UPDATE query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »
Pieter Joordens

Pieter Joordens

11/02/2008 21:40:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik wil een query updaten: bv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "
    UPDATE
         table
    SET
         field = '.........'
    WHERE
         field2 = '"
.$_GET['field2']."'
"
;
mysql_query($sql);
?>

het is dan de bedoeling dat hij het de kolom 'field' update naar de waarde die er stond + 1. Wat moet er dan bij die puntjes staan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:25:38
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
field + 1
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 21:44:00
Quote Anchor link
De GET mag natuurlijk niet onbeveiligd in de query staan, ik neem aan dat dit slechts een heel beroerd voorbeeld is.
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

11/02/2008 21:47:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn: zonder single quotes of wat dan ook?

@pgFrank: goed aangenomen ;)

Quote:
en misschien een beetje offtopic.. maar wat geeft de mysql functie NOW() voor een waarde terug? is dat jaarmaanddaguurminuutseconde ofzo? bv 20080211220145 ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/02/2008 22:16:00
Quote Anchor link
Pieter schreef op 11.02.2008 21:47:
@Jan Koehoorn: zonder single quotes of wat dan ook?

Je wilt een waarde met 1 verhogen. Dan neem ik aan dat je als veldtype INT of iets dergelijks hebt, en dan zijn single quotes niet nodig.
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 22:22:00
Quote Anchor link
Quote:
NOW()

Returns the current date and time as a value in 'YYYY-MM-DD HH:MM:SS' or YYYYMMDDHHMMSS.uuuuuu format, depending on whether the function is used in a string or numeric context. The value is expressed in the current time zone.

Toch handig zo'n handleiding... ;)
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 13:16:00
Quote Anchor link
oke tnx, en is er een php functie die precies dezelfde waarde teruggeeft?
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Zie de php-functie date(), daarmee kun je dezelfde syntax opmaken.

Let op: Ga niet in PHP afhandelen wat je in de database kan afhandelen. De database kan dit in veel gevallen veel sneller. SQL is King!
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 13:40:00
Quote Anchor link
Ja dat vind jij, dat weet ik , maar mijn query moet kijken waar de kolom die bij een update de waarde NOW() krijgt, kleiner is dan NOW() - 86400, dus of die update meer dan 24 uur geleden is. ik vind het makkelijker om dat met php te doen, maar als jij een sql manier hebt die sneller is.. Graag =D

Grtz

Quote:
edit: de mysql_real_escape_string() functie zet slashes voor single quotes ed, toch? hoe haal je die bij de output weer weg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Joordens
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Dat kan veel eenvoudiger!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  *
FROM
  tabelnaam
WHERE
  datum < NOW() - INTERVAL 24 HOUR
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 13:51:00
Quote Anchor link
jup oke tnx, en wil je nog ff naar mijn edit in m'n laatste post kijken?
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 13:55:00
Quote Anchor link
Slashes? Dan zit je waarschijnlijk te klooien met magic_quotes ON of addslashes. Dan is het namelijk logisch dat er nog meer slashes in de data komen te staan. magic_quotes zet je uit, evt. met .htaccess, en addshashes gebruik je helemaal nooit op data die je in de database gaat zetten.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

12/02/2008 14:13:00
Quote Anchor link
.. en filteren is stripslashes()
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Gerben Jacobs schreef op 12.02.2008 14:13:
.. en filteren is stripslashes()
Die je dus evenmin nodig hebt.
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 14:52:00
Quote Anchor link
maar op
http://www.php.net/mysql_real_escape_string staat dat als je een string escaped er dan backslashes (oke sorry in mijn edit zei ik slashes) voor de single quotes komen staan, kijk maar naar dat voorbeeld
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 15:00:00
Quote Anchor link
Ja, en? Het gebruik van backslashes is noodzakelijk om de query te beveiligen.
Dit zal mislukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 'da's mooi';

Deze zal wél lukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 'da\'s mooi';

En daarvoor heb je de functie mysql_real_escape_string():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$string
= "da's mooi";
$query = "SELECT '".mysql_real_escape_string($string)."';";
echo $query;
?>

De ontwikkelaars van PHP hebben ooit de blunder gemaakt door magic_quotes in te voeren. Dat levert een hoop problemen op. Het gebruik van add- en stripslashes is inmiddels ook achterhaald, dat levert namelijk hardcoded ellende op in de data. Met mysql_real_escape_string() zet je een backslash in de query die niet in de data wordt opgeslagen. Je hoeft hem er dus ook niet meer uit te slopen bij het weergeven van de data. Dat is dus precies zoals je het hebben wilt: zuivere data in de database.

Edit: mysql_real_escape_string() gebruik je nooit bij het echoen van data, het voorbeeld op php.net geeft dus alleen maar even aan wat er in de query komt te staan. Verder slaat het voorbeeld nergens op.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

12/02/2008 15:10:00
Quote Anchor link
ow oke hartstikke bedankt!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.