UPDATE table from other table

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

04/12/2017 22:18:39
Quote Anchor link
Dag allemaal,

daar zijn we weer met die vervelende vragen :D

Ik heb een best wel veel velden in een 'redelijk groot' tabel.

Ik maak tijdelijke tabellen aan, om zo meervoudige aanpassingen te kunnen doen. Zonder dat de eindgebruiker die 1-20seconden hier last van heeft.

Deze data wil ik graag weer terug updaten naar de 'live' tabel.
Maar zo lui als ik ben, wil ik niet ALLE velden gaan benoemen, want het is 100% zeker dat de veldnamen hetzelfde zijn.
Ik gebruik namelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
CREATE TABLE tmp_' . $hdesk . ' AS
                            SELECT *
                            FROM dns_tickets
                            WHERE ticket_hdesk = ' . $hdeskID

tickets heeft een primary key ticket_id met Auto Increment.
Ik heb wel het een en ander opgezocht en kwam eigenlijk op het volgende uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
REPLACE INTO dns_tickets live SELECT tmp.* FROM tmp_' . $hdesk . ' tmp WHERE live.ticket_id = tmp.ticket_id

Maar hierover las ik ook weer dat deze functie eigenlijk eerst doet deleten, en dan doet inserten, klopt dit?
Is er een betere oplossing hiervoor ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:31:04
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/12/2017 23:17:41
Quote Anchor link
Waar komt de noodzaak vandaan om een kopie te trekken? Dit lijkt mij onwenselijk omdat je dan ineens twee bronnen hebt van wat in wezen dezelfde informatie is.

Heb je al geprobeerd om bijvoorbeeld een (of meer) index(en) aan te maken voor snelle(re) lookup? Of gekeken hoe het komt dat e.e.a. traag is (aangenomen dat dat de reden is, of vanwaar dus deze wens)?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/12/2017 08:15:27
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Het komt doordat de update best wel wat langer duurt.
Ik moet alle tickets updaten mbt SLA's en kosten berekenen.
Per afdeling kunnen de kosten verschillen.

In eerste instantie dmv csv, xml en xls files update ik vrijwel alle tickets al met een vaste datum, zodat ik daarna kan zien welke geupdate zijn in de live tabel, en vervolgens in de import tabel zie welke nieuw zijn.

Alle updatet tickets moet ik bijwerken mbt SLA kosten en afdelingen, daarna de tickets uit de import tabel toevoegen, en ook nog eens bijwerken, met missende gegevens.

Dit x10 met een cronjob van 5 minuten, het liefst sneller, maar helaas heeft het update script iets tijd nodig om 100 duizenden tickets te bewerken.
M'n updates zijn op basis van de ticket_id, waarvan ik verwacht dat het niet veel sneller kan dmv extra index fields.

Hierdoor lopen gebruikers ietswat vertraging op.
Het gaat maar om seconden werk, soms iets langer dan 3 seconden in totaal om alles bij te werken, maar de tabel dns_tickets raakt gelocked, en staan queries in de wacht tijdens de updates na het importeren.

Dit wil ik graag teniet doen, door per helpdesk een copy te maken van de live tickets, incl. ID, en daarin te werken tot het klaar is, en dan in 1 klap de updates te verwerken.
(de inserts gebeuren wel op de live tabel, maar dat zijn aanzienlijk minder dan de updates)

Ik verwacht dat de eindgebruikers op deze manier geen tot zeer weinig vertraging oplopen, wat frustraties en ban's zal verminderen.
Bans in de zin van, qos bans omdat ze als kippen zonder kop refresh table blijven klikken (een ajax request dat de tickets ophaald op basis van hun filter en aantallen p. pagina)
 
Nick Vledder

Nick Vledder

05/12/2017 22:54:13
Quote Anchor link
Wat ik me afvraag, is of het noodzakelijk is om alle records van de tabel in een beweging te updaten en zo regelmatig ook. Zou je kunnen volstaan met enkel van records die geraadpleegd worden een actuele/ ge-update versie te tonen. Vervolgens ‘s nachts alle records bijwerken.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

06/12/2017 20:58:09
Quote Anchor link
Hi Nick,

Ja dit is gewenst.
Binnen een paar miljoen tickets zijn er gemiddeld vrijwel ongeveer 150.000 aanpassingen, soms meer binnen 3 minuten :-/

Ik heb trouwens dynamische waardes, maar ik weet niet of de SQL server er vrolijk van wordt als ie zelf alle berekeningen in een klap moet uitvoeren en dus zelf de records al update tijdens de import ipv uitbesteden aan php.

Ik zit er bijna aan te denken om over te gaan naar een SAP backend.
Hoewel ik niet denk dat het er veel beter op zal gaan worden.

Ik ga nog wat verder stoeien, en anders zeg ik gewoon dat ze maar ietwat geduld moeten hebben of hun verwachtingen moeten aanpassen in het FO en een nieuwe change aanvragen.
 
Nick Vledder

Nick Vledder

07/12/2017 09:33:41
Quote Anchor link
Het gaat dus om enorm veel records (>1mln) met daarin veel aanpassingen in een kort tijdsbestek. Als ik het goed heb begrepen zijn er ook aanpassingen waar een bepaald(e) algoritme/ rekenregel aan ten grondslag ligt. Ik kan me voorstellen dat er op één moment slechts van een beperkt aantal records (<1mln, <150k en misschien zelfs <100) de SLA-kosten geraadpleegd worden en dus bekend hoeven zijn. Kortom, toepassing van die algoritmes over >1mln records met zo'n 150k aanpassingen kon wel 's beduidend meer resources kosten als het 'on the fly' toepassen van algoritmes op de basisgegevens (?).

Het wordt al complexer als je over meerdere records een totaalplaatje opvraagt ('SLA afdelingskosten'?), maar het is nog steeds te doen en misschien wel efficiënter als bewerkingen die ook nog 's een UPDATE en/of INSERT met zich meebrengen.

Databases verschillen ook in snelheid. Met voor soort database werkt SAP? HANA?
Gewijzigd op 07/12/2017 10:12:56 door Nick Vledder
 
Aad B

Aad B

07/12/2017 11:32:13
Quote Anchor link
Nick Vledder op 07/12/2017 09:33:41:
Databases verschillen ook in snelheid. Met voor soort database werkt SAP? HANA?
SAP werkt doorgaans met Oracle maar kan in kleinere omgevingen ook Microsoft en HANA werken. Oracle is marktleider in SAP. In alle gevallen is het RDBMS wel bereikbaar buiten SAP maar een herkenbaar datamodel is niet echt beschikbaar. Een tabel aangemaakt met het SAP frontend is niet 1:1 terug te vinden in het RDBMS
Gewijzigd op 07/12/2017 11:35:02 door Aad B
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

07/12/2017 20:05:54
Quote Anchor link
Hi Nick,

Het gaat in een totaal plaatje inderdaad om miljoenen records, waarvan er gemiddeld 150.000 updates zijn in kort tijdbestek.

Het 'on the fly' toepassen van de algoritmes en berekeningen kan wel, maar het gaat niet om enkele gebruikers, en inderdaad zijn de totalen het meest van belang en het visualiseren van de data.

Uiteraard is dit nooit van ALLE tickets, maar in tijdsbestekken, en per team.
Het bedrijf waar ik werk is wereldwijd en een van de marktleiders op logistiek transport.

Deze tickets komen uit vele helpdesks, welke langzaam maar zeker wel ver gaan uitdunnen tot 1 centraal systeem (eindelijk). Maar dat betekend niet dat de tickets minder worden ;-)

Op het moment heb ik meerdere servers, p.s. draaien SQL op OutSystems

Ik ben met kleine projectjes bezig met SAP Hana en Fiori, maar .. anyways ik voel dat we afdwalen :D
Kan ik simpelweg gewoon alle kolommen en records van tabel updaten naar tabel2 op tabel1.id = tabel2.id

Zonder alle veldnamen te specificeren, jullie begrijpen wel dat dit een uitgebreid en 'levend' project is, en als ik deze query elke keer moet aanpassen als ik weer een nieuwe variable erbij krijg per ticket, dat ik rekening moet houden om ALLE queries bij te werken van alle helpdesk imports..
Gewijzigd op 07/12/2017 20:06:28 door Dennis WhoCares
 
Nick Vledder

Nick Vledder

07/12/2017 21:45:48
Quote Anchor link
@Dennis Eerlijk gezegd durf ik deze vraag niet met een ja of nee te beantwoorden, omdat ik bij deze orde van grootte (# records / velden) zelf probeer te voorkomen SQL dit soort geheugen-intensieve operaties te laten uitvoeren.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/12/2017 08:12:47
Quote Anchor link
Hi Nick,

welke geheugen-intensieve operaties bedoel je precies? Gehele tabellen heen en weer kopieren ?
Momenteel doe ik de berekeningen enz gewoon in php
 
Nick Vledder

Nick Vledder

08/12/2017 08:51:27
Quote Anchor link
Exact, INSERT en UPDATE kunnen behoorlijk veel capaciteit vragen. Terug naar hoofdvraag, hoe krijg je flexibiliteit als je extra velden gaat toevoegen .... Bij een MongoDB bijvoorbeeld heb je wat dat betreft (misschien) meer flexibiliteit.
Gewijzigd op 08/12/2017 15:55:28 door Nick Vledder
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/12/2017 17:01:20
Quote Anchor link
Is er uberhaupt wel een (goede) analyse gemaakt waarom het traag is? Waar zit de bottleneck? Zijn de (potentiële) probleempunten geïdentificeerd? Zou dit een kwestie kunnen zijn van serverconfiguratie (hetzij hardware, hetzij software)? En ja, mogelijk trekt je server (1 of meer?) het simpelweg niet. En als je zoveel queries hebt kunnen kleine optimalisaties potentieel heel veel winst geven.

Daarnaast (oorspronkelijke vraagstelling), met zoveel mutaties, wat voor garantie heb je dat het origineel niet gewijzigd wordt terwijl je in een kopie loopt te modderen? En als die constructie het origineel vergrendelt lijkt mij dit de vertraging alleen maar in de hand spelen omdat alles en iedereen daarop staat te wachten dan.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/12/2017 20:29:51
Quote Anchor link
Hi Thomas,

ik vind dat je met zeer goede vragen komt.
Heb je enige tutorials/tips om dit uit te zoeken op een live systeem ?

Live monitoring mbt geheugen en cpu cores geven me geen indicatie dat het systeem het niet trekt.

Het orgineel wordt alleen en maar dan ook alleen door dezelfde scripts gewijzigd (op dat moment dat het script draaid wordt er wel een 'flag' gezet dat deze specifieke import voor die helpdesk al draait, dus mocht het zijn dat het een te lange operatie wordt en cronjobs over elkaar heen gaan lopen, zal dezelfde script niet draaien mits de 'flag' op 0 staat)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/12/2017 16:29:40
Quote Anchor link
Ik ben geen database-expert maar ik denk dat je met een portie gezond verstand en enig inlevingsvermogen ver kunt komen. Om advies over een oplossingsrichting te kunnen geven, dat is nogal lastig omdat het, als ik het zo goed begrijp, nog niet echt duidelijk is wat de oorzaak is of oorzaken zijn (als je nu iets verandert, wat ben je dan eigenlijk aan het repareren?) en daarnaast weten we verder niets over het systeem zelf.

Is dit een pakket, of is dit zelf in elkaar gezet?
Wat voor tabeltypen gebruik je (MyISAM, InnoDB)?
PHP en MySQL versie (en type)?
Wat is je Client API library version? (zie phpinfo onder kopje mysqli)
Maak je gebruik van (foreign) keys en database-transacties?
Hoe luidt de "flow" / levensweg van een ticket?
Welke queries worden er allemaal uitgevoerd?
Zijn deze van zichzelf traag (kijk met EXPLAIN wat deze doen)?
Welke queries worden het vaakst uitgevoerd en valt hier wat winst te boeken?
Wat zegt eventuele logging van queries hierover (maar gezien de grootte van je dataset zou het loggen mogelijk de performance hiervan kunnen beïnvloeden)?
Geef je tussentijds resultaten vrij die je niet meer nodig hebt?
Is het mogelijk om (tussen)resultaten te cachen zodat deze niet elke keer opnieuw berekend hoeven te worden (hierbij moet je wel rekening houden met veranderingen in de gegevens die deze (tussen)resultaten samenstellen, je zult dan zaken opnieuw moeten berekenen)?
Je maakt ergens onderscheid tussen tickets via een datum, staat hier een index op, of wellicht zou je hier een apart veld van kunnen maken (live y/n met index)? Voor tickets die actueel zijn voeg je dan overal AND live = 1 toe ofzo, daarmee kap je al een heel groot deel van potentiële resultaten weg waar je niet meer doorheen hoeft te ploeteren. Of mogelijk zijn er meerdere statussen die een indicatie geven waar in de levensloop een ticket zich bevindt, of wellicht zijn er meerdere flags nodig (visible, deleted, whatever, ook hier geldt weer dat je dit dan in alle queries zult moeten meenemen).
Ook klinkt het gewoon alsof een of enkele tabellen VEEL te groot zijn, is het mogelijk om e.e.a. te archiveren?
Een mogelijk gevaarlijke operatie, maar heb je de tabellen ooit geOPTIMIZEd? Of gebeurt dit regelmatig? En met zo'n grote tabel is dit mogelijk een erg zware operatie...

En zo kan ik wss nog wel ff doorgaan :p.
 
Nick Vledder

Nick Vledder

12/12/2017 09:59:45
Quote Anchor link
In aansluiting op Thomas...

Je hebt al rekening gehouden met race-conditions (flag). Wat je zou kunnen doen, heel praktisch, is kijken in hoeverre je de UPDATE bewerking kan opsplitsen in kleinere batches. Vervolgens kun je onderzoeken hoe het zit met locks (ken je het verschil tussen MyISAM en InnoDB bijvoorbeeld)? Locks op records en locks op gehele tabellen. Etc., etc.
 
Aad B

Aad B

12/12/2017 11:38:20
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 08/12/2017 08:12:47:
Momenteel doe ik de berekeningen enz gewoon in php
Heen en weer kopieren en mogelijke bottleneck is wellicht ook SELECT * FROM naar php het transporteren van een hele tabel naar php (array) en vervolgens weer naar de database (UPDATE INSERT REPLACE) is geheugen intensief heen en weer vliegen van tabellen. Waarom in php opgelost? Met efficiente en intelligente SQL en/of databaseprocedures met berekeningen in de database kan je zonder php enorm veel sneller resultaat bereiken. Het heen en weer schuiven van data tussen php en MySQL is zeer tijdrovend en onnodig.
Gewijzigd op 12/12/2017 11:50:48 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.