upload jpg en gif wel maar bmp niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

DaeDaluz

DaeDaluz

06/01/2005 10:51:00
Quote Anchor link
ik heb een upload scriptje vanaf deze site en als ik een .gif of een .jpg upload is dat geen probleem maar als ik een .bmp probeer dan komt hij niet langs deze controle:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']))
?>


iemand een idee waarom?

Edit:


ik zoek ook nog een manier om de grote (in pixels) van een jpg/bmp/gif te controleren, als iemand dat ook nog eens weet :)
Gewijzigd op 06/01/2005 10:57:00 door DaeDaluz
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:12:21
 
Mitch X

Mitch X

06/01/2005 11:14:00
Quote Anchor link
Vreemd, dat kan namelijk niet ...

En voor je edit: getimagesize( );
 
Arend a

Arend a

06/01/2005 11:20:00
Quote Anchor link
Is het bestand niet te groot?

imagesx -- Get image width
imagesy -- Get image height

http://nl.php.net/gd

Deze ondersteund in elk geval jpg/png/gif. Geen BMP (wel wbmp = wireless bitmap, ander formaat). Maar BMP is zowiezo lomp, dus converteer ze al lekker zelf naar een fatsoenlijk formaat.
 
Sean

Sean

06/01/2005 11:26:00
Quote Anchor link
imagesx en imagesy zijn voor images die je creert met imagecreate

wat jouw probleem betreft; misschien krijgt je server een time-out omdat bmp files meestal zo groot zijn? (set_time_limit (0) bovenaan je page zetten)

En is dat de enigste check die jij uitvoert?:
if (is_uploaded_file ....)
 
DaeDaluz

DaeDaluz

06/01/2005 12:57:00
Quote Anchor link
nee ik controleer de grote enz. dus dat is het probleem niet en als bmp niet werkt dan haal ik die wel weg maar het stond in zoon scriptje hierzo dus ik d8 miss werkt het :) thanks voor de reactie maar dan mieter ik die bmp wel gewoon weg :p
 
DaeDaluz

DaeDaluz

06/01/2005 13:01:00
Quote Anchor link
Mitch:

En voor je edit: getimagesize( );


dit kan ik zeker niet gebruiken op een plaatje dat nog niet is upgeload?
 
Mitch X

Mitch X

06/01/2005 13:30:00
Quote Anchor link
Nee.
Maar ernaa wel, en dan verwijder je um alsie te groot is :)
 
DaeDaluz

DaeDaluz

06/01/2005 13:33:00
Quote Anchor link
jah daar zat ik ook aan te denken :)

het is inmiddels gelukt :)
Gewijzigd op 06/01/2005 13:48:00 door DaeDaluz
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.