Upload script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kenzo

kenzo

21/06/2006 15:29:00
Quote Anchor link
Hallo...

ik heb een upload script wat ook waardes in de database toevoegt.

Alles doet het goed, alleen als ik niets wil uploaden krijg ik fouten dat de extensie niet klopt of de foto te groot is.

Kan ik iets doen dat als de <input...> leeg is, hij gewoon geen foto upload?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?php
ob_start();

include_once("functies/codes.php");

If($ingelogd == 0)
{

    echo top("Er is een fout opgetreden");
    echo $inloggen;
    echo bottom();
}

Else
{
    If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
    {

            If($_POST['kop'] == "" || $_POST['beschrijving'] == "" || $_POST['prijs'] == "")
        {

            echo top("Er is een fout opgetreden");
            echo "<table width='100%' cellpadding='1' cellspacing='1'><td width='100%'>Je bent het volgende vergeten in te vullen:<br><br><li>Titel (of)<br><li>Bericht (of)<br><li>Prijs.<BR><BR>Klik <a href='javascript:history.go(-1)'><b>hier</b></a> om terug te gaan.</td></table>";
            echo bottom();
        }


        $grote = @getimagesize($_FILES['bestand']['tmp_name']);


        if(!$_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg" && !$_FILES['bestand']['type'] == "image/jpg" && !$_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" && !$_FILES['bestand']['type'] == "image/png"&& !$_FILES['bestand']['type'] == "image/bmp")
        {

            echo top("Er is een fout opgetreden");
            echo "<table cellpadding='1' cellspacing='1' width='100%'><td width='100%'>De afbeelding heeft een ongeldige extensie. (.jpg/.png/.gif..)<BR><BR>Klik <a href='javascript:history.go(-1)'><b>hier</b></a> om terug te gaan.</td></table>";
            echo bottom();
        }

        ElseIf($grote[0] > 950 || $grote[1] > 700 || $grote[0] < 350 || $grote[1] < 350)
        {

            echo top("Er is een fout opgetreden");
            echo "<table cellpadding='1' cellspacing='1' width='100%'><td width='100%'>De afbeelding is groter dan 950/700 pixels of hij is kleiner dan 350/350/ pixels.<BR><BR>Klik <a href='javascript:history.go(-1)'><b>hier</b></a> om terug te gaan.</td></table>";
            echo bottom();
        }

        Else
        {
            @
mysql_query("INSERT INTO markt (id,kop,beschrijving,prijs,user,plaats,email,telefoon,cat_id,provincie,omschrijving,afbeelding,datum) VALUES ('','".$_POST['kop']."','".$_POST['beschrijving']."','".$_POST['prijs']."','".$gebruiker['gebruikersnaam']."','".$_POST['plaats']."','".$gebruiker['email']."','".$_POST['telefoon']."','".$_POST['cat_id']."','".$_POST['provincie']."','".$_POST['omschrijving']."','".date("d_m_Y-H_i_s")."','".date("d-m-Y")."')")or die(mysql_error());

            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], "modules/markt/image/".date("d_m_Y-H_i_s").".gif")or die("error");
            echo top ("Advertentie Toegevoegd!");
            echo table("De advertentie is succesvol toegevoegd aan onze database. (u wordt doorgestuurd naar de markt homepage!)");
            echo bottom();
            header('Refresh: 2; Url=index.php?sg=markt/index.php');

        }
    }

    Else
    {
        echo top("Advertentie Toevoegen");
        echo "<table width='100%' cellpadding='1' cellspacing='1'>
        <td width='1%'>Titel: </td><td width='99%'><input name='kop' type='text' id='kop' size='50'></td><TR>
        <td width='1%' valign='top'>Beschrijving: </td><td width='99%'><textarea name='beschrijving' cols='60' rows='8' id='beschrijving'></textarea></td><TR>
        <td width='1%'>Categorie: </td><td width='99%'><select name='cat_id'>"
;

            $sl      = @mysql_query("SELECT id,titel from markt_cats ORDER BY id ASC")or die(mysql_error());
            while($c = mysql_fetch_assoc($sl))
            {

                If($_GET['cat'] == $c['id'])
                    echo "<option value='".$c['id']."' selected>".ucfirst($c['titel'])."</option>";
                Else
                    echo "<option value='".$c['id']."'>".ucfirst($c['titel'])."</option>";
            }


echo"</select></td><TR>    
<td width='1%'>Provincie: </td><td width='99%'><select name='provincie'><option value='' style='COLOR: #bbbbbb'>Kies een provincie..</option>"
;
        
            $sl2      = @mysql_query("SELECT id,titel from provincie ORDER BY id ASC")or die(mysql_error());
            while($prov = mysql_fetch_assoc($sl2))
            {

                    echo "<option value='".$prov['titel']."'>".ucfirst($prov['titel'])."</option>";
            }


        echo"</select>    </td><TR>
        <td width='1%'>Woonplaats: </td><td width='99%'><input name='plaats' type='text' id='plaats' size='50'></td><TR>
        <td width='1%'>Prijs: </td><td width='99%'><input name='prijs2' type='text' disabled id='prijs2' style='border-right: 0px solid' value='&euro;' size='1'><input name='prijs' style='border-left: 0px solid' type='text' id='prijs' size='47'></td><TR>
        <td width='1%'>Telefoon: </td><td width='99%'><input name='telefoon' type='text' id='telefoon' size='50'></td><TR>
        <td width='1%'>Omschrijving Foto: </td><td width='99%'><input name='omschrijving' type='text' id='omschrijving' size='50'></td><TR>
        <td width='1%'>Selecteer&nbsp;een&nbsp;Afbeelding: </td><td width='99%'><input type='file' name='bestand' size='37'></td><TR>
        <td width='1%'> </td><td width='99%'><input type='submit' name='submit' value='Voeg toe!'></td><TR>
        </table>"
;
        echo bottom();
    }
}


ob_end_flush();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:12:32
 
Niek s

niek s

21/06/2006 16:45:00
Quote Anchor link
ik vat je vraag niet helemaal.
je wilt dus, dat als er niks word ingevoerd, hij er zelf maar een kiesT?
 
Kenzo

kenzo

21/06/2006 19:39:00
Quote Anchor link
nee...

hij gewoon het veld leeg laat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.