UPDATE script (mysqli) niet werkend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

18/12/2014 18:19:02
Quote Anchor link
Heey mensen,

Ik probeer mensen hun wachtwoord te kunnen laten veranderen.
Maar het lijkt dat mijn script gewoon niet wil reageren ofzo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function updatePassword($username, $password) {
    global $con;

    $username;
    $password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);

    mysqli_query($con, "UPDATE users SET password='$password' WHERE usersname='$username'");
}

?>


en op een andere pagina vraag ik mijn functie wel gewoon weer op!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
updatePassword($username, $password);
$msg = 'Password is changed succesfull!<br>Please login again!';
?>
<meta http-equiv="Refresh" content="0, URL=index.php?succes=<?=$msg?>"><?php
$expireDate
= new DateTime('2 days ago');
setcookie('login', $userData['username'], $expireDate->getTimestamp());
exit();
?>


Hopelijk hebben jullie een idee wat er fout is.
Dankjullie wel :)
Gewijzigd op 18/12/2014 18:20:08 door Mathieu Posthumus
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:22:47
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/12/2014 18:34:55
Quote Anchor link
De eerste regel 5: $username verdwijnt.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

18/12/2014 18:37:07
Quote Anchor link
Ja dat was stom, maar dat is hem ook niet want wanneer ik dus hem weer vul met $username doet ie nog niks.
Want wat ik eerst deed was gewoon gelijk uit de parameters de $username pakken daarom probeerde ik dat.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/12/2014 18:39:14
Quote Anchor link
Okay, verdacht nummer 2 dan... Een typo in:

WHERE usersname='$username'"
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

18/12/2014 18:40:59
Quote Anchor link
Ward echt super bedankt altijd zulke dingetjes. :) Heb je misschien een tip hoe je dat sneller kan vinden
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/12/2014 18:43:17
Quote Anchor link
Mathieu Posthumus op 18/12/2014 18:40:59:
Ward echt super bedankt altijd zulke dingetjes. :) Heb je misschien een tip hoe je dat sneller kan vinden


echo je query.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.