Upload script maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Iltar van der berg

iltar van der berg

20/06/2007 18:36:00
Quote Anchor link
Ik heb nu al meerdere upload scripts bekekenvoor bestanden, maar nog niet iets gevonden als vaste basis. Of ze zijn te oud, of niet goed beveiligd, of ik snap der geen snars van.

Dus wil ik het zelf maken (past het meteen in mn systeem).

Nu zit ik alleen met 1 probleem. Ik weet niet hoe het in elkaar zit.

1. Hoe ziet de html form eruit voor 1 bestand?
2. Ik zie altijd $_FILES, moet dat niet $_POST zijn?
3. Welke functies moet je allemaal doen?
4. Hoe weet je de naam van de file, de extensie etc als je aan het uploaden bent?

Ik snap er niet veel van, want elk script is anders, en heb ik daardoor geen houvast hoe het nu precies in elkaar zit, ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:47:15
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

20/06/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Er is toch wel iemand die het weet :O
 
Nick Mulder

Nick Mulder

20/06/2007 21:46:00
Quote Anchor link
Bumpen pas na 24 uur.
Je zou een zo'n script moeten bestuderen en de functies eruit plukken ;) de namen van de functie helpen dan vaak al veel.
de $_FILES is een multi-dimensionale array ofzo, en daar staat niet alleen het bestand in, maar ook de bestandsnaam, grote etc.
Kijk maar eens op php.net: http://nl2.php.net/features.file-upload
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

20/06/2007 21:53:00
Quote Anchor link
En wat moet ik in 24 uur doen ;)

Wat ik al zei, ik heb ongeveer al 4 of 5 scripts uitvoerig bekeken. Maar ik ben er nog niet uitgekomen.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

20/06/2007 21:54:00
Quote Anchor link
Met die link naar php.net moet het toch wel duidelijk zijn?
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

20/06/2007 21:58:00
Quote Anchor link
sorry, ik zal even kijken, ik krijg net een mailtje op mn gmail binnen die 29 december 29 verstuurd is :S
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/06/2007 23:53:00
Quote Anchor link
Je form hoort er zo uit te zien:

<form method="post" action="#" enctype="multipart/form-data">

Na verzenden van het formulier kun je via de superglobal $_FILES checken wat de status is van je upload. Doe maar eens zoiets op je pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        echo '<pre>';
        print_r ($_FILES);
        echo '</pre>';
    }

?>


Dan krijg je keurig te zien wat er allemaal aan info beschikbaar is.

N.B. het is wel belangrijk dat je ook een input type "file" in je formulier hebt, maar dat had je hopelijk al begrepen ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.