
    
case $jaar == date('Y')-7:
      $cat = "Minipupillen";
      if ($geslacht=="M")
  $kncode = 2;
else
  $kncode = 1;
        
   break;
case $jaar == date('Y')-8:
      $cat = "Pupillen C";
     if ($geslacht=="M")
  $kncode = 4;
else
  $kncode = 3;  
   break;  
case $jaar == date('Y')-9:
      $cat = "Pupillen B";
     if ($geslacht=="M")
  $kncode = 6;
else
  $kncode = 5;  
   break;
case $jaar == date('Y')-10:
       $cat = "Pupillen A";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 8;
else
  $kncode = 7;    
   break;
case  $jaar == date('Y')-11:
       $cat = "Pupillen A";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 8;
else
  $kncode = 7;    
   break;
case $jaar == date('Y')-12:
      $cat = "Junioren D";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 10;
else
  $kncode = 9;  
   break;


Hierboven is de $jaar het geboorte jaar van de deelnemer. Dit heb ik gebruikt voor het inserten, maar aangezien wij allemaal ouder worden is de junoren A volgend jaar al bij de senioren, vandaar de berekening $jaar == date('Y')-11:
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 13:20:19
Quote Anchor link
Kan je dan beter niet kijken naar hoe oud iemand is en dat verwerken in de CASE WHEN
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 13:25:37
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 30/04/2011 13:20:19:
Kan je dan beter niet kijken naar hoe oud iemand is en dat verwerken in de CASE WHEN


Dat is natuurlijk ook mogelijk, maar het moet gewoonweg ook kunnen in 1 update query mysql. Ik zoek nog even verder.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 13:27:41
Quote Anchor link
Als je die switch netjes uitschrijft naar SQL CASE dan ben je er toch.

Maar ja ik zal toch gaan voor leeftijds categorisatie, dan wordt de CASE WHEN ook niet zo onoverzichtelijk
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 13:35:02
Quote Anchor link
De leeftijd is niet bepalend, het geboortejaar wel. Als ik onderstaande regel juist aanpas moet het werken:

WHEN '2000' THEN Pupullen A enz enz

moet worden

WHEN huidig jaar - EXTRACT(YEAR FROM gebdat) is gelijk aan 11 THEN Pupillen A
WHEN huidig jaar - EXTRACT(YEAR FROM gebdat) is gelijk aan 10 THEN Pupillen B

enz enz
 
Daniel O

Daniel O

30/04/2011 14:02:55
Quote Anchor link
De expressie YEAR(NOW) is ongeldig... je stuurt MySql op pad om het jaar van de waarde in kolom NOW te zoeken, in plaats van wat je wilt: het huidige jaar.

YEAR(NOW()) is de juiste syntax.
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 14:33:49
Quote Anchor link
Opgelost, het kan zo makkelijk zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");
$jaar = date('Y');

$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN $jaar -7 THEN 'Minipupil'
WHEN $jaar -8 THEN 'Pupillen C'
WHEN $jaar -9 THEN 'Pupillen B'
WHEN $jaar -10 THEN 'Pupillen D'
ELSE 'Junioren'
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>
 
Jasper DS

Jasper DS

30/04/2011 14:38:15
Quote Anchor link
gebruik een nette foutafhandeling idpv or die, waarom zou je script moeten doodgaan voor een foutje? Indien jij een foutje maakt ga je toch ook niet dood?
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 14:46:20
Quote Anchor link
Jasper, je hebt gelijk en ik heb een prachtige foutafhandeling van jou klaar staan, het ging me echter nu alleen voor het resultaat... in ieder geval bedankt
 
Roger Keulen

Roger Keulen

01/05/2011 21:28:06
Quote Anchor link
Als je toch een INSERT of UPDATE doet van uit PHP dan kun je de keuze in welke klassen iemand speelt ook in de PHP omgeving doen.

Dus bij de INSERT of UPDATE mee geven in welke klassen hij speelt.

De DATABASE moet dan gaan controleren of dit wel het geval is. Maar soms wilt men deze regel ook weer kunnen overschrijven. Dus ik zou het aan de client/PHP kant gaan oplossen. Wat je ook kun doen is gewoon er voor zorgen dat de user interface alvast de juiste klasse selecteerd bij het invoeren van de geboorte datum, dan kun je ook nog van de regel afwijken. Je moet dan alleen een VIEW maken met daarin iedereen met een afwijkende geboorte datum.


Groetjes: Roger Keulen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE VIEW view_SPELERS AS
  SELECT *,
  CASE YEAR(CURRENT_TIMESTAMP)-YEAR(splGEBDAT)
    WHEN 7 THEN 'Pupillen A'
    WHEN 8 THEN 'Pupillen B'
    WHEN 9 THEN 'Pupillen C'
    ELSE 'Junioren' END AS splKLASSEN
  FROM `spl_SPELERS`
  ORDER BY splKLASSEN, splACHTERNAAM, splVOORNAAM


Alleen wat als je jarig bent tijdens de tweede helft?


Groetjes: Roger Keulen.
Gewijzigd op 01/05/2011 21:48:53 door Roger Keulen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.