UPDATE werkt/lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »
Ruud

ruud

04/09/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Ik heb een pagina waarop de gegevens van een tabel te zien zijn. Voor elke regel staat een checkbox die je kan aanvinken. Achter elke regel staat 'Update' en als je daarop klikt kan je de regel wijzigen/updaten.

Als je een checkbox aanvinkt (of meerdere) en je klikt op de knop 'Delete' dan worden die regels uit de tabel verwijderd.

Nu wil ik de knop 'Delete' vervangen door 'Update', dus als je een checkbox (of meerdere) aanvinkt, en als je dan op 'Update' klikt, dat 'status' automatisch gewijzigd wordt naar 'ja'.

Voorbeeld zoals het nu is:
http://www.pro-aviation.nl/test/database/index.php

Hieronder het gehele script. Het 'Delete' gedeelte staat helemaal onderaan. Ik kom er echter niet uit om daar een 'Update' van de maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

$host="localhost"; // Host name
$username="xxxx"; // Mysql username
$password="xxxx"; // Mysql password
$db_name="xxxx"; // Database name
$tbl_name="xxxx"; // Table name

// Connect to server and select databse.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$sql="SELECT * FROM $tbl_name";
$result=mysql_query($sql);

$count=mysql_num_rows($result);

?>

<table width="400" border="0" cellspacing="1" cellpadding="0">
<tr>
<td><form name="form1" method="post" action="">
<table width="800" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#CCCCCC">
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
<td colspan="8" bgcolor="#FFFFFF"><strong><input name="delete" type="submit" id="delete" value="Delete Selection">
<a href="index.php?p=form&mode=add">Add New</a> </strong> </td>
</tr>
<tr>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF">#</td>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Id</strong></td>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Registration</strong></td>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Aircraft</strong></td>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>C/N</strong></td>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Airline</strong></td>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Special</strong></td>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Update</strong></td>
</tr>
<?php
while($rows=mysql_fetch_array($result)){
?>

<tr>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><input name="checkbox[]" type="checkbox" value="<?=$rows['id'];?>"></td>
<td bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['id']; ?></td>
<td bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['registratie']; ?></td>
<td bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['toestel']; ?></td>
<td bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['serial']; ?></td>
<td bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['maatschappij']; ?></td>
<td bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['speciaal']; ?></td>
<td bgcolor="#FFFFFF"><a href="<? echo "index.php?p=form&id=".$rows['id']."&mode=update"; ?>">Update</a></td>
</tr>
<?php
}
?>

<tr>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF"></td>
<td colspan="8" align="left" bgcolor="#FFFFFF"><input name="delete" type="submit" id="delete" value="Delete Selection"></td>
</tr>
<?
// Check if delete button active, start this
if(isset($_POST['delete'])){
foreach($_POST["checkbox"] as $key => $value)
{


$sql = "DELETE FROM $tbl_name WHERE id='$value'";
$result = mysql_query($sql);
}



// if successful redirect to delete_multiple.php
if($result){
echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=index.php\">";
}
}

mysql_close();
?>

</table>
</form>
</td>
</tr>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:19:54
 
Ruud

ruud

04/09/2008 22:27:00
Quote Anchor link
Werkt al!

Moest een nieuwe button toevoegen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="update" type="submit" id="update" value="Update Selection">


Daarna het onderste stuk aanpassen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

if( isset( $_POST['update'] ) )
{


foreach($_POST["checkbox"] as $key => $value)
{


$sql = "UPDATE $tbl_name SET status='ja' WHERE id='$value'";
$result = mysql_query($sql);
}



// if successful redirect to delete_multiple.php
if($result){
echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=index.php\">";
}
}


?>
 
Frank -

Frank -

05/09/2008 09:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
="SELECT * FROM $tbl_name";
?>


Een datamodel is niet dynamisch, je hebt dus nooit en te nimmer een variabele nodig om de tabelnaam in te zetten. Wanneer dat wel het geval is, doe je iets fout, dan klopt jouw datamodel waarschijnlijk van geen ene meter.

status='ja' is trouwens ook bijzonder, ik kan me niets voorstellen bij zo'n status. "inbestelling", "wacht op antwoord", dat zijn statussen waar je iets mee kunt, maar met "ja" ?

Je doet ook niets aan beveiliging, checkboxen slinger je zonder enige vorm van beveiliging in de queries, SQL-injection ligt dan ook op de loer. Gebruik mysql_real_escape_string() om hier wat aan te doen, het zou lullig zijn om ineens de complete database naar de bliksem te helpen...
 
Simon

simon

05/09/2008 09:57:00
Quote Anchor link
maak voor de onderstaande dingen variabelen voor de beveiliging van je site:
$_POST["jepostactie"]
en
$rows['jerij']
 
Ruud

ruud

05/09/2008 16:47:00
Quote Anchor link
o ok. Zal er naar kijken.

Nou heb ik weer even iets zitten proberen. Een deel werkt wel, maar de update (ja alweer) doet het niet. Ik weet zo even niet waar de fout zit, kan het niet ontdekken. Als ik een vakje aanklik en dan op 'Update' klik, dan gebeurd er niets.

Als ik bijvoorbeeld de eerste regel aanvink (de checkbox) en dan op 'Update' klik, kom ik weer op dezelfde pagina terecht, alleen blijft die regel wel staan, terwijl de bedoeling is dat bij het updaten de status naar 'ja' wordt gezet en dat die dus niet zichtbaar is.

Hier het script:

detail_toegevoegd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<table width="400" border="0" cellspacing="1" cellpadding="0">
<tr>
<td><form name="form1" method="post" action="">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="" width="800" STYLE="font-size: 12px" STYLE="border-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;">
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF">&nbsp;</td>
<td colspan="8" bgcolor="#FFFFFF"><strong><input name="update" type="submit" id="update" value="Update Selection">
<a href="index.php?p=queue_form&mode=add">Add New</a> </strong></td>
</tr>
<tr align="center">
<td width="2%" height="12" bgcolor="7b8a8f" class="style2" id="table_border_bottom" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;">&nbsp;</td>
<td width="2%" height="12" bgcolor="7b8a8f" class="style2" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;" id="table_border_bottom">ID&nbsp;&nbsp;</td>
<td width="7%" height="12" bgcolor="7b8a8f" class="style2" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;"id="table_border_bottom"><div align="left">Registratie</div></td>
<td width="18%" height="12" bgcolor="7b8a8f" class="style2" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;"id="table_border_bottom"><div align="left">Toestel</div></td>
<td width="19%" height="12" bgcolor="7b8a8f" class="style2" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;"id="table_border_bottom"><div align="left">Maatschappij&nbsp;&nbsp;</div></td>
<td width="28%" height="12" bgcolor="7b8a8f" class="style2" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;"id="table_border_bottom"><div align="left">Special</div></td>
<td width="2%" height="12" bgcolor="696a6a" class="style2" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;"id="table_border4_bottom"><div align="center">&nbsp;</div></td>
</tr>

<?php
if(isset($_GET['maatschappij']) && is_numeric($_GET['maatschappij']))
{

$id = $_GET['maatschappij'];
}

else
{
$maatschappij = 'Ryanair';
}


    mysql_connect( "localhost", "xxxx", "xxxx" );
    mysql_select_db( "xxxx" );
    
        error_reporting( E_ALL ^ E_NOTICE );

$query = "SELECT * FROM fotodb WHERE status='ja' AND maatschappij='". $maatschappij ."'";

$res = mysql_query($query) or die(mysql_error());

while($result = mysql_fetch_array($res)){
echo '
<table border="0" align="center" width="800" cellpadding="1" cellspacing="0">
<tr>
<td width="2%" align="center" bgcolor="dfe0e0" class="style3"><input name="checkbox[]" type="checkbox" value="'
.$result['id'].'"></td>
<td width="2%" height="12" bgcolor="dfe0e0" class="style3">'
.$result['id'] .'</td>
<td width="7%" height="12" bgcolor="dfe0e0" class="style3">'
.$result['registratie'] .'</td>
<td width="18%" height="12" bgcolor="dfe0e0" class="style3">'
.$result['toestel'] .'</td>
<td width="19%" height="12" bgcolor="dfe0e0" class="style3">'
.$result['maatschappij'] .'</td>
<td width="28%" height="12" bgcolor="dfe0e0" class="style3" id="speciaal">'
.$result['speciaal'] .'</td>
<td width="2%" bgcolor="bec3c3" class="style3" id="table_border4">'
.$result['status'] .'</td></tr>';
}

?>

<tr>
<td align="center" bgcolor="#FFFFFF" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;">&nbsp;</td>
<td colspan="14" align="left" bgcolor="#FFFFFF" STYLE="border-top-style: solid; border-color: black; border-width: 1px;">
<input name="update" type="submit" id="update" value="Update Selection">
</td>
</tr>
<?php

if( isset( $_POST['update'] ) )
{


foreach($_POST["checkbox"] as $key => $value)
{


$sql = "UPDATE $tbl_name SET status='ja' WHERE id='$value'";
$result = mysql_query($sql);
}



// if successful redirect to delete_multiple.php
if($result){
echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=index.php\">";
}
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.