UPDATE QUERY

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/05/2019 13:01:39
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen met de query??

UPDATE QUERY
tabel 1 (basis)
basis_id basis_aantal doel_aantal
1 4 0
2 4 0
3 4 0


tabel 2 (data)
data_id basis_id
1 1
2 1
3 1
4 2
5 2

tabel1.basis_id = tabel2.basis_id

Ik wil nu het veld doel_aantal in tabel1 vullen met het aantal keer dat basis_id dat voorkomt in tabel2.
Dus tabel1.basis_id 1 veld doel_aantal wordt 3
tabel1.basis_id 2 veld doel_aantal wordt 2
tabel1.basis_id 3 veld doel_aantal blijft 0
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:46:54
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/05/2019 13:32:55
Quote Anchor link
Zoiets ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
update tabel_1 set doel_aantal = (select count(tabel_2.basis_id) from tabel_2 where tabel_2.basis_id = 1) where basis_id = 1;




Toevoeging op 06/05/2019 13:41:57:

En als je er een procedure van maakt hoef je alleen de id op te geven en je krijgt het bijgewerkte resultaat terug.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
DROP PROCEDURE IF EXISTS `tabel`;;
CREATE PROCEDURE `tabel`(IN `tabelId` int)
BEGIN
UPDATE tabel_1 SET doel_aantal = (SELECT COUNT(tabel_2.basis_id) FROM tabel_2 WHERE tabel_2.basis_id = tabelId) WHERE basis_id = tabelId;
SELECT * FROM tabel_1 WHERE basis_id = tabelId;
END;;
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/05/2019 14:08:37
Quote Anchor link
Zie ik dan toch nog iets over het hoofd. Ik krijg onderstaande foutmelding.
basisi=tabel1
data=tabel2

$sql ="UPDATE basis ";
$sql.="SET doel_aantal = (SELECT COUNT(data.basis_id FROM data WHERE data.basis_id = 1) ";
$sql.="WHERE basis_id = 1 ";
$rs_sql = mysqli_query($verbinding,$sql) or die(mysqli_error());

//Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in
 
Gerhard l

gerhard l

06/05/2019 14:20:25
Quote Anchor link
'Or die' is niet de meest nette manier van foutafhandeling, maar wat betreft je warning, je vergeet je mysqli connectie mee te geven: mysqli_error($verbinding)

Wat betreft je andere query, je sluit je COUNT( niet af.
Gewijzigd op 06/05/2019 14:26:08 door gerhard l
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/05/2019 14:34:58
Quote Anchor link
Boven in het script wordt de verbinding geopend dat kan de reden van de foutmelding niet zijn.

if(!$verbinding){trigger_error('Fout bij verbinden met database: '.mysqli_connect_error());exit();}
 
Gerhard l

gerhard l

06/05/2019 14:38:15
Quote Anchor link
Ja je hebt wel verbinding, maar deze geef je niet mee aan de 'mysqli_error' functie, waardoor de PHP warning getoond wordt in plaats van de sql error.
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/05/2019 14:59:21
Quote Anchor link
Oke, nu wel meegegeven.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM data WHERE data.basis_id = 1) WHERE basis_id = 1' at line 1
 
Gerhard l

gerhard l

06/05/2019 15:01:35
Quote Anchor link
Heb je ook mijn andere opmerking gezien over de COUNT?
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/05/2019 15:09:34
Quote Anchor link
Wel gezien, de andere query is niet van mijzelf maar aangereikt door Adopive Solution. Ik weet helaas niet hoe ik COUNT moet afsluiten.

Als de syntax als volgt gebruik;

$sql="UPDATE basis SET doel_aantal = (SELECT COUNT(data.basis_id) FROM data WHERE data.basis_id = 1) WHERE basis_id = 1 ";

$rs_sql = mysqli_query($verbinding,$sql) or die(mysqli_error($verbinding));
krijg ik geen foutmelding meer. Het bedoelde veld dat aangepast zou moeten worden wordt echter niet geupdate.

Toevoeging op 06/05/2019 15:36:02:

Oke, nu zie ik het. Met afsluiten bedoel je )


Toevoeging op 06/05/2019 15:37:24:

Nu werkt het. Allen bedankt voor de info. Daar was ik zelf niet uitgekomen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/05/2019 16:16:13
Quote Anchor link
Enkele kanttekeningen.

Alleen basis_id 1 is nu bijgewerkt met deze data? Dit zou je dus voor alle basis_id's moeten doen die voorkomen in tabel #2?

doel_aantal in tabel #1 is in wezen redundante informatie. Wat als deze informatie ondertussen verandert in tabel #2? Hoe houd je dit synchroon, of kan dat niet gebeuren? Persoonlijk zou ik ook gebruik maken van transacties voor dit soort queries.

En waarom houd je dit niet direct bij in tabel #1, desnoods in een aparte kolom. Of je maakt een trigger, zodat als er een rij wordt toegevoegd in tabel #2, je dit direct verwerkt in (al dan niet die extra kolom) in tabel #1.

Punt is, je creëert nu zelf overhead en daarmee extra complexiteit. Is deze overhead echt noodzakelijk?
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/05/2019 17:20:45
Quote Anchor link
Klopt, is ook meer een eenmalige opschoon actie.
Is inderdaad ook bij te houden bij invoer maar en kan niet alleen worden toegevoegd maar ook weer verwijderd. Ook daar moet dan in beide tabellen gemuteerd worden. Maar bedankt voor de tip.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.