Upload bestand blokeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 21:43:19
Quote Anchor link
hoe kan ik een bestand blokeren?


dit is mijn script:
ik wil niet dat php bestanden en andere bestands formaten waarmee mijn website kan worden aangetast op mijn website staan.

link www.game-base.x10.mx/Upload
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$urllink
= "../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"];

  if ($_FILES["file"]["error"] > 0)
    {

    echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }

  else
    {
    echo "Link: " . "www.game-base.x10.mx/bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"] . "<br />";
    echo "Link: <a href=$urllink>direct</a> <br />";
    echo "Upload: " . $_FILES["file"]["name"] . "<br />";
    echo "Type: " . $_FILES["file"]["type"] . "<br />";
    echo "Size: " . ($_FILES["file"]["size"] / 1024) . " Kb<br />";
    echo "Temp file: " . $_FILES["file"]["tmp_name"] . "<br />";

    if (file_exists("../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"]))
      {

      echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
      }

    else
      {
      move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
      "../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"]);
      echo "Stored in: " . "../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"];
      }
    }


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:46:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 21:46:17
Quote Anchor link
Kijken naar mime-types en de extenties. Durft te wedden dat er op Google wat over te vinden is .... :-)
Gewijzigd op 06/05/2011 21:46:45 door - Ariën -
 
Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 21:47:03
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 21:51:54
Quote Anchor link
Wat snap je niet?

Trouwens, ik hoop dat je beseft dat je niet slim bezig bent door een voorbeeld te geven naar een uploadscript, waarvan je al weet dat die niet beveiligd is.
Gewijzigd op 06/05/2011 21:52:15 door - Ariën -
 
Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 21:59:15
Quote Anchor link
hoe kan ik het goed beveiligen dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 22:01:40
Quote Anchor link
Dat zei ik toch, controleren op de extentie en mime-types. Zie dus: $_FILES['file']['type'] o.a.
Gewijzigd op 06/05/2011 22:03:01 door - Ariën -
 
Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 22:04:47
Quote Anchor link
moet ik dan dit doen if (($_FILES["file"]["type"] == "php")) else en da de rest?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 22:10:04
Quote Anchor link
heb je al eens gekeken wat $_FILES["file"]["type"] uitspuugt?
Nee? Doe dat eerst...

Mijn advies: Maak een white-list met toegestane extenties die alleen geupload mogen worden.
Gewijzigd op 06/05/2011 22:12:02 door - Ariën -
 
Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 22:14:25
Quote Anchor link
kunnen exa bestanden denk je kwaad?


Toevoeging op 06/05/2011 22:14:50:

welke bestanden moet trouwens niet upload baar zijn?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 22:17:17
Quote Anchor link
Te veel, maak gewoon een white-list zoals ik zei. Veel beter onderhoudbaar.
 
Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 22:29:01
Quote Anchor link
Dan wordt het dit, is dat goed? en is dit veilig?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?
$urllink
= "../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"];
if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg"))
&& (
$_FILES["file"]["size"] < 20000))
  {

  if ($_FILES["file"]["error"] > 0)
    {

    echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }

  else
    {
    echo "Link: " . "www.game-base.x10.mx/bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"] . "<br />";
    echo "Link: <a href=$urllink>direct</a> <br />";
    echo "Upload: " . $_FILES["file"]["name"] . "<br />";
    echo "Type: " . $_FILES["file"]["type"] . "<br />";
    echo "Size: " . ($_FILES["file"]["size"] / 1024) . " Kb<br />";
    echo "Temp file: " . $_FILES["file"]["tmp_name"] . "<br />";

    if (file_exists("../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"]))
      {

      echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
      }

    else
      {
      move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
      "../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"]);
      echo "Stored in: " . "../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"];
      }
    }
}

else
  {
  echo "Invalid file";
  }

?>
Gewijzigd op 06/05/2011 22:31:29 door huppelpup php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 22:35:05
Quote Anchor link
Controleer ook eens op extenties.
 
Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 22:35:52
Quote Anchor link
- Aar - op 06/05/2011 22:35:05:
Controleer ook eens op extenties.

welke?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 22:36:23
Quote Anchor link
die toegestaan zijn, jpg, jpeg, png, gif
 
Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 22:39:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$urllink
= "../bestgebruik/" . $_FILES["file"]["name"];
if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg"))
&& (
$_FILES["file"]["size"] < 20000))
?>

maar als vb is dit toch genoeg andere bestand-soorten voeg ik zelf wel toe. Maar is het nu niet mogelijk om mijn site aantetasten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 22:40:50
Quote Anchor link
Controleren op alleen mime-types is niet genoeg.
 
Huppelpup php

huppelpup php

06/05/2011 22:41:33
Quote Anchor link
wat dan nog meer geef een voorbeeld?
 
Huppelpup php

huppelpup php

08/05/2011 16:51:11
Quote Anchor link
Hoe kan ik nou zorgen dat mijn website niet aangetast kan worden maar dat er wel bestanden kunnen geuploed worden?
zoals exa's mp3's en mp4's en andere bestanden
Gewijzigd op 08/05/2011 16:51:52 door huppelpup php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2011 17:28:35
Quote Anchor link
whitlelist maken met extenties en mimetypes die mogen.
 
Huppelpup php

huppelpup php

08/05/2011 17:30:17
Quote Anchor link
- Aar - op 08/05/2011 17:28:35:
whitlelist maken met extenties en mimetypes die mogen.

Maar ik wil dat alle bestands soorten mogelijk zijn behalve de bestandsoorten die mijn website kunnen aan tasten.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 17:33:39
Quote Anchor link
Whitelist, blacklist, dat maakt toch niet uit.
Doe wat Aar zegt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.