upload bestand verwijderen in browser

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

11/02/2004 23:06:00
Quote Anchor link
Hallo mensen, Ik heb een probleem. Ik heb een script die bestanden upload en vervolgens gedownload kunnen worden. Maar nu wil ik bestanden kunnen verwijderen uit de browser dus niet via mijn ftp. Het is nu overigens zo dat ik het bestand via unlink probeer te verwijderen in het bestand kill.php. Dit is het script. Als er iemand trouwens een andere manier weet hoor ik het graag. Bedankt alvast.


beheer.php (In dit bestand worden ze weergegeven en moeten ze ook verwijderd kunnen worden).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php  

    $time
= explode(" ", microtime());  
    $startTime = $time[1] + $time[0];  

    // de cache van de server legen
    clearstatcache();
    
    // functie om de grootte om te zetten van bytes naar een duidelijkere grootte
    function size($filesize)
    {

        if($filesize >= 1048576)
            $size = number_format(($filesize / 1048576), 2) . " MB";
        elseif($filesize >= 1024)
            $size = number_format(($filesize / 1024),0) . " KB";
        elseif($filesize >= 0)
            $size = $filesize . " bytes";
        else
            $size = "0 bytes";
        
        return $size;
    }

    
    // om het icoontje op te halen voor het duidelijk maken wat het voor een bestand is
    function icon($file, $ext)
    {

        if($file == "upload.php")  
            $pic = "upload.gif";
        elseif($ext == ".mp3" || $ext == ".wav" || $ext == ".wmv" || $ext == ".asf" || $ext == ".pls" || $ext == ".sws")  
            $pic = "geluidje.gif";                
        elseif($ext == ".bmp" || $ext == ".jpg" || $ext == ".gif" || $ext == ".png" || $ext == ".jpeg")  
            $pic = "pic.gif";
        elseif($ext == ".txt" || $ext == ".doc" || $ext == ".rtf" || $ext == ".log")  
            $pic = "txt.gif";
        elseif($ext == ".pps")  
            $pic = "powerpoint.gif";
        elseif($ext == ".swf")  
            $pic = "flash.gif";                    
        elseif($ext == ".xls")  
            $pic = "excel.gif";    
        else
            $pic = "bestand.gif";
        
        return $pic;
    }


    // alles in een array zetten    
    if(isset($_GET['dir']))        $dir = $_GET['dir'];  
    else                        $dir = ".";  
    
    // mappen...
    $openDir = opendir(".");  
    while (false !== ($dir = readdir($openDir)))  
    {
  
        if ($dir != "." && $dir != ".." && $dir != "browser" && is_dir($dir))  
        {
  
            $data['dir'][] = $dir;
        }
    }        
    @
sort($data['dir']);
    closedir($openDir);  
    
    // controleren of de dir uit de url wel bestaat
    $url = "bad";
    
    if(isset($_GET['dir']))
    {

        for($i = 0; $i < count($data['dir']); $i++)
        {

            if($_GET['dir'] == $data['dir'][$i])
            {

                $url = "good";
                break;
            }
        }
    }

    
    if($url == "bad" AND isset($_GET['dir']))
    {

        echo "Er is iets fout gegaan bij het openen van de map";
        exit();
    }

    
    // bestanden...
    if(isset($_GET['dir']))        $dir = $_GET['dir'];  
    else                        $dir = ".";  
    
    $openDir = opendir($dir);  
    while(false !== ($file = readdir($openDir)))  
    {
  
        
        if ($file != "upload.log" && $file != "index.php" && $file != "upload.php" && $file != "upload1.php" && $file != "index1.php" && $file != "upload2.php")  
        {
  
    
    if (is_file($dir."/".$file))  
        {
  
            $data['file']['name'][]     = $file;
            $data['file']['url'][]         = $dir ."/". $file;
            $data['file']['icon'][]     = icon($file, strtolower(strrchr($file,'.')));
            
            $file = $dir."/".$file;
            $data['file']['size'][]     = filesize($file);
            $data['file']['date'][]     = filemtime($file);
            $data['file']['type'][]     = strtolower(strrchr($file,'.'));
        }  }
    }

    closedir($openDir);  
    @
asort($data['file']['name']);
    
    
    //
    // oke, alles staat nu in een array. nu kunnen we het makkelijk ophalen.
    // nu is het alleen een beetje html met wat php meuk erin om alles weer te geven. het makkelijke dus :)
    //


?>


<html>
<head>
<title>Bestanden Uploaden</title>


<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function MM_jumpMenu(targ,selObj,restore){ //v3.0
eval(targ+".location='"+selObj.options[selObj.selectedIndex].value+"'");
if (restore) selObj.selectedIndex=0;
}
//-->
</script>
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF">
<table width="100%" border="0" align="center" cellpadding="4" cellspacing="0">
<tr>
<td colspan="4" class="header" background="browser/header.jpg">Bestanden Uploaden
<h3>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "/". htmlspecialchars($_GET['dir']); ?>
</h3></td>
</tr>
<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0">
<select class="mappen" name="dirs" onChange="MM_jumpMenu('parent',this,0)">
<option value="#" selected>Kies een map</option>
<option value="#">-----------------</option>
<option value="index.php">/</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
    
    for($i = 0; $i < count($data['dir']); $i++)
    {

        echo "        <option value=\"index.php?dir=". $data['dir'][$i] ."\">/". $data['dir'][$i] ."</option><br>\n";
    }

    
?>

</select> </td>
<td colspan="2" align="right" class="mappen"><a href="upload.php?dir=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_GET['dir']; ?>
"><img src="browser/upload.gif" width="12" height="12" border="0">
<b>Uploaden</b></a></td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF" width="5%">&nbsp;</td>
<td bgcolor="#FFFFFF" width="60%"><b>Bestandsnaam</b></td>
<td bgcolor="#FFFFFF" width="20%"><b>Grootte</b></td>
<td bgcolor="#FFFFFF" width="15%"><b>Datum</b></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
    
    $number
= count($data['file']['name']);
    
    if($number == "0")
    {

        echo "  <tr>\n";
        echo "    <td colspan=\"4\" bgcolor=\"#FFFFFF\" align=\"center\">Deze map is nog helemaal leeg!</td>\n";
        echo "  </tr>\n";
    }

    else
    {
        for($i = 0; $i < $number; $i++)
        {

            $bgcolor = ($i % 2) ? "#FFFFFF" : "#FFFFFF";
            
            echo "  <tr>\n";
            echo "    <td bgcolor=\"". $bgcolor ."\" width=\"16\"><img src=\"browser/". $data['file']['icon'][$i] ."\"></td>\n";
            echo "    <td bgcolor=\"". $bgcolor ."\" width=\"444\"><a target=\"swoos\" href=\"". htmlspecialchars($data['file']['url'][$i]) ."\">". htmlspecialchars($data['file']['name'][$i]) ."</a></td>\n";
            echo "    <td bgcolor=\"". $bgcolor ."\" width=\"70\">". size($data['file']['size'][$i]) ."</td>\n";
            echo "    <td bgcolor=\"". $bgcolor ."\" width=\"70\">". date("d-m-y", $data['file']['date'][$i]) ."</td>\n";
            // de regel hieronder moet het verwijderd worden
            echo "    <td bgcolor=\"". $bgcolor ."\" width=\"150\"><a href=\"kill.php?". htmlspecialchars($data['file']['url'][$i]) ."\" target=\"_blank\">Delete</a></div>" . "\n";
            echo "  </tr>\n";
        }
    }

    
?>

<tr>
<td colspan="4" bgcolor="#FFFFFF" height="6"> </td>
</tr>
<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0">
<select class="mappen" name="dirs" onChange="MM_jumpMenu('parent',this,0)">
<option value="#" selected>Kies een map</option>
<option value="#">-----------------</option>
<option value="index.php">/</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
    
    for($i = 0; $i < count($data['dir']); $i++)
    {

        echo "        <option value=\"index.php?dir=". $data['dir'][$i] ."\">/". $data['dir'][$i] ."</option><br>\n";
    }

    
?>

</select> </td>
<td colspan="2" align="right" class="mappen"><a href="upload.php?dir=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_GET['dir']; ?>
"><img src="browser/upload.gif" width="12" height="12" border="0">
<b>Uploaden</b></a></td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

kill.php (hier wordt het bestand dus echt verwijderd)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    unlink($data['file']['url'][$i]);
?>


upload.php (hier wordt het bestand geupload)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
// Config
// vul de juiste dingen in !


$uploadmap = "upload";
$siteurl = "mijn site";
$rootserver = $HTTP_SERVER_VARS['DOCUMENT_ROOT'];
// laat deze staan als u niet op een windowsserver draait, anders moet u deze ook aanpassen
$pad = "$rootserver/$uploadmap";  
// volledig path naar map!
    
    $time = explode(" ", microtime());  
    $startTime = $time[1] + $time[0];  

    // de cache van de server legen
    clearstatcache();
    $map = $_GET['dir'];


?>

<html>
<head>
<title>Bestanden Uploaden</title>


<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function MM_jumpMenu(targ,selObj,restore){ //v3.0
eval(targ+".location='"+selObj.options[selObj.selectedIndex].value+"'");
if (restore) selObj.selectedIndex=0;
}
//-->
</script>
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF">
<table width="100%" border="0" align="center" cellpadding="4" cellspacing="0">
<tr>
<td colspan="4" class="header" background="browser/header.jpg">Bestanden Uploaden
<h3>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "/". htmlspecialchars($_GET['dir']); ?>
</h3></td>
</tr>
<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0"> Terug naar <a href = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "$siteurl/$uploadmap/$map"; ?>
">map</a>
</td>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php  
if ($_GET['dir'] != ""){
$map = $_GET['dir'];
// alles in een array zetten    
    if(isset($_GET['dir']))        $dir = $_GET['dir'];  
    else                        $dir = ".";  
    
    // mappen...
    $openDir = opendir(".");  
    while (false !== ($dir = readdir($openDir)))  
    {
  
        if ($dir != "." && $dir != ".." && $dir != "browser" && is_dir($dir))  
        {
  
            $data['dir'][] = $dir;
        }
    }        
    @
sort($data['dir']);
    closedir($openDir);  
    
    // controleren of de dir uit de url wel bestaat
    $url = "bad";
    
    if(isset($_GET['dir']))
    {

        for($i = 0; $i < count($data['dir']); $i++)
        {

            if($_GET['dir'] == $data['dir'][$i])
            {

                $url = "good";
                break;
            }
        }
    }

    
    if($url == "bad" AND isset($_GET['dir']))
    {

        echo "Er is iets fout gegaan bij het openen van de map";
       ?>

<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0"> Terug naar <a href = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "$siteurl/$uploadmap/$map"; ?>
">map</a>
</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
        exit();
    }
    
}




if (!empty($map)){
    $pad = "$pad/$map";
}


if($_POST[submit]){  

$extensie = explode(".", $HTTP_POST_FILES['image']['name']);  

$extensie = strtolower(end($extensie));  

if ($extensie != "html" && $extensie != "htm" && $extensie != "php" && $extensie !="xml" && $extensie !="cgi" && $extensie !="scr" && $extensie !="exe"){ /* niets */}
else {
echo "<b>Het is niet toegestaan bestanden met deze extensie te uploaden.</b>";  
?>

<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0"> Terug naar <a href = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "$siteurl/$uploadmap/$map"; ?>
">map</a>
</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
exit();
}
  

if($HTTP_POST_FILES['image']['size'] >= "1024000"){
Echo "<b>Dit bestand bestaat niet of het moet kleiner zijn dan 1024000 bytes !</b>";
 ?>

<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0"> Terug naar <a href = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "$siteurl/$uploadmap/$map"; ?>
">map</a>
</td>
</tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
exit();
}


if($HTTP_POST_FILES['image']['size'] == "0"){
Echo "<b>Dit bestand bestaat niet of het moet groter zijn dan 0 bytes !</b>";
 ?>

<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0"> Terug naar <a href = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "$siteurl/$uploadmap/$map"; ?>
">map</a>
</td>
</tr>
<table width="90%" border="0" align="center" cellpadding="4" cellspacing="0">
<tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?
        exit();
    
}



// extra alleen afbeeldingen systeem, staat standaard uit !

/*

if ($extensie != "jpeg" && $extensie != "jpg" && $extensie != "gif" && $extensie != "png"){  

echo "Het is niet toegestaan dit formaat te uploaden. Je kan alleen images van het type JPG, GIF of PNG uploaden!<BR><BR><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>";  

}  

elseif($HTTP_POST_FILES['image']['size'] >= "102400"){  

echo "Het is niet toegestaan een image te uploaden die groter is dan 100 kb.<BR><BR><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>";  

}  


else {  

$img_sz = getimagesize($HTTP_POST_FILES['image']['tmp_name']);  


if($img_sz[0] > "800" || $img_sz[1] > "600"){  

echo "Je image mag niet groter dan 800 x 600 pixels zijn. Probeer hem desnoods te verkleinen.<BR><BR><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>";  

}


else {  
*/

copy($_FILES['image']['tmp_name'], $pad."/".$_FILES["image"]["name"]);  

chmod ($pad."/".$_FILES['image']['name'], 0777);  

echo "Het bestand is upgeload !";  
?>

<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0"> Terug naar <a href = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "$siteurl/$uploadmap/$map"; ?>
">map</a>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
/*
// dit is nog steeds het optionele foto nakijk systeem :p
 }  
}  
*/

}  
else {  
?>

<div align="center">
Hier kunt u een bestand uploaden !<br>
Druk op de "bladeren" knop om in uw pc te zoeken !<br>
Opgelet, bestanden die te groot zijn,<br>
of een niet toegelaten extensie hebben, worden automatisch geweerdt !
<p>
<form name="form" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="image"><br>
<input type="submit" name="submit" value="Uploaden">
</form>
</p> </div>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="mappen" colspan="2"> <img src="browser/map.gif" width="14" height="12" border="0"> Terug naar <a href = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "$siteurl/$uploadmap/$map"; ?>
">map</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td height="20" colspan="4" class="sub" align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?  
    
    $time
     = explode(" ", microtime());  
    $endTime = $time[1] + $time[0];  
    echo "parsetime: ". round(($endTime - $startTime),4) ." ms";  
    
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php  
}  
?>

</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:15:33
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

11/02/2004 23:34:00
Quote Anchor link
Mooi, heel mooi, maar wat is nu werkelijk je vraag?

Elwin
 

12/02/2004 07:57:00
Quote Anchor link
Ik wil geuploade bestanden verwijderen via mijn browser dus niet via ftp. Ik heb in beheer.php dit staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
// de regel hieronder moet het verwijderd worden
            echo "    <td bgcolor=\"". $bgcolor ."\" width=\"150\"><a href=\"kill.php?". htmlspecialchars($data['file']['url'][$i]) ."\" target=\"_blank\">Delete</a></div>" . "\n"; ?>


verwijst naar kill.php en daar staat unlink in. Dus ik wil bestanden verwijderen. maar lukt niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.