UPDATE table SET $var ?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander W

sander W

09/11/2007 13:23:00
Quote Anchor link
Hoi beste mensen.

Ik heb een dropdown box waarin de volgende fields komen:
A, B en C
Het gekozen field (a b of c) krijgt de variabele $letter

Ik wil dat veld A B of C ge-update wordt, afhankelijk van wat gekozen is.

Ik deed dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "UPDATE table SET $letter WHERE id = $id


Maar dit werkt niet, schijnbaar mag ik na SET geen variabele gebruiken?
Iemand enig idee hoe dit aangepakt moet gaan worden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander W
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:18:30
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/11/2007 13:25:00
Quote Anchor link
Variabele buiten quotes halen en juiste syntax gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "UPDATE table SET ".$letter." = 'waarde' WHERE id = ".$id;
?>
 
Frank -

Frank -

09/11/2007 13:32:00
Quote Anchor link
Een kolom als variabele opgeven? Dat betekent in 999 van de 1000 gevallen dat het datamodel niet goed is. Het zou mij verbazen als jouw database de uitzondering is...

Heb je wel genormaliseerd?
 
Winston Smith

Winston Smith

09/11/2007 13:36:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk bedoelt hij:
$query = "UPDATE table SET kolom = '".$letter."' WHERE id = ".$id;
 
Sander W

sander W

09/11/2007 14:38:00
Quote Anchor link
@blanche

Thnx dat is weer precies wat ik bedoelde :)
 
Frank -

Frank -

09/11/2007 15:34:00
Quote Anchor link
sander schreef op 09.11.2007 14:38:
@blanche

Thnx dat is weer precies wat ik bedoelde :)
Dan zal het datamodel dus niet goed zijn.
 
Sander W

sander W

09/11/2007 17:06:00
Quote Anchor link
@pqFrank

Euh? Waarom niet?
Zover ik weet wel?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/11/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Laat je datamodel eens zien, dan weten we het zeker :)
 
Frank -

Frank -

09/11/2007 17:10:00
Quote Anchor link
1 soort data, denk aan bv. een naam, zet je in 1 kolom. Wanneer je meerdere namen moet opslaan, zet je die in meerdere records, niet in meerdere kolommen. Je hebt dus nooit een variabele kolom nodig, je weet 100% zeker dat een naam altijd in dezelfde kolom komt te staan.

Wanneer je gaat normaliseren, zal dit ook snel genoeg blijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.