upload file vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »
Task b

task b

19/07/2010 11:37:16
Quote Anchor link
Hey mensen heb even een vraag:
Ik heb een php bestand die dus csv inleest en dit naar een database schrijft. Lokaal werkt dit helemaal 100% perfect (via xampp). Mijn probleem is nu dat als ik dit op een webserver zet dat hij dan het bestand niet vind terwijl ik het op exact dezelfde manier uitvoer als dat ik het lokaal doe. heb nu dus de korte code van het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
<table >
           <
form name="form" method="post" action=' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '"">
          
           <
tr><td>Bestand: </td><td><input type="file" name="bestand"></td></tr>
           <
tr><td>knop</td><td><input type="submit" value="upload" name="eenValue"/></td></tr>
           <
/table></form>';
?>


Wat hij dus doet is zodra je het form submit hij php_self doet en de variabele eenValue de waarde upload meegeeft. Met deze waarde upload komt hij in de case waar het volgende staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
case 'upload':
if (!file_exists($_POST['bestand'])) {

            echo "Bestand niet gevonden. \n";
          

        }
else {
            
            insertFile();
        }

break;
?>


wat er nu dus gebeurt is dat ik krijg "bestand niet gevonden". Lokaal werkt het perfect maar zodra ik het op een webserver zet dan werkt het niet.

Dit is trouwens niet de volledige code maar de code waar het om gaat. Maar hij kan het bestand gewoon niet vinden zodra ik het op een webserver zet. Iemand enige ideen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:15:38
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/07/2010 11:52:42
Quote Anchor link
Als je een bestand wilt uploaden zul je allereerst moeten zorgen dat je het 'enctype="multipart/form-data"' attribuut aan je <form> tag meegeeft. Vervolgens zul je in je PHP script niet in de $_POST array moeten kijken, maar juist in de $_FILES array. En dan met name naar de $_FILES['veldnaam']['tmp_name'] variabele.

Dat het lokaal wel werkt komt, gok ik, doordat de $_POST variabele een absoluut pad naar het betreffende bestand bevat dat logischerwijs lokaal beschikbaar is. Er wordt echter niets geupload, dus op je webserver is het bestand nergens te vinden :-)
 
Task b

task b

19/07/2010 11:57:18
Quote Anchor link
in principe upload hij ook niet echt hij leest allee maar in regel voor regel. Ben een beetje clueless op dit moment omdat ik er al sinds 9 uur mee bezig ben :p.

Als je mijn code zo ziet hoe zou jij het dan wijzigen (Als ik eenmaal het bestand kan gebruiken ben ik 100% happy maar zoals ik zei... zwaar clueless :P)

Bedankt alvast :). En moet nu helaas naar een afspraak dus denk dat ik een tijdje niet kan reageren , sorry daarvoor.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/07/2010 12:03:01
Quote Anchor link
Ik zou precies de twee dingen wijzigen die ik noem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form name="form" method="post" action="#" enctype="multipart/form-data">
  <input type="file" name="bestand" />
</form>

En:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_FILES['bestand'])) {
  // Je CSV zit in $_FILES['bestand']['tmp_name']
}
?>

Wat je er zelf verder mee doet, is natuurlijk aan jou ;-)
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

19/07/2010 12:04:50
Quote Anchor link
*proest*
Lees eerst maar deze pagina door als je niet wilt dat jouw website snel gehackt wordt:
http://nl3.php.net/manual/en/features.file-upload.post-method.php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/07/2010 12:14:25
Quote Anchor link
@Peter: wat zie jij voor problemen met een simpele file upload?
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

19/07/2010 15:08:34
Quote Anchor link
$_POST['bestand'] gebruiken om te zien of een bestand bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
---abc
Content-Disposition: form-data; name=bestand; filename="../../etc/passwd"
Content-Type: text/plain

Als je gewoon file_exists gebruikt om te kijken of een upload gelukt is,
en vervolgens dat bestand gebruikt, dan ga je de fout in.
---abc--
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/07/2010 15:18:12
Quote Anchor link
Ja oke, precies zoals ik al zei dus... :-)
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

19/07/2010 19:44:46
Quote Anchor link
Oh, het was op de auteur gericht, niet op jou :)
 
Task b

task b

20/07/2010 09:43:17
Quote Anchor link
Ah het werkt trouwens bedankt, wist niet dat $_FILES bestond, vandaar dat ik $_POST had gebruikt. Wat de beveiliging betreft, ik ben nog redelijk nieuw met PHP dus ben er nog niet erg veel van op de hoogte maar zal de pagina lezen. heb nu wel $_PHP['self'] aangepast naar simpel "". Dus dat zal wel al weer iets uitmaken. Hoewel deze pagina niet echt super hoeft te worden beveiligd omdat ik gewoon aan het experimenteren ben, maar zal alle security adviezen meenemen :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.