Upload script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

07/04/2011 09:40:43
Quote Anchor link
Hallo allemaal ik heb een upload scriptje in elkaar gezet zie hier onder enkeld ik wil er nog iets bij hebben en dat is dat ik de naam van het geuploade file terug krijg in een parameter. Hij krijg ik dit voor elkaar? Iets zoals $_FILES echoén werkt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
if(isset($_FILES['bestand'])) {

    if($_FILES['bestand']['size'] > 102400) {
        echo "The file is to large";
    } else {

        if($_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/png"  || $_FILES['bestand']['type'] == "image/pjpeg" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg") {

            if(empty($_POST['naam'])) {
                $naam = $_FILES['bestand']['name'];
            } else {
                
                $x = strrchr($_FILES['bestand']['name'], ".");
                $naam = $_POST['naam'] . $x;
            }
          
            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], "test/" . $naam);

            chmod("test/" . $naam, 0777);
        } else {
            echo "It is no jpg gif or png";
        }
    }
} else {
    
}


Heel erg bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:43:58
 
Luuk Mulder

Luuk Mulder

07/04/2011 11:23:21
Quote Anchor link
je maakt toch een variable $naam aan?

en je chmod hem toch ook door "naam van het geuploade file terug krijg in een parameter" te gebruiken?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2011 11:40:18
Quote Anchor link
Een plaatje 777 rechten is onzin. 644 is genoeg.
 
Niels K

Niels K

07/04/2011 11:44:11
Quote Anchor link
Controleren op mime type kan je beter via een array laten lopen, dat scheelt weer wat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$allowedMimes
= array('', '', '', '' );

// En dan de controle
if( !in_array( $_FILES['bestand']['type'], $allowedMimes ) {
    // Ongeldige mime type
}

?>


Daarnaast mis ik check op extentie? En mis ik de fout afhandeling bij move_uploaded_file

Wil je nog iets weten over relatief goed uploaden dan kan je eens deze tutorial bekijken: klik

Daarnaast heb ik ook wel eens een upload klasse geschreven: klik

Veel succes!
Gewijzigd op 07/04/2011 11:50:08 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.