UPDATE query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »
Pieter Joordens

Pieter Joordens

11/02/2008 21:40:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik wil een query updaten: bv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "
    UPDATE
         table
    SET
         field = '.........'
    WHERE
         field2 = '"
.$_GET['field2']."'
"
;
mysql_query($sql);
?>

het is dan de bedoeling dat hij het de kolom 'field' update naar de waarde die er stond + 1. Wat moet er dan bij die puntjes staan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:35:26
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
field + 1
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 21:44:00
Quote Anchor link
De GET mag natuurlijk niet onbeveiligd in de query staan, ik neem aan dat dit slechts een heel beroerd voorbeeld is.
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

11/02/2008 21:47:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn: zonder single quotes of wat dan ook?

@pgFrank: goed aangenomen ;)

Quote:
en misschien een beetje offtopic.. maar wat geeft de mysql functie NOW() voor een waarde terug? is dat jaarmaanddaguurminuutseconde ofzo? bv 20080211220145 ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/02/2008 22:16:00
Quote Anchor link
Pieter schreef op 11.02.2008 21:47:
@Jan Koehoorn: zonder single quotes of wat dan ook?

Je wilt een waarde met 1 verhogen. Dan neem ik aan dat je als veldtype INT of iets dergelijks hebt, en dan zijn single quotes niet nodig.
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 22:22:00
Quote Anchor link
Quote:
NOW()

Returns the current date and time as a value in 'YYYY-MM-DD HH:MM:SS' or YYYYMMDDHHMMSS.uuuuuu format, depending on whether the function is used in a string or numeric context. The value is expressed in the current time zone.

Toch handig zo'n handleiding... ;)
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 13:16:00
Quote Anchor link
oke tnx, en is er een php functie die precies dezelfde waarde teruggeeft?
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Zie de php-functie date(), daarmee kun je dezelfde syntax opmaken.

Let op: Ga niet in PHP afhandelen wat je in de database kan afhandelen. De database kan dit in veel gevallen veel sneller. SQL is King!
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 13:40:00
Quote Anchor link
Ja dat vind jij, dat weet ik , maar mijn query moet kijken waar de kolom die bij een update de waarde NOW() krijgt, kleiner is dan NOW() - 86400, dus of die update meer dan 24 uur geleden is. ik vind het makkelijker om dat met php te doen, maar als jij een sql manier hebt die sneller is.. Graag =D

Grtz

Quote:
edit: de mysql_real_escape_string() functie zet slashes voor single quotes ed, toch? hoe haal je die bij de output weer weg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Dat kan veel eenvoudiger!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  *
FROM
  tabelnaam
WHERE
  datum < NOW() - INTERVAL 24 HOUR
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 13:51:00
Quote Anchor link
jup oke tnx, en wil je nog ff naar mijn edit in m'n laatste post kijken?
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 13:55:00
Quote Anchor link
Slashes? Dan zit je waarschijnlijk te klooien met magic_quotes ON of addslashes. Dan is het namelijk logisch dat er nog meer slashes in de data komen te staan. magic_quotes zet je uit, evt. met .htaccess, en addshashes gebruik je helemaal nooit op data die je in de database gaat zetten.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

12/02/2008 14:13:00
Quote Anchor link
.. en filteren is stripslashes()
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Gerben Jacobs schreef op 12.02.2008 14:13:
.. en filteren is stripslashes()
Die je dus evenmin nodig hebt.
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 14:52:00
Quote Anchor link
maar op
http://www.php.net/mysql_real_escape_string staat dat als je een string escaped er dan backslashes (oke sorry in mijn edit zei ik slashes) voor de single quotes komen staan, kijk maar naar dat voorbeeld
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 15:00:00
Quote Anchor link
Ja, en? Het gebruik van backslashes is noodzakelijk om de query te beveiligen.
Dit zal mislukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 'da's mooi';

Deze zal wél lukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 'da\'s mooi';

En daarvoor heb je de functie mysql_real_escape_string():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$string
= "da's mooi";
$query = "SELECT '".mysql_real_escape_string($string)."';";
echo $query;
?>

De ontwikkelaars van PHP hebben ooit de blunder gemaakt door magic_quotes in te voeren. Dat levert een hoop problemen op. Het gebruik van add- en stripslashes is inmiddels ook achterhaald, dat levert namelijk hardcoded ellende op in de data. Met mysql_real_escape_string() zet je een backslash in de query die niet in de data wordt opgeslagen. Je hoeft hem er dus ook niet meer uit te slopen bij het weergeven van de data. Dat is dus precies zoals je het hebben wilt: zuivere data in de database.

Edit: mysql_real_escape_string() gebruik je nooit bij het echoen van data, het voorbeeld op php.net geeft dus alleen maar even aan wat er in de query komt te staan. Verder slaat het voorbeeld nergens op.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 15:10:00
Quote Anchor link
ow oke hartstikke bedankt!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.